Skocz do zawartości

Model Legacy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaka ładna modelarnia i jaka ładna srebrna styrzała . Też kupiłem folię w Modelmaxie  , dzisiaj u mnie będzie  . Nie będziemy czekać do wiosny , jak tylko okleję to przyjeżdzam . Żeber nie ruszę bo model ma ważyć więcej od Juniora , takie założenie projektu . 

16 ma być silnik i śmigła oraz regulator heli . Znalazłem boisko 5 km od Białegostoku ale radca prawny musi się wypowiedźieć czy udostępnią mi boisko 2 razy w miesiącu . Paranoja nienormalnie .

Opublikowano

IMG_20241208_065830_302_LL.thumb.jpg.377c95d0b45dd3b99481fd6513834d56.jpgIMG_20241208_065851_127_LL.thumb.jpg.58a5b39ad58eefdd47d0fc1bb445864b.jpgModel praktycznie ukończony , zostało okleić końce skrzydła . Waga pustego to 850 gram .  Czyli 20 gram mniej niż Junior . Zjednej strony szkoda , że tak mało  , z drugiej można będzie porównać właściwości lotne obu modeli - inne profile . Silnik i regulator przyjdą 16 grudnia . Doszło 150 zł za folię . Razem daje to 692,50 zł . 

A jak tak to wygląda  to widać :

Opublikowano

Przyszło wyposażenie   . Masa do lotu to 1350 gram czyli założenia projektu spełnione . Tyle tylko , że masa Juniora z tym wyposażeniem co ma to 1300 gram . 

Pozostał oblot a za oknem mróz .

Opublikowano

Z przodu żeby wyjąć silnik w Juniorze ,  w Legacy Mini jest taki sam ale od dołu . Na wysokości klap , bo umnie obie klapy są połączone dwoma prętami węglowymi a nie drutem w krztałcie litery U , stad potrzeba otworu by klapy się wychylały  . Junior też tak ma ale słabo widać . Podeśle ci zdjęcie . 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.