hubert10 Opublikowano 22 Marca 2025 Autor Opublikowano 22 Marca 2025 Dziś postanowiłem wyciąć tą źle wklejona wręge trochę tam zostało wgłębień więc szpachlą przejadę wyszlifuje i będzie dobrze wyciąłem też wręge silnika i wzmocnienia kadłuba
hubert10 Opublikowano 23 Marca 2025 Autor Opublikowano 23 Marca 2025 Wczoraj jeszcze skleiłem model. Dałem dwie półki z sklejki jedna pod skrzydła na drugiej będą siedzieć serwa i może bateria. Dodatkowo wzmacniają one kadłub 1
hubert10 Opublikowano 28 Marca 2025 Autor Opublikowano 28 Marca 2025 Wczoraj dokleiłem ostatnia wrege na ogonie
hubert10 Opublikowano 31 Marca 2025 Autor Opublikowano 31 Marca 2025 Dzisiaj wycinam potpory pod dach i podłogę
hubert10 Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Dziś przyszły mi serwa do Telemastera
hubert10 Opublikowano 5 Kwietnia 2025 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2025 Uffff nareszcie Serwa siedzą dziś to zrobiłem tak samo dziś będzie jeszcze wklejana wręgi silnika wraz z wzmocnieniami (zdjęcia z sprzed klejenia) I jeszcze to 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. hubert10 Opublikowano 8 Kwietnia 2025 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 8 Kwietnia 2025 Wczoraj wkleiłem pozostałe elementy 5
hubert10 Opublikowano 12 Kwietnia 2025 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2025 Przgotowywuje się do wklejenia podłogi nie mam ostatnio czasu na większe budowy ale za nie długo go przybędzie:)
hubert10 Opublikowano 18 Kwietnia 2025 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2025 Kolejny dzień budowy wczoraj zrobiłem trochę podłogi i wreszcie nabiera kształtów kabinka nie odrazu się udała tak jak chciałem zmarnowałem na niej prawie 4 godziny bo musiałem robić co chwilę poprawki A i jeszcze jedno ona nie jest stała ja można odpiąć 4
hubert10 Opublikowano 27 Kwietnia 2025 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2025 Wczoraj jeszcze ukończyłem przygotowania do podłogi I "dachu" nie długo "wjedzie" podłoga
hubert10 Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2025 No i jest długo wyczekiwana "podłoga"
hubert10 Opublikowano 4 Maja 2025 Autor Opublikowano 4 Maja 2025 Już tylko stery i podwozie i koniec kadłuba 1
Artur Lis Opublikowano 4 Maja 2025 Opublikowano 4 Maja 2025 Jeszcze lepiej można zakołkować zawiasy . Tzn, wywiercić otwory wiertłem np.2mm takim wymiarem jak ma zwykła wykałaczka bambusowa lub nawet można użyć zwykłej zapałki i zakołkowąć w otwór zalewająć Ca . 1
hubert10 Opublikowano 5 Maja 2025 Autor Opublikowano 5 Maja 2025 13 godzin temu, Artur Lis napisał: Jeszcze lepiej można zakołkować zawiasy . Tzn, wywiercić otwory wiertłem np.2mm takim wymiarem jak ma zwykła wykałaczka bambusowa lub nawet można użyć zwykłej zapałki i zakołkowąć w otwór zalewająć Ca . Wydaje mi się że już trzyma się mocno i nie trzeba
paweln7 Opublikowano 5 Maja 2025 Opublikowano 5 Maja 2025 1 godzinę temu, hubert10 napisał: Wydaje mi się To słowo klucz jeśli nie chcesz się zdziwić podczas lotu to zakołkuj te zawiasy ( mowie ci to z własnego doświadczenia ) 1
Patryk Sokol Opublikowano 5 Maja 2025 Opublikowano 5 Maja 2025 A ja całkowicie odradzam stosowanie takich zawiasów. Problematyczne, a nic nie dają. Zamiast tego polecam ten typ zawiasów https://modelarski.com/produkt/zawias-kavan-poliestrowy-bez-sztyftu-020mm-25x20mm/?gQT=1 Wystarczy włożyc w swoje miejsce, zalać rzadkim CA z zewnątrz (od góry i od dołu) i wsio. Nie idzie tego wyrwać, chyba że z balsą. Nie da się ich zabrudzić, nie da się krzywo wkleić, trzymaja potężnie i są supwr lekkie. Same zalety, a stosowane są nawet w modelach z napędem benzynowym 1
hubert10 Opublikowano 5 Maja 2025 Autor Opublikowano 5 Maja 2025 8 minut temu, Patryk Sokol napisał: A ja całkowicie odradzam stosowanie takich zawiasów. Problematyczne, a nic nie dają. Zamiast tego polecam ten typ zawiasów https://modelarski.com/produkt/zawias-kavan-poliestrowy-bez-sztyftu-020mm-25x20mm/?gQT=1 Wystarczy włożyc w swoje miejsce, zalać rzadkim CA z zewnątrz (od góry i od dołu) i wsio. Nie idzie tego wyrwać, chyba że z balsą. Nie da się ich zabrudzić, nie da się krzywo wkleić, trzymaja potężnie i są supwr lekkie. Same zalety, a stosowane są nawet w modelach z napędem benzynowym 53 minuty temu, paweln7 napisał: To słowo klucz jeśli nie chcesz się zdziwić podczas lotu to zakołkuj te zawiasy ( mowie ci to z własnego doświadczenia ) Panowie dziękuję za zangażowanie w mój projekt i cenne rady może wykorzystam te kołki rzeczywiście. wrócę do domu i to jeszcze przemyśle 10 minut temu, Patryk Sokol napisał: A ja całkowicie odradzam stosowanie takich zawiasów. Problematyczne, a nic nie dają. Zamiast tego polecam ten typ zawiasów https://modelarski.com/produkt/zawias-kavan-poliestrowy-bez-sztyftu-020mm-25x20mm/?gQT=1 Wystarczy włożyc w swoje miejsce, zalać rzadkim CA z zewnątrz (od góry i od dołu) i wsio. Nie idzie tego wyrwać, chyba że z balsą. Nie da się ich zabrudzić, nie da się krzywo wkleić, trzymaja potężnie i są supwr lekkie. Same zalety, a stosowane są nawet w modelach z napędem benzynowym Tak wiem używam ich w toto 0 są naprawdę mocne
hubert10 Opublikowano 12 Maja 2025 Autor Opublikowano 12 Maja 2025 Powoli do przodu ostatnio wykańczam mocowanie skrzydeł i biorę się za skrzydła
hubert10 Opublikowano 15 Maja 2025 Autor Opublikowano 15 Maja 2025 Zrobiłem dziś "rdzeń" lewego skrzydła
Rekomendowane odpowiedzi