japim Opublikowano Wtorek o 15:12 Opublikowano Wtorek o 15:12 Daaaawno temu narysowalem w sketchupie Pzl 230 skorpion. Skala ok 1/72. Wtedy nie przyszłoby mi do głowy, że będę się szykował do oblotu dużo większej wersji. Rozpiętość ok 600mm. Napęd 2x 40mm ( wyjęte z rozbitego A10). Lotki plus dodatkowy ster wysokości w części między silnikami. Ze wzgledu na malutki rozmiar canard nie jest sterowany. Model jest pomalowany ( nie w czerni prototypu) I czeka na serwa. 3
robertus Opublikowano Wtorek o 16:18 Opublikowano Wtorek o 16:18 I to jest piękne w tym hobby 🙂 Powodzenia w oblocie
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Andrzej Klos Opublikowano Wtorek o 20:30 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano Wtorek o 20:30 5 godzin temu, japim napisał: Daaaawno temu narysowalem w sketchupie Pzl 230 skorpion. Skala ok 1/72. Wtedy nie przyszłoby mi do głowy, że będę się szykował do oblotu dużo większej wersji. Rozpiętość ok 600mm. Napęd 2x 40mm ( wyjęte z rozbitego A10). Lotki plus dodatkowy ster wysokości w części między silnikami. Ze wzgledu na malutki rozmiar canard nie jest sterowany. Model jest pomalowany ( nie w czerni prototypu) I czeka na serwa. Super! Bede czekal na oblot, musi byc film😁. Nie wiem czy pamietasz, ale wiele lat temu zrobilem PZL 230 Skorpion jako szybowiec zboczowy PSS. 7
japim Opublikowano 19 godzin temu Autor Opublikowano 19 godzin temu 3 godziny temu, Atomizer napisał: Jaka waga pustego modelu ? Musze sprawdzic - ale wychodzilo mi ze ciagu na 3S bede mial ok 720g a masa gotowego do lotu to cos ok 600g -650g z pakietem 3S 1300.
japim Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu NA chwile obecna z 2 EDF 2x 20A ESC, odbiornikiem, pomalowany wazy 447g. Brakuje 3 serw i pakietu 3S 1300 (132g) Szacuje ze bedzie wlasnie te 600g do lotu.
Rekomendowane odpowiedzi