robloz Opublikowano 6 Marca Opublikowano 6 Marca Co do napędu. Ja w swoich łódkach stosowałem np. taki komplet z silnikami szczotkowymi . https://allegro.pl/oferta/wal-z-kielichem-dla-silnikow-400-3-m4-155mm-16386410552 Są też z różnymi silnikami od 280 do 600 i różne długości . Wlutowywałem tylko kawałek rurki, aby można wcisnąć od czasu do czasu w osłonę wału troszkę smaru. Trochę wróciły wspomnienia, bo model ten robiłem w czasach szkolnych, kiedy o zdalnym sterowaniu można było pomarzyć. 😃
Chrapek Opublikowano 6 Marca Autor Opublikowano 6 Marca Teraz wszystko jasne (co to dzwonek) mam parę takich silników ale ta łódka będzie na szczotkę następna będzie na dzwonek To stare plany , teraz złote czasy dla modelarzy można zrobić wszelkie ulepszenia w tym modelu
CrazyTomas Opublikowano Piątek o 19:32 Opublikowano Piątek o 19:32 Wybaczcie lamerskie pytanie. Ja się niby znam na statkach, ale takich 1/1. Czytam tu o prędkościach obrotowych rzędu tys. obr/min. Co z kawitacją?
mike217 Opublikowano Piątek o 21:41 Opublikowano Piątek o 21:41 Występuje i widać jej działanie w powiększeniu na śrubach napędowych . Jej znaczenie jest pomijalne dla takich modeli .
CrazyTomas Opublikowano Piątek o 23:33 Opublikowano Piątek o 23:33 No ale to drastycznie obniża sprawność takiej śruby. Czyli rozumiem że z góry zakłada się że nie da z siebie wszystkiego. PS przy śmigłach samolotowych mówi się łopaty, przy śrubach okrętowych mówi się skrzydła. Temat dla polonistów.
mike217 Opublikowano Sobota o 07:03 Opublikowano Sobota o 07:03 Policz sobie prędkość liniową końcówki łopaty śruby dla śruby 12 cali w typowej malej motorówce i dla śruby w modelu o średnicy 1-1,5 cala . Jedna kręci obroty na poziomie 1500 druga 12-15 tys . Wnioski nasuną się same . Marcin robi model motorówki do pływania dla frajdy . Uwierz , że modelarze wyczynowi robią wszystko aby ich śruby osiągały jak najwyższe sprawności i modele wygrywały . Nikt naprawdę z góry nic nie zakłada .
CrazyTomas Opublikowano Sobota o 09:26 Opublikowano Sobota o 09:26 Strasznie małe te śruby. Sprawdziłem parametry statków klasy Panamax (spore, w skali 1/100 miałyby prawie 3 m) i końcówki skrzydeł śruby mają z reguły prędkość ok. 60 m/s. Myślę, że jest to optimum wydajności, bo armatorzy 3 razy oglądają dolara zanim go wydadzą. Czyli jak mniemam dla większych prędkości poświęca się wydajność napędu, dlatego mniejsze śruby i wyższe obroty. BTW przed wejściem do liceum mojej córki stoją dwie śruby, niecały metr średnicy za to skok na oko 1/1. Pewnie z tzw. Dubeltówki - kuter torpedowy drewniany z lat 50-tych albo z OSA 2.
pacyfic_77 Opublikowano Sobota o 19:05 Opublikowano Sobota o 19:05 Colek czyli traszkaWysłane z mojego 23117RA68G przy użyciu Tapatalka
CrazyTomas Opublikowano Sobota o 21:44 Opublikowano Sobota o 21:44 Masz na myśli Lissotriton Vulgaris. Ciekawe i tajemnicze zwierzę.
Rekomendowane odpowiedzi