Konrad Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 O ile silnik ma gaźnik membranowy(Walbro) i odpowiedni zbiornik powinien chodzic w każdej pozycji(ciśnieniowy układ paliwowy)>Wszystkie pilarki łańcuchowe i kosy spalinowe są w stanie chodzić w każdej pozycji,jak jest z odkurzaczami-nie jestem pewien,ale najprawdobniej również nie bedzie z tym problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Otrzymałem dziś przesyłkę z dmuchawą.Paka olbrzymia.Zaraz wziołem się za demontowanie dmuchawy by dobrać się do silnika.I tu zonk już ktoś tu grzebał, sruby z widocznymi śladami.W każdym razie są to urządzenia z wymiany gwarancyjnej tak myślę.Silnik jak silnik, magneto,gaznik membramowy, wyglądało na ok.Ale ty kolejny zonk jedna ze śrubek mocujących gaznik luzna ale nie można jej ruszyć i to pewnie powód reklamacji.Po wielu próbach w końcu ją urwałem. sam silnik to co widać waży 820g, gaznik i tłumik razem 280g.Tak na raty bo wagę miałem tylko do 1kg.Teraz oblukam forum by podpatrywać jak dobrać się do tego motorka i czy warto.Proszę tych co już się tym parali o jakieś wskazówki i sugestie. edit:czy we wszystkich takich silnikach z urzadzeń tego typu co ta dmuchawa są świece normalne?Bo w tym jest normalnej wielkości świeca. edit2:silnik kręcił dosyć pokazną turbiną z tego co wyczytałem to powierze wylatuje z dmuchawy z szybkością 270km/godz. :shock: Jak rozwiązać mocowanie tego motorka ma ktoś jakieś fotki poglądowe ?.Szukam po całym forum ale nie widzę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Jano z tego co widać na zdjęciu to większa jest świeca niż silnik. W niedziele planuje rozpoczęcie sezonu w Podwarpiu,więc przywieś nowy nabytek aby się pochwalić,może i ja kupię do jakiegoś fikołka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Ja bym to przykręcił bezpośrednio do wręgi silnikowej za to co jest oryginalnie i dotoczył jedynie jakąś konkretną piastę,silnik widać jest wykonany dość lekko,sam przerobiłem juz silniczek lecz z podkaszarki(jeszcze nie do końca odchudzony) lecz ze wzgledu na brak warunków na tych rozmiarów model(na strychu nieprzyjemnie sie dłubie) silnik idzie na sprzedaż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Czy zamierzasz pozostawić magnetto czy dopasować jakiś elektroniczny zapłon? Można by odpiłować tą osłonę magnetto i byłby lżejszy. A mocowanie może pod te same śruby ampulowe , które widać na drugim zdjęciu. :?: Ciekawe co z tym drugim silnikiem zakupionym przez kolegę Buwi_777. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Magneto odpada.Jeśli zdecyduję się na uruchomienie tego motorka to tylko z elektronicznym zapłonem.Mam problem z tą urwaną śrubą spawałem nakrętkę dwa razy i dwa razy ukręcił się gwint.Będę musiał wiercić i nie jestem pewny efektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek24 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Jano wstrzymaj się z wierceniem do spotkania na podwarpiu zobaczymy, pomyślimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Z tego co wiem to dotarł a ja jeszcze nie dotarłem do tego silnika ( i domu ) bom daleko w delegacji. Jak wrócą to dam znać za dni parę .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Mam problem z tą urwaną śrubą spawałem nakrętkę dwa razy i dwa razy ukręcił się gwint.Będę musiał wiercić i nie jestem pewny efektu. A próbowałeś zrobić dremlem rowik w tej śrubie i później wykręcić śrubokrętem?? Ja parę urwanych śrub w ten sposób odkręciłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 wykretaczek, nie powinna byc jakas kosmicznie twarda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Będzie tak jak ze wszystkimi silnikami tego typu waga jak ZDZ 40ccm a ciagu jak z metanolowej 12tki nie wiem czy warto sie zmagac z tym silniiem chyba tylko dlatego żeby udowodnic sobie,że na tym też mozna latac bo faktycznie mozna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 A ja kupiłem ten : http://www.allegro.pl/item599623178_kosa_silnik_sovereign_einhell_za_bezcen.html Jako zestaw Adama Słodowego "Zrób to sam". Co z tego wyjdzie, nie wiem. Pieniadze są tak śmieszne, że nawet się nie zastanawiałem. Z tego co sprzedający pisze jest to nowa rzecz to chyba warto? Elektroniczny zapłon. Odchudzić napewno się da. Piłka do metalu i hej! Dorobimy piastę jakieś łoże i zobaczymy co z tego wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Ja w zasadzie też kupiłem bo cena śmieszna a że takich benzynowych jeszcze nie miałem to potrenuje na tym.Czy będzie to zainstalowane w modelu nie wiem.Być może będzie to następny exponat poniewierajacy się po modelarni do następnych porządków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Pieniadze są tak śmieszne, że nawet się nie zastanawiałem. To tak jak w marketach - kupię bo niby tanie( :?: ), kiedyś się przyda. No właśnie silnik o pojemności 28cc i mocy...1KM to faktycznie śmiechu warte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Fokker - Twoja krytyka jest za ostra do mojej decyzji kupna tego "wynalazku". Przeczytaj jeszcze raz mój post a zrozumiesz, że ten zakup był z przymrużeniem oka. Nie ma co przesadzać z krytyką. Najwyżej będzie czym trawę w ogródku skosić :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Czy ktoś posiada ten silnik od kosy ( czerwona obudowa) i może potwierdzić że zapłon jest elektroniczny a nie magneto ? Pytam bo dla ludzi elektryczny czy elektroniczny to dokładnie to samo a za kreatywność na allegro to cześć sprzedawców powinna ordery dostawać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Jak otrzymam przesyłkę to sprawdzę i powiadomię wszystkich zainteresowanych. Zgadzam się z Utopią, że nie wszyscy rozróżniają elektrykę od elektroniki, a dla niektórych to to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Kijuik - ale to nie była krytyka. Zapomniałem wstawić odp. uśmiechy - z nimi nie brzmiałoby to tak zasadniczo :mrgreen: Tak czy owak 1KM z 28cm to mało. Swego czasu kupiłem na Allegro aż 3 silniki benzynowe; Kalt 22cm, Homelite 32cm i Partner 44cm ; http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=191 i to była prawdziwa okazja. Fakt, że trochę się pozmieniało i chyba ich nie użyjęw ogóle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Drogi Ireczku czy wszytskie Twoje zakupy są do końca przemyślane ?Jesteśmy ułomni i łapiemy się nalep tak jak muchy i wszystko zależy czym ten lep jest wysmarowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Drogi Ireczku czy wszytskie Twoje zakupy są do końca przemyślane Nie qmam tego. Pierwszy silnik licytowałem do skutku bo miał być przeznaczony do Nieuporta 11. Drugi - Homelite 32 kupiłem bo jak widać prezentuje sie bardzo bardzo i był bardzo tani. Trzeci bo był jeszcze bardziej tani :mrgreen: W między czasie trafiłem do sklepu w Hong kongu... Tak więc jest jak jest , a z dwoma pierwszymi jakoś żal mi sie rozstawać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.