japim Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Daaaawno temu narysowalem w sketchupie Pzl 230 skorpion. Skala ok 1/72. Wtedy nie przyszłoby mi do głowy, że będę się szykował do oblotu dużo większej wersji. Rozpiętość ok 600mm. Napęd 2x 40mm ( wyjęte z rozbitego A10). Lotki plus dodatkowy ster wysokości w części między silnikami. Ze wzgledu na malutki rozmiar canard nie jest sterowany. Model jest pomalowany ( nie w czerni prototypu) I czeka na serwa. 3
robertus Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Opublikowano 1 Kwietnia 2025 I to jest piękne w tym hobby 🙂 Powodzenia w oblocie
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Andrzej Klos Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 1 Kwietnia 2025 5 godzin temu, japim napisał: Daaaawno temu narysowalem w sketchupie Pzl 230 skorpion. Skala ok 1/72. Wtedy nie przyszłoby mi do głowy, że będę się szykował do oblotu dużo większej wersji. Rozpiętość ok 600mm. Napęd 2x 40mm ( wyjęte z rozbitego A10). Lotki plus dodatkowy ster wysokości w części między silnikami. Ze wzgledu na malutki rozmiar canard nie jest sterowany. Model jest pomalowany ( nie w czerni prototypu) I czeka na serwa. Super! Bede czekal na oblot, musi byc film😁. Nie wiem czy pamietasz, ale wiele lat temu zrobilem PZL 230 Skorpion jako szybowiec zboczowy PSS. 7
japim Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2025 3 godziny temu, Atomizer napisał: Jaka waga pustego modelu ? Musze sprawdzic - ale wychodzilo mi ze ciagu na 3S bede mial ok 720g a masa gotowego do lotu to cos ok 600g -650g z pakietem 3S 1300.
japim Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2025 NA chwile obecna z 2 EDF 2x 20A ESC, odbiornikiem, pomalowany wazy 447g. Brakuje 3 serw i pakietu 3S 1300 (132g) Szacuje ze bedzie wlasnie te 600g do lotu.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. japim Opublikowano 20 godzin temu Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 20 godzin temu Poprzedni model przeszedl do historii. Ale model tak bardzo mi sie podobal ze zrobilem nowa wersje i obiecany sobie digital camo. 5
japim Opublikowano 12 godzin temu Autor Opublikowano 12 godzin temu Godzinę temu, Jerzy Markiton napisał: Dalej 600mm ? - Jurek Tak.
Rekomendowane odpowiedzi