Shock Opublikowano 11 Października Opublikowano 11 Października W dniu 10.10.2025 o 10:01, Jerzy Markiton napisał: en Respect jest bomba ! Prosty, ładny, łatwy do wykonania, nie następuje pixelizacja i powinien świetnie kontrastować na tle nieba. Zachowam sobie to zdjęcie na przyszłość... - Jurek Bardzo mi miło bo to mój były Respect (fota z mojego pokoju), z moim autorskim "malowaniem" perfekcyjnie wykonany przez Leszka D. Model był znakomicie widoczny a w zasadzie jest tylko lata już w Austrii Czarny pas pomiędzy czerwonym a białym to nie malowanie a widoczny "węgiel" W sumie takie kolory mi siadają dlatego Tox też był w podobnych barwach i wraz z Respectem modele prezentowały się tak 1
Viper Opublikowano 11 Października Autor Opublikowano 11 Października Super dzięki Jak już pisałem lubię połączenie białego, czerwonego z ewentualnym czarnym. A od spodu jak wygladał, mogę prosić o fotkę?
Shock Opublikowano 11 Października Opublikowano 11 Października Marcin, jeśli to pytanko o dół Respecta to też standardowo nie było (skrzydło nie pofalowane tylko odbicie firanki ) A Toxic już bardziej stonowany ale równie dobrze widoczny 1
Viper Opublikowano 11 Października Autor Opublikowano 11 Października O i o to chodziło, dzięki wielkie
matiknh Opublikowano Czwartek o 18:31 Opublikowano Czwartek o 18:31 Super model, też mam w planach niedługo coś z gammy Art-Hobby
TomekP Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu W dniu 9.10.2025 o 10:36, Viper napisał: (...) Patryka, zarekomendował wzniosy i je zrobił (...) Chciałbym jeszcze raz nawiązać do tematu wzniosow w Twoim Agile. Czy możesz podpowiedzieć jak to jest technicznie zrobione? Mam na myśli to, czy we wskazanym miejscu skrzydło jest przecięte po całości, doszlifowane i zalaminowane tkaniną po sklejeniu, czy tak jak instrukcja podpowiada, nacięty jest tylko fornir na górnej powierzchni skrzydła i dalej to nacięcie jest poszerzane, zeby uzyskać potrzebny wznios i równy styk, a dolna powierzchnia jest w całości? Pamiętam, ze robił to dla Ciebie Patryk, ale jeżeli mógłbyś w wolnej chwili spojrzeć na skrzydło, byłbym wdzięczny
Patryk Sokol Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu 5 minut temu, TomekP napisał: Chciałbym jeszcze raz nawiązać do tematu wzniosow w Twoim Agile. Czy możesz podpowiedzieć jak to jest technicznie zrobione? Mam na myśli to, czy we wskazanym miejscu skrzydło jest przecięte po całości, doszlifowane i zalaminowane tkaniną po sklejeniu, czy tak jak instrukcja podpowiada, nacięty jest tylko fornir na górnej powierzchni skrzydła i dalej to nacięcie jest poszerzane, zeby uzyskać potrzebny wznios i równy styk, a dolna powierzchnia jest w całości? Pamiętam, ze robił to dla Ciebie Patryk, ale jeżeli mógłbyś w wolnej chwili spojrzeć na skrzydło, byłbym wdzięczny Po co miałbym robić inaczej niż w instrukcji i na planach (które nawet sam narysowałem...)?
TomekP Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 7 godzin temu, Patryk Sokol napisał: Po co miałbym robić inaczej niż w instrukcji i na planach (które nawet sam narysowałem...)? Patryk, na planach jest wskazane miejsce, w którym należy zrobić wznios (45 mm od krawędzi połówki centroplata) i to jest jasne. Chodziło mi jedynie o to, czy przecinałeś w tym miejscu płat w całości, potem doszlifowałeś obie strony i kleiłeś, czy tak jak mowi instrukcja, naciąłeś tylko skrzydło od góry i potem poszerzałeś to nacięcie aż do uzyskania prawidłowego wzniosu. Nie stosowałem tej drugiej metody do tej pory i wydawała mi się dziwna, dlatego wolałem dopytać zanim zacznę ciąć, a i w instrukcji jest to raczej przedruk z jakiegoś innego modelu produkcji AH, nie konkretnie Agile.
Viper Opublikowano 8 godzin temu Autor Opublikowano 8 godzin temu Patryk musi się wypowiedzieć, bo ja nie wiem, acz jakby post powyżej, stwierdził, że robił jak w instrukcji
Patryk Sokol Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 10 godzin temu, TomekP napisał: Dokładnie, jak napisałem, wg instrukcji.
Rekomendowane odpowiedzi