Pawel_W Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Tomek, nie że cos, ale jak tam Ultimate? Powoli zbliża się piknik w Radawcu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 W tym tygodniu jadę na wakacje (do Egiptu) Jak wrócę model powinien być pomalowany, a jak nie to, pomaluje sobie sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 W tym tygodniu jadę na wakacje (do Egiptu) Krawat! Nie ten dział! http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=16884 ;-) Jak wrócę model powinien być pomalowany, a jak nie to, pomaluje sobie sam. Wypocznij, sił nabierz i kończ ten modelik. Temat tak ładnie żarł i zdechł... a my tu czekamy na kolejne relacje, bidulki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Koledze wpadła inna pilniejsza robota , to i ja muszę uzbroić się w cierpliwość. Mam nadzieje że w tym nadchodzącym tygodniu się uwinie . Tak czy siak po powrocie model zabieram do siebie celem uzbrojenia. Najwyżej będzie latał golas znaczy się biały. :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Nie wiem jak Wy, ale za te wakacjowanie i pozostawienie tematu NIEDOKONCZONEGO - to powinnismy Tomeczka na wolnym ogniu przypiekac :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 Razem z jego modelami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 10 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Model dziś odebrałem pomalowany, no może nie do końca, bo w sumie pomalowane są tylko stery wysokości ,ale zawsze to nie cały biały. :mrgreen: A ponieważ kolega ma coraz więcej zamówień firmowych i to terminowych o dokończeniu malowania mogę zapomnieć. Tak więc mam trochę problem co z tym zrobić. W najgorszym wypadku mam gościa od malowania konstrukcji stalowych. Plus , że ma idealne warunki ( malarnia to kawałek hali tylko do malowania i często stoi pusta) . Jednak sam malarz to maluje rurki od 20 cm średnicy do 3m tak więc do naszych celów może się okazać za mocny :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 No i żeby z rozpędu nie pociągnął farbą proszkową i nie zaczął wygrzewać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Tomek - pisz kiedy oblot !!! I obiecaj, ze film bedzie. Naprawde mi zalezy na zobaczeniu Ultimata w locie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 10 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 28 piknik w Radawcu , bardzo bym chciał się wyrobić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Tym styrolotem B52 chyba ;D Przyłapany na gorącym uczynku styrki lepi a dobry model leży gdzieś pod stołem http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=198326#198326 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Malarza mam od poniedziałku , więc jak w ukropie spieszę się aby skończyć tego B-25 i chyba mi się udało. W niedzielę przygotuję oklejenie i maskowanie kadłub Ultimata i w poniedziałek , jak nic nie wypadnie ,zawiozę Ultimata do malarni. Jak się pomaluje kadłub , to ja będę miał już co robić ,mogę uzbrajać w silniki serwa itd.a malarzowi w tym czasie zawiozę skrzydła do malowania. Przynajmniej tak to w planach wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Przeslij skrzydła do mnie ja Ci je barankiem pomaluje bedzie szybciej :mrgreen: czekam z niecierpliwoscia bo pokazał sie w Polsce zestaw ultimata 180cm ARF za 1590zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 W między czasie dotarły do mnie opinie , że takie umiejscowienie silnika , jak w moim modelu jest niezbyt fajne i utrudnia montaż ,a na pewno jest mało estetyczne . Niestety wymiary SV-50 odbiegają znacząco od wymiarów silników DA-50 czy "oryginalnych" DL-50. SV-50 ma znacznie dłuższe łapy mocujące silnik i nie dość że dłuższe to w pozycji poziomej są one dłuższe niż pionowej. Dlatego też przy ułożeniu silnika bokiem wystają one poza maskę , albo bezpośrednio jej dotykają. Prędzej czy później zakończy się to dziurą w masce silnika. Na dodatek jest problem z umiejscowieniem osi silnika z osią otworu w masce. Jednym słowem absolutnie odradzam zakup SV-50 czy DL-55, po prostu się tam nie mieszczą a i tak jest sporo zabawy aby je tam zamontować nawet cylindrem w dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 15 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Dziś dostałem wiadomość , że malarnia chwilowo zajęta , w tym tygodniu mogą być spore problemy z malowaniem. Za to z dobrych wiadomości Ultimat dostał w końcu podwozie i stanął o swoich nogach , znaczy się kołach. W tej chwili kadłub jest umyty i oklejony . Czeka na pierwsze paski. Pewnie zaraz zrobię to samo ze skrzydłami. Najgorsze to , że i tak nic więcej nie mogę na razie z nim zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Model prawie pomalowany. Prawie robi różnicę . :wink: Czekam na niebieską farbę, bo maluję sprayem. Okazało się w moim mieście sprzedali mi ostatnią puszkę( a potrzebuję 3). Normalnie mnie trafiło , ale nic nie zrobię , do wtorku czekam na farbę, potem w środę lakierowanie bezbarwnym zabezpieczającym i powinienem zaczęć go od czwartku uzbrajać. Dobija mnie to czekanie , bo nie dość że nie robię Ultimata , to modelarnia zamieniona w malarnie , nic nie można podłubać przy Łosiu. :evil: Całe szczęście że ciągle leje , bo inaczej zagotował bym się od środka . :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 24 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Na razie jest tak: Chyba trochę z kompresja jpg przesadziłem na zdjęciach ,szczególnie na pierwszym kiepsko to wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Malowanie super, tylko to podwozie jakieś takie nie spójne z całością ... :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Malowanie jest oszałamiające :shock: , niesamowite :shock: ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Ja tu czegoś nie kumam (kum, kum). Nie łatwiej/szybciej/taniej/lepiej było pokryć ten model (a przynajmniej skrzydła) niebieską folią, dokleić srebne paski i w gore? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.