Paweł karwowski Opublikowano 5 Grudnia Opublikowano 5 Grudnia No Leszek gonię ciebie. Ja folie kupuje w modelemax. Używam kavana. Leszku żebra wyażuruj.To co na wiosnę jakieś latanie.? Pozdrawiam. 1
leszek-bart Opublikowano 6 Grudnia Autor Opublikowano 6 Grudnia Jaka ładna modelarnia i jaka ładna srebrna styrzała . Też kupiłem folię w Modelmaxie , dzisiaj u mnie będzie . Nie będziemy czekać do wiosny , jak tylko okleję to przyjeżdzam . Żeber nie ruszę bo model ma ważyć więcej od Juniora , takie założenie projektu . 16 ma być silnik i śmigła oraz regulator heli . Znalazłem boisko 5 km od Białegostoku ale radca prawny musi się wypowiedźieć czy udostępnią mi boisko 2 razy w miesiącu . Paranoja nienormalnie .
leszek-bart Opublikowano 8 Grudnia Autor Opublikowano 8 Grudnia Model praktycznie ukończony , zostało okleić końce skrzydła . Waga pustego to 850 gram . Czyli 20 gram mniej niż Junior . Zjednej strony szkoda , że tak mało , z drugiej można będzie porównać właściwości lotne obu modeli - inne profile . Silnik i regulator przyjdą 16 grudnia . Doszło 150 zł za folię . Razem daje to 692,50 zł . A jak tak to wygląda to widać :
leszek-bart Opublikowano 8 Grudnia Autor Opublikowano 8 Grudnia Mały kontra duży. To co Pawle oblot w niedzielę .
Paweł karwowski Opublikowano 9 Grudnia Opublikowano 9 Grudnia 21 godzin temu, leszek-bart napisał: Mały kontra duży. To co Pawle oblot w niedzielę . Sam będziesz latał. Ja ci tylko nie dam go rozbić.
leszek-bart Opublikowano 13 Grudnia Autor Opublikowano 13 Grudnia Przyszło wyposażenie . Masa do lotu to 1350 gram czyli założenia projektu spełnione . Tyle tylko , że masa Juniora z tym wyposażeniem co ma to 1300 gram . Pozostał oblot a za oknem mróz .
Paweł karwowski Opublikowano 15 Grudnia Opublikowano 15 Grudnia W dniu 8.12.2024 o 18:48, leszek-bart napisał: A tu porównanie z Juniorem . Leszek co to za otwory: jeden z przodu na boku kadłubai drugi za klapami? Do czego służą?
leszek-bart Opublikowano 15 Grudnia Autor Opublikowano 15 Grudnia Z przodu żeby wyjąć silnik w Juniorze , w Legacy Mini jest taki sam ale od dołu . Na wysokości klap , bo umnie obie klapy są połączone dwoma prętami węglowymi a nie drutem w krztałcie litery U , stad potrzeba otworu by klapy się wychylały . Junior też tak ma ale słabo widać . Podeśle ci zdjęcie .
Rekomendowane odpowiedzi