Grzesiek Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja Witam mam modul FRSKy,i złamała mi się antena nr1 Czy pozostale anteny od routerów WiFi sie nadają.
rkrzysztof Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja Bez problemu dobierzesz pasującą antenę, jeśli gniazdo antenowe nie ucierpiało, to wszystko powinno działać.
Bodzioch Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja Sprawdź tylko czy jest taki sam wtyk w antenie . Może być "damski" lub "męski" 1
Grzesiek Opublikowano 17 Maja Autor Opublikowano 17 Maja Akurat wtyki pasują.A czym tak naprawdę oprócz długosci sie różnią?Niechciał bym niespodzianek z zasięgiem.
Patryk Sokol Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja 1 minutę temu, Grzesiek napisał: Akurat wtyki pasują.A czym tak naprawdę oprócz długosci sie różnią?Niechciał bym niespodzianek z zasięgiem. W dużym skrócie - służsze anteny mają coraz bardziej kierinkową charakterystykę. Więc im antena dłuższa, tym mocniej nadaje w "dysku" prostopadle do jej długości. W praktyce - każda jest ok, byle ustawić antenę bokiem i nie celować ko;cówką w model. 1
maxiiii Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja Wszystkie anteny ze zdjęcia są antenami dookólnymi. Żadna nie jest kierunkowa. Długość anteny nie ma wpływu na kierunkowość ( w kontekście kierunkowości H). 1
maxiiii Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja Dochodzi jeszcze skrócenie fali w ośrodku. W kablu rg316 jest to 66%. Dla innych kabli trzeba sprawdzić w pdf-ie.
Patryk Sokol Opublikowano Sobota o 16:40 Opublikowano Sobota o 16:40 8 godzin temu, maxiiii napisał: Wszystkie anteny ze zdjęcia są antenami dookólnymi. Żadna nie jest kierunkowa. Długość anteny nie ma wpływu na kierunkowość ( w kontekście kierunkowości H). Masz rację, nadają dookólnie Ale im dłuższe, tym bardziej wąsko, więc uznajmy, że to nie do końca zręczne użycie języka przeze mnie.
TomTech Opublikowano Sobota o 18:33 Opublikowano Sobota o 18:33 Ta największa teoretycznie powinna być najlepsza, mieć większy zysk. Te od ruterów mają od 2dBi do 7dBi lub nawet więcej, czym więcej tym lepsza, większy zasięg. Ta krótka 3dBi a długa 7dBi.
Rekomendowane odpowiedzi