Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. enter1978 Opublikowano Niedziela o 18:13 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano Niedziela o 18:13 Witajcie po długiej przerwie , ostatnimi czasy nic nie budowałem , i prawienie latałem , miałem pewien epizod , zdobywałem nowe umiejętności i nową wiedzę , troche mnie to wciągnęło ale już wystarczy, co chciałem wiedzieć i sie nauczyć to sie nauczyłem, pora wrócić do hobby które uczy, bawi i gwarantuje emocje. W czasie gdy ja zgłębiałem tajniki nowego rzemiosła , Krzysztof zaprojektował całkowicie nowy model, wczoraj byłem na pikniku w Borkach , troszke polatałem ale też Krzysztof przywiózł mi na piknik nowy projekt nowego Mx-a. Nowa konstrukcja , ma być bardzo lekka, i jest to rasowy model 3D. Rozpiętość 1,7m Ja buduję elektryka , ale model jest też przewidziany pod silnik benzynowy. Waga jest na razie nieznana , ale ma być bardzo lekki. Rozpoczęcie relacji jest troszke falstartem , bo mam na stole niedokończone prace i potrzebuje jeszcze około 2 tygodnie żeby skończyć co mam do skończenia, więc budowę rozpocznę za około 2 tygodnie. Ale chciałem sie pochwalić że nowy Mx powstał , i juz mam tartak i moge zacząć budowę. Z nowości jeśli chodzi o ten projekt to jest wizualizacja 3D , można sobie na ekranie porozbierać na części , każdy element modelu, czy to kadłub , skrzydło itp. Ale dostęp do wizualizacji wolał bym aby Krzysztof udostępnił, bo to jego dzieło Maski i szyby jeszcze nie ma , ale forma sie robi więc niedługo będzie. 6
kamillo Opublikowano Niedziela o 19:16 Opublikowano Niedziela o 19:16 Kibicuje i trzymam kciuki! Cieszę się z tego że wróciłeś po przerwie do budowy nowego modelu.
enter1978 Opublikowano Niedziela o 19:26 Autor Opublikowano Niedziela o 19:26 5 minut temu, kamillo napisał: Kibicuje i trzymam kciuki! Cieszę się z tego że wróciłeś po przerwie do budowy nowego modelu. Dzięki, moja statystyka jest taka że czym mam większy model tym rzadziej latam , od dawna chciałem mieć bardzo dobrej klasy model , ale nie za duży , taki w mniejszej skali żeby go hop wrzucić do auta, pojechać polatać i za 40 min być z powrotem w domu, bez przygotowywania, planowania , pakowania itp. I oto on , wjeżdża cały na biało , nowy Mx 1,7m
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kszczech Opublikowano wczoraj o 12:05 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano wczoraj o 12:05 Hej, W swojej modelarni mam już prawie skończony prototyp, ale na razie inne sprawy mnie zatrzymały. Wygląda więc na to, że Wiesław skończy pierwszy i sam przetestuje samolocik. Tym razem nie robiłem zdjęć podczas budowy, bo to dość upierdliwe, a poza tym łatwo zniszczyć telefon brudnymi rękami. Ale znając Wiesia, to i tak pojawi się tutaj sporo fotek. Żeby ułatwić sprawę, przygotowałem coś innego – myślę, że będzie to dla wielu prostsze: 👉 Poniższe linki można otworzyć zarówno na komputerze, jak i na telefonie (nie trzeba instalować aplikacji, wystarczy kliknąć Continue in Browser). 👉 Trzeba się tylko chwilę oswoić z obsługą rysunków: obracanie, przybliżanie, oddalanie itp. Można też rozbić konstrukcję na części i obejrzeć każdy element osobno. A tak to wygląda: kadłub i kabinka – https://a360.co/4fHEcEW skrzydło – https://a360.co/3HssykD statecznik pionowy – https://a360.co/3JjAS6N statecznik poziomy – https://a360.co/3JmkCSo Miłego oglądania 6 1
g_kamyk Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Jaki koszt wycięcia ? Jak z dostępnością ?
enter1978 Opublikowano 12 godzin temu Autor Opublikowano 12 godzin temu 1 godzinę temu, g_kamyk napisał: Jaki koszt wycięcia ? Jak z dostępnością ? Koszt zestawu jest nieznany , staram się zmotywować Krzysztofa żeby to podliczył , ale narazie cena jest nieznana , mój zestaw też nie jest jeszcze zapłacony. W zestawie dostałem też sporo galanterii , śrubeczki, podwozia, rura dźwigarowa wraz z kieszenią , kwadratowe węglowe profile itp. Nie lubię rozbijać modeli ale lubię mieć świadomość że jak uszkodzę model to istnieje do niego projekt i bez problemu dostane nowe potrzebne części do zbudowania tego co by się uszkodziło. Tylko wydaje mi się że takich zestawów z galanterią , podwoziami itp to może byc ograniczona ilośc bo pewnie Krzysztof nie zamówił nie wiadomo ile tych kompletów rur, podwozi , profili weglowych itp. Gdy rozkminię tą konstrukcję to myśle że budowa nie zajmie zbyt dużo czasu , bo ten model będę sklejał inaczej niż dotychczas. Ten model będe sklejał po Chińsku , czyli składam na sucho , zalewam spoiny cyjakiem i lecę z budową. Tak że cena nieznana , dostępność pewnie będzie gdy ktoś będzie chciał budować , ale nie wiem czy zawsze będą w zestawie profile węglowe , podwozia itp , nie wiem czy Krzysztof będzie uzupełniał to co obecnie ma kupione? , czy będzie wycinał zestawy ale podwozia , rury, profile węglowe budujący będzie w własnym zakresie kupował? Przyznam że nie wiem jak to będzie , ale pewnie Krzysztof się wypowie na ten temat
kszczech Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Krzysztof się wypowiada :) Wszystko wedle życzenia zamawiającego. Czekam na wrażenia Wiesława. Jak będzie ok to policzę. A jak cóś wyjdzie nie tak to zrobimy poprawki. Poczekajcie na finał, proszę. Hej
enter1978 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu 8 godzin temu, kszczech napisał: Czekam na wrażenia Wiesława Wiesiek juz widzi jak nim lata , mimo że model jeszcze w arkuszach leży. Wrażenia na dzis sa takie że wiem że będzie bardzo dobrze latał bo znam historię projektu, cóż jeszcze moge napisać? napaliłem się na niego jak szczerbaty na suchary , więc z wielka przyjemnością go zbuduję , łatwego żywota nie wróże temu modelowi , będzie miał ciężko , a co ja się wybawię to moje. Następny sezon nie będzie w niczym przypominał obecnego, będzie intensywny i jeszcze odrobi obecny. Kupiłem tez serwa do tego modelu, a własciwie to zamówiłem bo najlepsza hurtownia modelarska chwilowo ich nie ma na stanie ale juz sa w drodze, czyli zamawiałem u JPS RC , zamówiłem serwa SAVOX SV-1261MG , JPS powiedział że jaką najtańszą oferte tych serw znajdę w jakimś sklepie , to on ją przebije ceną, więc jak zwykle sie opłaca. Silnik mam, śmigło mam, regulator mam, 3 nowe akumulatory mam , ale jeszcze z dwa dokupię , intensywnie kończę rozgrzebane prace nie modelarskie , żeby w przyszłym tygodniu skończyć , posprzątać , i brać się za budowe modelu, a zapał do pracy mam nie kiepski, więc będzie Czad
Rekomendowane odpowiedzi