neon Opublikowano 2 Grudnia 2006 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Śliczny modelik.i nie 45 tylko dzień przed :D, bo NEON musi z hajnówki dojechać :D :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
hubert_tata Opublikowano 8 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2006 No i dokleiłem drobiazgi i podmalowałem model na gotowo Ten ostatni szlif jest bardzo pracochłonny, ale też bardzo dużo od niego zależy; jeżeli chodzi o efekt końcowy. Trochę zabrakło mi cierpliwości, ale wyszło nieźle, mimo naprawdę niewielkiego nakładu pracy. Pozostało nałożyć kalkomanie i czekać na śmigła. Akurat w tym przypadku kalkomanie mogą pogorszyć wygląd modelu :? Błyszczące naklejki na matowym tle nie wygladają zbyt dobrze. Może użyję jakiegoś preparatu do kalkomanii i ewentualnie trysnę całość lakierem bezbarwnym. W każdym razie na pamiątkę jutro zrobię fotki jeszcze bez kalkomanii
hubert_tata Opublikowano 9 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2006 Tak w świetle słońca i księżyca wygląda wczorajsze wieczorne mazanie:
qba Opublikowano 9 Grudnia 2006 Opublikowano 9 Grudnia 2006 o kutfa :shock: szkoda latac stawiaj na pułke i bedzie dobrze
Artur Opublikowano 9 Grudnia 2006 Opublikowano 9 Grudnia 2006 no no nop szczegolnie to srodkowe zdjecie robi wrazenie
Heyoan Opublikowano 9 Grudnia 2006 Opublikowano 9 Grudnia 2006 No, no! Trzeba jeszcze tylko koniecznie pomalować śmigła
marcin133 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Modelowi Huberta wystarczy porobić zdjęcia z odpowiedniej perspektywy i w odpowiednim miejscu i nikt się nie kapnie że to tak mały model Szczególy wykonania oraz pięknie wyglądająca konstrukcja.... cieszy oko! ... jestem pod wrażeniem...
hubert_tata Opublikowano 9 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2006 Naklejki słabawo się trzymają, może je jeszcze po wierzchu czymś je trysnę, ale chyba jest już za późno :? Obkleiłem, sfotografowałem... i wyniosłem do garażu. Czekam teraz na śmigła i akumulatorek. PS Jest jeszcze kilka drobiazgów do doklejenia, ale daruję sobie, bo już teraz nie ma gdzie złapać, żeby czegoś nie urwać.
alchemique Opublikowano 9 Grudnia 2006 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Ciekawe jak to bedzie w locie sie zachowywalo... Co do malowania to nawet ciekawie wyszlo - wyglada tak jakby model juz kilka dobrych godzinek w powietrzu spedzil
Heyoan Opublikowano 9 Grudnia 2006 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Do naklejek na przyszłość kup Micro Set i Micro Sol. BTW: Ten duży wcale nie wygląda lepiej, bo brakuje mu tej faktury poszycia i weatheringu
Artur Opublikowano 9 Grudnia 2006 Opublikowano 9 Grudnia 2006 ja bym powiedzial ze lebsze to ma tylko smigła, Hubertowy prezetuje sie bardziej realistycznie
olo Opublikowano 9 Grudnia 2006 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Ten duży jest nówka sztuka prosto z fabryki a Huberta ma za sobą kilka misji bojowych Ciekawe czy oblot nastąpi na tych nowych 3-łopatowych śmigłach czy jednak pójdzie w powietrze tak jak go teraz widzimy?
Tomek Opublikowano 9 Grudnia 2006 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Lopatki powinny byc lada moment i wtedy je pdrzuce Hubertowi. Teraz to ja bym juz nim w zyciu nie polecial ,rece by mi sie trzesly jak osice.
olo Opublikowano 9 Grudnia 2006 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Lopatki powinny byc lada moment i wtedy je pdrzuce Hubertowi.Teraz to ja bym juz nim w zyciu nie polecial ,rece by mi sie trzesly jak osice. Ale jaka radocha jak wszystko się uda
hubert_tata Opublikowano 10 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2006 Przy okazji testowania silników zauważyłem, że mimo 4 takich samych układów napędowych, regle odłączają silniki nierówno (dwa silniki wyłączają się dużo szybciej). Będę musiał chyba rozebrać gondole i jakoś zamienić miejscami regulatory. Sam nie wiem, strasznie nie chce mi się rozgrzebywać osłon i walczyć z kabelkami w tej ciasnocie ? Mimo, że nie zamierzam wylatywać akumulatora do końca, to nagłe i niesymetryczne odłączenie silników może spowodować kłopoty. Ponadto z symulacji w Moto Calcu nie wygląda to na łatwy model (sam nie mógł dobrać napędu - wychodziło mu za ciężko i za słabo ) Waga bez akumulatora to 660g (pomyliłem się w stosunku do założonej o 60g); zamówiony 3s1P 1300mAh ma ważyć 115g. Czyli z mocowaniem akumulatora i śmigłami trzyłopatowymi powinienem wyrobić sie w 800g do lotu (powierzchnia wynosi ok. 15dm2). Ponad 53g/dm2 przy takiej wielkości modelu, to naprawdę dużo (tak twierdzi MotoCalc :roll: ) W tym programie sprawdziłem też, że i te śmigła które mam w tej chwili powinny być dobre, ale do wolniejszego latania. Ale jaka radocha jak wszystko się uda No korci mnie sprawdzić siebie i te wyniki z MotoCalca W dodatku ta "złota myśl" ze stronki którą podsunąłeś Tomkowi www.rcwarbirds.com : Rule Number 1– Don’t do twins – four times the trouble and worry of a single engine airplane A tu mam aż cztery silniki! Na szczęście elektryczne
Tomek Opublikowano 10 Grudnia 2006 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Rozumiem ze odcina silniki na jednym skrzydle szybciej niz na drugim? A jak z obrotami -sa rowne? A z oblotem to nawet nie mysl aby dokonac go samotnie.
qba Opublikowano 10 Grudnia 2006 Opublikowano 10 Grudnia 2006 A z oblotem to nawet nie mysl aby dokonac go samotnie. Proponuje jakas niedziele :wink:
hubert_tata Opublikowano 10 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2006 A z oblotem to nawet nie mysl aby dokonac go samotnie. Proponuje jakas niedziele :wink: Rano było za ciemno, a teraz u mnie pada
Tomek Opublikowano 10 Grudnia 2006 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Cale szczescie. Choc raz ciesze sie ze pada Cos czuje ze gdyby nie ten deszcz to mogla byc juz musztarda po obiedzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.