japim Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Jakiś czas temu narysowałem w 3D samolot EM10 BIELIK. Korzystałem tylko z 1 rysunku z 3 rzutami. Posilkowalem się też zdjęciami z Internetu. To nie miał być projekt w 100% redukcyjny i z premedytacją uproscilem lub pominąłem pewne rzeczy. Oczywiście ciężko jest dorównać do jakości modeli z zestawów ale i tak jestem zadowolony. To pierwszy redukcyjny model Bielika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Jakiś czas temu narysowałem w 3D samolot EM10 BIELIK. Korzystałem tylko z 1 rysunku z 3 rzutami. Posilkowalem się też zdjęciami z Internetu. To nie miał być projekt w 100% redukcyjny i z premedytacją uproscilem lub pominąłem pewne rzeczy. Oczywiście ciężko jest dorównać do jakości modeli z zestawów ale i tak jestem zadowolony. To pierwszy redukcyjny model Bielika Eeee.. nie taki pierwszy . Fotka latającego sprzed 15lat . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rawen 75 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Dawaj go na EDFa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Wiem ze był model latający. Ale powstał on głównie do badań prototypu. Mój jest redukcyjny for fun nie mówię że modelarze którzy robili latającego Bielika nie mieli funu Był chyba też model do badań tunelowych.Mój jest po prostu amatorski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Plik w temacie. http://stefenelli.com/bielik/new%20concept-02.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Plik w temacie. http://stefenelli.com/bielik/new%20concept-02.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Fajny. Przy okazji sprawdzania ustawień drukarki wydrukowalem też takiego malucha: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 23 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Do Bielika dołączył Orlik 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Całkiem fajne. Jescze szlifowanie i malowanie i byłoby super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 23 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Tak. Przydałaby się jakaś szpachla w spreju. Teraz na tapecie mam inny polski odrzutowiec Postanowiłem że zrobię sobie kolekcję polskich konstrukcji lotniczych. A Orlika pewnie powiększę do 1.2 - 1.5m celem ulotnienia 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 19 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Do Bielika i Orlika (którego nie ma na zdjęciu bo sprezentowałem go koleżance ) dołączył kolejny polski samolot PZL 230D Skorpion. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 19 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Narysował się też drugi Skorpion - tym razem wersja F (poprzednia to o ile mi wiadomo wersja D): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 22 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Po kilku godzinach druku wyszedł zestaw redukcyjny: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 22 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Sklejony i "pomalowany". Niestety walnąłem się w najprostszych obliczeniach i wyszedl w trochę za dużej skali. Wersja F jest w skali 1:52 a wersja D jest 1: 58. Powoduje to że jest o 1.5cm nieproporcjonalnie za duży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 23 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Rodzina na wakacjach to rysuje dalej Kolejna konstrukcja ze stajni Marganskiego. Em11c Orka - wzorowany na egzemplatrzu SP-YEP z charakterystycznymi blendami na wlocie do silnika. Problem z Orkami jest taki że prawie każda jest inna a do tego jeden egzemplarz przechodził też różne modernizacje i można spotkać go z różnymi wersjami silnikowymi. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 25 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 Doszedłem do wniosku że Orka bez kabiny wygląda strasznie bezpłciowo. Wydrukowałem nowy model z obramowaniem drzwi i namalowałem oszklenie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 27 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 Ladne Skorpion'y. Masz chyba pelna skrzynke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 28 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Ladne Skorpion'y. Masz chyba pelna skrzynke. Będzie też 3 skorpion skrzynkę juz opróżniam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Przemku dorzucę Ci LWD Misia tylko zapiszę jako .skp Fajny pomysł, mam narysowane: LWD Miś, RWD 5, Pzl.23 Karaś, Lublin R.VIII, wersja surowa de Havilland Tiger Moth ale to obok tematu. Jeszcze parę można by "namalować" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi