Ares Opublikowano Niedziela o 20:49 Opublikowano Niedziela o 20:49 44 minuty temu, Shock napisał: Nawet o tym nie pomyślałem, chcę tylko by się chłop tak bardzo nie tłumaczył ... Rafał ja wiem o tym , to był tylko żart🙂 Nigdy bym Ciebie nie podejrzewał o tak niecne czyny🙂 1
enter1978 Opublikowano wczoraj o 05:42 Autor Opublikowano wczoraj o 05:42 9 godzin temu, Shock napisał: Nawet o tym nie pomyślałem, chcę tylko by się chłop tak bardzo nie tłumaczył ... Rafał po prostu chciał bym posiedzieć przy modelu bo fajnie sie to składa , ale jakoś mi sie nie udaje, jedynie z doskoku majstruję. Ale mimo wszystko posuwam sie do przodu, kadłub mam prawie zrobiony , brakuje tylko poszycia garba , może dziś go wkleję. Kabinka zrobiona, ma poszycie wklejone , nie zrobiłem tylko jeszcze zdjęć. 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. enter1978 Opublikowano wczoraj o 17:39 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano wczoraj o 17:39 Kadłub prawie zrobiony , znajdzie sie kilka miejsc do podszpachlowania , ale ogólnie nieźle wyszedł, jeszcze tylko przykręcić aluminiowe wzmocnienia podwozia , wkleić kołki naprowadzające kabinkę , dwa wypełnienia balsowe pod folię z przodu kadłuba, kieszeń na rurę i tyle , drobne szpachlowanie i kadłub praktycznie gotowy pod folię. Ale to juz w między czasie , teraz zabiorę się za ster kierunku i statecznik pionowy, bo jest mi potrzebny bo muszę w garbie wyciąć otwór na ten statecznik , a nie chcę improwizować , tylko wytnę ten otwór jak będę miał gotowy statecznik do przymiarki. 5
robert.pilot Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu W dniu 22.09.2025 o 07:42, enter1978 napisał: Rafał po prostu chciał bym posiedzieć przy modelu bo fajnie sie to składa , ale jakoś mi sie nie udaje, jedynie z doskoku majstruję. Ale mimo wszystko posuwam sie do przodu Wiesiu, ja Dromadera już cztery lata buduję😄... 1
Ares Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 6 godzin temu, robert.pilot napisał: Dromadera już cztery lata buduję😄.. Tu nie o szybkość a o jakość się rozchodzi.Będzie za to wszystko dobrze przemyślane🙂👍 Ale mnie i tak nie pobijesz jestem chyba najwolniej budującym modelarzem na tym forum😂 1
enter1978 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu 8 godzin temu, robert.pilot napisał: Wiesiu, ja Dromadera już cztery lata buduję😄.. Różnie to wychodzi , czasami nie ma czasu, czasami nie ma chęci. Jak sie okazuje robię za mało zdjęć , zabawa dopiero się zaczyna , do tej pory dłubałem przy kadłubie , założyłem że kadłub jak kadłub , wszystkie są podobne i na jedno kopyto się je buduje , ale jak sie okazuje źle myślałem. Więc jutro pofotografuję zbudowany kadłub , wszędzie jest dostęp , wszystkie części widać , to wstawie więcej zdjęć z kadłuba. Zabawa dopiero teraz sie zaczyna bo teraz to przestałem wiedzieć co jest czym i jak idzie i gdzie tego szukać , więc zdjęć będzie więcej bo sam dopiero będę dochodził jak to zbudować. Dziś rozszyfrowałem statecznik pionowy i ster kierunku , i to nie cały , bo jeszcze nie zlokalizowałem paseczków na żeberka pod folię , i wzmocnienia pod dźwignię, jutro zlokalizuję kilka drobnych braków , poskładam na sucho i jak będzie OK to można sklejać. 1
Rekomendowane odpowiedzi