Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, kamillo napisał:

Kibicuje i trzymam kciuki! Cieszę się z tego że wróciłeś po przerwie do budowy nowego modelu.

Dzięki, moja statystyka jest taka że czym mam większy model tym rzadziej latam , od dawna chciałem mieć bardzo dobrej klasy model , ale nie za duży , taki w mniejszej skali żeby go hop wrzucić do auta, pojechać polatać i za 40 min być z powrotem w domu, bez przygotowywania, planowania , pakowania itp. I oto on , wjeżdża cały na biało , nowy Mx 1,7m;)

Opublikowano
1 godzinę temu, g_kamyk napisał:

Jaki koszt wycięcia ? Jak z dostępnością ?

Koszt zestawu jest nieznany , staram się zmotywować Krzysztofa żeby to podliczył , ale narazie cena jest nieznana , mój zestaw też nie jest jeszcze zapłacony.

W zestawie dostałem też sporo galanterii , śrubeczki, podwozia, rura dźwigarowa wraz z kieszenią , kwadratowe węglowe profile itp.

Nie lubię rozbijać modeli ale lubię mieć świadomość że jak uszkodzę model to istnieje do niego projekt i bez problemu dostane nowe potrzebne części do zbudowania tego co by się uszkodziło.

Tylko wydaje mi się że takich zestawów z galanterią , podwoziami itp to może byc ograniczona ilośc bo pewnie Krzysztof nie zamówił nie wiadomo ile tych kompletów rur, podwozi , profili weglowych itp.

Gdy rozkminię tą konstrukcję to myśle że budowa nie zajmie zbyt dużo czasu , bo ten model będę sklejał inaczej niż dotychczas.

Ten model będe sklejał po Chińsku , czyli składam na sucho , zalewam spoiny cyjakiem i lecę z budową.

Tak że cena nieznana , dostępność pewnie będzie gdy ktoś będzie chciał budować , ale nie wiem czy zawsze będą w zestawie profile węglowe , podwozia itp , nie wiem czy Krzysztof będzie uzupełniał to co obecnie ma kupione? , czy będzie wycinał zestawy ale podwozia , rury, profile węglowe budujący będzie w własnym zakresie kupował?

Przyznam że nie wiem jak to będzie , ale pewnie Krzysztof się wypowie na ten temat

Opublikowano

Krzysztof się wypowiada :)

Wszystko wedle życzenia zamawiającego. 

Czekam na wrażenia Wiesława. Jak będzie ok to policzę. A jak cóś wyjdzie nie tak to zrobimy poprawki.

Poczekajcie na finał, proszę.

Hej

Opublikowano
8 godzin temu, kszczech napisał:

Czekam na wrażenia Wiesława

Wiesiek juz widzi jak nim lata , mimo że model jeszcze w arkuszach leży. Wrażenia na dzis sa takie że wiem że będzie bardzo dobrze latał bo znam historię projektu, cóż jeszcze moge napisać? napaliłem się na niego jak szczerbaty na suchary , więc z wielka przyjemnością go zbuduję , łatwego żywota nie wróże temu modelowi , będzie miał ciężko , a co ja się wybawię to moje. Następny sezon nie będzie w niczym przypominał obecnego, będzie intensywny i jeszcze odrobi obecny.

Kupiłem tez serwa do tego modelu, a własciwie to zamówiłem bo najlepsza hurtownia modelarska chwilowo ich nie ma na stanie ale juz sa w drodze, czyli zamawiałem u JPS RC , zamówiłem serwa SAVOX SV-1261MG , JPS powiedział że jaką najtańszą oferte tych serw znajdę w jakimś sklepie , to on ją przebije ceną, więc jak zwykle sie opłaca.

Silnik mam, śmigło mam, regulator mam, 3 nowe akumulatory mam , ale jeszcze z dwa dokupię , intensywnie kończę rozgrzebane prace nie modelarskie , żeby w przyszłym tygodniu skończyć , posprzątać , i brać się za budowe modelu, a zapał do pracy mam nie kiepski, więc będzie Czad :D 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.