Shock Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 W dniu 10.10.2025 o 10:01, Jerzy Markiton napisał: en Respect jest bomba ! Prosty, ładny, łatwy do wykonania, nie następuje pixelizacja i powinien świetnie kontrastować na tle nieba. Zachowam sobie to zdjęcie na przyszłość... - Jurek Bardzo mi miło bo to mój były Respect (fota z mojego pokoju), z moim autorskim "malowaniem" perfekcyjnie wykonany przez Leszka D. Model był znakomicie widoczny a w zasadzie jest tylko lata już w Austrii Czarny pas pomiędzy czerwonym a białym to nie malowanie a widoczny "węgiel" W sumie takie kolory mi siadają dlatego Tox też był w podobnych barwach i wraz z Respectem modele prezentowały się tak 1
Viper Opublikowano 11 Października 2025 Autor Opublikowano 11 Października 2025 Super dzięki Jak już pisałem lubię połączenie białego, czerwonego z ewentualnym czarnym. A od spodu jak wygladał, mogę prosić o fotkę?
Shock Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 Marcin, jeśli to pytanko o dół Respecta to też standardowo nie było (skrzydło nie pofalowane tylko odbicie firanki ) A Toxic już bardziej stonowany ale równie dobrze widoczny 1
Viper Opublikowano 11 Października 2025 Autor Opublikowano 11 Października 2025 O i o to chodziło, dzięki wielkie
matiknh Opublikowano 25 Grudnia 2025 Opublikowano 25 Grudnia 2025 Super model, też mam w planach niedługo coś z gammy Art-Hobby
TomekP Opublikowano 27 Grudnia 2025 Opublikowano 27 Grudnia 2025 W dniu 9.10.2025 o 10:36, Viper napisał: (...) Patryka, zarekomendował wzniosy i je zrobił (...) Chciałbym jeszcze raz nawiązać do tematu wzniosow w Twoim Agile. Czy możesz podpowiedzieć jak to jest technicznie zrobione? Mam na myśli to, czy we wskazanym miejscu skrzydło jest przecięte po całości, doszlifowane i zalaminowane tkaniną po sklejeniu, czy tak jak instrukcja podpowiada, nacięty jest tylko fornir na górnej powierzchni skrzydła i dalej to nacięcie jest poszerzane, zeby uzyskać potrzebny wznios i równy styk, a dolna powierzchnia jest w całości? Pamiętam, ze robił to dla Ciebie Patryk, ale jeżeli mógłbyś w wolnej chwili spojrzeć na skrzydło, byłbym wdzięczny
Patryk Sokol Opublikowano 27 Grudnia 2025 Opublikowano 27 Grudnia 2025 5 minut temu, TomekP napisał: Chciałbym jeszcze raz nawiązać do tematu wzniosow w Twoim Agile. Czy możesz podpowiedzieć jak to jest technicznie zrobione? Mam na myśli to, czy we wskazanym miejscu skrzydło jest przecięte po całości, doszlifowane i zalaminowane tkaniną po sklejeniu, czy tak jak instrukcja podpowiada, nacięty jest tylko fornir na górnej powierzchni skrzydła i dalej to nacięcie jest poszerzane, zeby uzyskać potrzebny wznios i równy styk, a dolna powierzchnia jest w całości? Pamiętam, ze robił to dla Ciebie Patryk, ale jeżeli mógłbyś w wolnej chwili spojrzeć na skrzydło, byłbym wdzięczny Po co miałbym robić inaczej niż w instrukcji i na planach (które nawet sam narysowałem...)?
TomekP Opublikowano 28 Grudnia 2025 Opublikowano 28 Grudnia 2025 7 godzin temu, Patryk Sokol napisał: Po co miałbym robić inaczej niż w instrukcji i na planach (które nawet sam narysowałem...)? Patryk, na planach jest wskazane miejsce, w którym należy zrobić wznios (45 mm od krawędzi połówki centroplata) i to jest jasne. Chodziło mi jedynie o to, czy przecinałeś w tym miejscu płat w całości, potem doszlifowałeś obie strony i kleiłeś, czy tak jak mowi instrukcja, naciąłeś tylko skrzydło od góry i potem poszerzałeś to nacięcie aż do uzyskania prawidłowego wzniosu. Nie stosowałem tej drugiej metody do tej pory i wydawała mi się dziwna, dlatego wolałem dopytać zanim zacznę ciąć, a i w instrukcji jest to raczej przedruk z jakiegoś innego modelu produkcji AH, nie konkretnie Agile.
Viper Opublikowano 28 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2025 Patryk musi się wypowiedzieć, bo ja nie wiem, acz jakby post powyżej, stwierdził, że robił jak w instrukcji
Patryk Sokol Opublikowano 28 Grudnia 2025 Opublikowano 28 Grudnia 2025 10 godzin temu, TomekP napisał: Dokładnie, jak napisałem, wg instrukcji.
Rekomendowane odpowiedzi