Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

UUuu trochę nie zaglądałem, a Patryk już "świeci" ;) 

Brawo, ja mam przerwę, w mrozy nie chciało mi się siedzieć w modelarni, bo mam tam po prostu zimno, więc zabrałem się za modele papierowe, ale odwilż się zaczęła, więc niedługo wrócę do Iskry.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

I jak tam wam poszło z Iskrami? Któraś poleciała? Mam sentyment do Iskry (szczególnie do 1214, pierwszy odrzutowiec poza pasażerskimi którym leciałem), wróciłem ostatnio do modelarstwa i szukam czegoś na zimę, więc rozważam właśnie ten model. Myślę wstępnie o Wemotecu 100mm pod 8-10s na li-ionkach, całość kryta szkłem na eze-kote, malowana na jeden kolor plus folia lub w całości malowana.

Opublikowano
2 godziny temu, Boogie napisał:

I jak tam wam poszło z Iskrami? Któraś poleciała? Mam sentyment do Iskry (szczególnie do 1214, pierwszy odrzutowiec poza pasażerskimi którym leciałem), wróciłem ostatnio do modelarstwa i szukam czegoś na zimę, więc rozważam właśnie ten model. Myślę wstępnie o Wemotecu 100mm pod 8-10s na li-ionkach, całość kryta szkłem na eze-kote, malowana na jeden kolor plus folia lub w całości malowana.

Stoi na biurku i patrzy na mnie z wyrzutem,

Zbieram się do oszlifowania całości do końca, teraz będzie łatwiej, bo się chłodniej robi (a przez to i czasu więcej i ta robota bardziej znośna)

Ale jeśli rozważasz zestaw, to śmiało, jest on naprawdę dobrze zaprojektowany.

Miej tylko świadomość, że jest on okropnie czasochłonny i w sumie to niewdzięczny (bo masa szlifowania, a to nic przyjemnego, ani satysfakcjonującego)

Opublikowano

Ja latem a w zasadzie od wiosny miałem przerwę od modelarni, ale podobnie jak Patrykowi, jesień sprzyja dłubaniu, więc pewnie niezadługo się zabiorę. Też polecam, zestaw bardzo fajny.

Opublikowano
19 godzin temu, Patryk Sokol napisał:

Stoi na biurku i patrzy na mnie z wyrzutem,

Zbieram się do oszlifowania całości do końca, teraz będzie łatwiej, bo się chłodniej robi (a przez to i czasu więcej i ta robota bardziej znośna)

Ale jeśli rozważasz zestaw, to śmiało, jest on naprawdę dobrze zaprojektowany.

Miej tylko świadomość, że jest on okropnie czasochłonny i w sumie to niewdzięczny (bo masa szlifowania, a to nic przyjemnego, ani satysfakcjonującego)

No właśnie te tony do zeszlifowania mnie trochę powstrzymują. Coś muszę zbudować przez zimę, bo zwariuję i to jak na razie stoi najwyżej na liście potencjalnych modeli. Nie ukrywam, że jestem ciekaw jak skuteczne wyszły Ci te hamulce aero, ale widzę, że poczekać bym musiał do wiosny aby się tego dowiedzieć... Dzięki!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.