Skocz do zawartości

Ultimate 50 - short kit z Artexu

Tomek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:shock:

Wow.

Jak to mawiają: "łysy ma szczęście" , ale coś mi się zdaje, żeś Tomku nie jesteś taki "urodziwy" jeszcze :twisted: :mrgreen:

A może warto pomyśleć nad jakimś menadżerem zasilania i źródłem awaryjnym prądu ?

Wydatek niewielki, obciążenie samolotu dodatkowym balastem też znikome, a oszczędności i korzyści mogą być całkiem spore.

Czekam teraz na relację foto z procesu naprawy :D

• Odpowiedzi 281
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Cześć,

czy znana jest cena tego shorta i ponieważ nie widze go na stronie artexowej więc pewnie zamówienia na tel spod lady...? :devil:

Opublikowano

Pakiety miały być 2 , ale mi odradzono , więc poszedł jeden.

Tylko , że przy jednym pakiecie są zasady - ładuj po max. 3 lotach i będzie o.k.

Cóż, ja zawierzyłem testerowi. :roll:

Menadżerów w przyszłości nie będę zakładał.

Zasada ładowania co 3 loty + prosty menadżer w odbiorniku, 2 pakiety , powinno być o.k.

Co do odbudowy ,to dziś przywiozłem wycięte sklejkowe części , łącznie z maską .

Nic mnie nie przeraża ,jak malowanie tej maski na nowo -5 kolorów!!!

Zaś ze sklejkowymi elementami wstępnie założonymi na model wygląda , że większej roboty z nimi nie będzie , pewnie jutro kadłub będzie gotowy pod malowanie.

Gorzej bo urwał mi się przewód wysokiego napięcia (na fajkę).

Mam nadzieje że da się dokupić nowy i jakoś go dołączyć do modułu zapłonu.

Opublikowano

Jak testowales LiFe?? Chyba tylko przez doladowanie mozna je przetestowac.

A co do tego rozdzielenia zasilania to wlasnie tak postapilem i nie zaluje. Co prawda jeden akumulator wiecej, ale troche klopotow mniej. Ja mam 2x 2s 1200 LiFe i jak narazie zero problemow.

Co innego zaplon- jeden akus mi padl, a teraz chyba szwankuje moj wylacznik bezpieczenstwa- Smartfly ignition cut off. Cos nie mam szczescia do tej instalacji zasilajacej moj silnik.

Opublikowano

Chyba faktycznie Fe nie ma co testować.

Krzywa rozładowania jest cyfrowa, on-off .

Dlatego drugi pakiet i max. 3 loty , potem ładowanie , będzie dobrze.

Okazało się że zapłon zalany żywicą ,ale przewód wysokiego jest niemal na wierzchu i to zwykły drut , można spoko lutować.

Trochę mi ulżyło , bo zapłon pewnie trochę kosztuje , a tak założę nowy przewód z fajką , tylko jeszcze nie wiem skąd go wziąć, zapytam kolegę co sprzedaje skutery i części samochodowe, może mi pomoże.

Opublikowano

Tomek fajka i przewod musza byc koniecznie ekranowane, i to szczelnie. W spe40 przerabialem kiedys problem luznej fajki, sialo konkretnie :) W jednym DL50 przejechalem kiedys fajka po trawie, w efekcie przebijajac silikonowa izolace wewnatrz. Szukalem u nas po sklepach, i ciezko jest znalezc ekranowana fajke, i jeszcze pod mala swiece. Ostatecznie zrobilem nowy odlew z silikonu. W hobbycity mozna bylo kiedys dostac zaplony do DL/SV, na pewno maja w cyclone hobby, koszt cos ok 30-40usd[/b]

Opublikowano

Latam na benzynach od 2 lat, od zawsze na jednym pakiecie. Nigdy nie miałem żadnych problemów. Znam wiele osób, które latają duuużo dłużej na takich modelach i również bez problemowo eksploatują takie modele bez dublowania pakietów. Generalnie zasada jest jedna nawet jeżeli pakietów będzie 8 a będą nienaładowane to nic to nie pomoże...

Edit: Mówiąc benzyny mam na myśli modele tej samej klasy co Ultimat. Akrobaty pod 50ccm.

Opublikowano

Odbudowa kadłuba idzie bardzo sprawnie , gdyby nie mój ulubiony film w TV to pewnie byłby już gotowy pod malowanie.

Ale co tam , dokończę jutro.

Skrzydło obrałem z folii na wszelki wypadek całe, bez potrzeby , straty minimalne ,trza będzie od nowa zafoliować.

Rabbit,

Szkoda , że tester miał inne zdanie i pokazywał pakiet na full naładowany.

Pewnie jakby pokazał 60-70% to bym go naładował.

Teraz to już nie ma co gdybać.

Stało się .

Straty są niewielkie , za tydzień w powietrze.

Opublikowano
Szkoda , że tester miał inne zdanie i pokazywał pakiet na full naładowany.

Pewnie jakby pokazał 60-70% to bym go naładował.

A co innego mialby pokazac, skoro byly to ogniwa LiFe?? :evil:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.