Skocz do zawartości

Agile z Art Hobby by Patryk Sokół :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 10.10.2025 o 10:01, Jerzy Markiton napisał:

en Respect jest bomba ! Prosty, ładny, łatwy do wykonania, nie następuje pixelizacja i powinien świetnie kontrastować na tle nieba. Zachowam sobie to zdjęcie na przyszłość...

- Jurek

Bardzo mi miło bo to mój były Respect (fota z mojego pokoju), z moim autorskim "malowaniem" perfekcyjnie wykonany przez Leszka D.

Model był znakomicie widoczny a w zasadzie jest tylko lata już w Austrii :)

Czarny pas pomiędzy czerwonym a białym to nie malowanie a widoczny "węgiel"

W sumie takie kolory mi siadają dlatego Tox też był w podobnych barwach i wraz z Respectem modele prezentowały się tak 

post-6219-0-16363700-1486905380_thumb.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

Super dzięki

Jak już pisałem lubię połączenie białego, czerwonego z ewentualnym czarnym. A od spodu jak wygladał, mogę prosić o fotkę?

Opublikowano

Marcin, jeśli to pytanko o dół Respecta to też standardowo nie było ;)  (skrzydło nie pofalowane tylko odbicie firanki )

post-6219-0-92966000-1486837771_thumb.jpg

A Toxic już bardziej stonowany ale równie dobrze widoczny :)

post-6219-0-74287100-1461693655_thumb.jpg

• Lubię to 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 9.10.2025 o 10:36, Viper napisał:

(...) Patryka, zarekomendował wzniosy i je zrobił (...)

Chciałbym jeszcze raz nawiązać do tematu wzniosow w Twoim Agile. Czy możesz podpowiedzieć jak to jest technicznie zrobione? Mam na myśli to, czy we wskazanym miejscu skrzydło jest przecięte po całości, doszlifowane i zalaminowane tkaniną po sklejeniu, czy tak jak instrukcja podpowiada, nacięty jest tylko fornir na górnej powierzchni skrzydła i dalej to nacięcie jest poszerzane, zeby uzyskać potrzebny wznios i równy styk, a dolna powierzchnia jest w całości?

Pamiętam, ze robił to dla Ciebie Patryk, ale jeżeli mógłbyś w wolnej chwili spojrzeć na skrzydło, byłbym wdzięczny :)

Opublikowano
5 minut temu, TomekP napisał:

Chciałbym jeszcze raz nawiązać do tematu wzniosow w Twoim Agile. Czy możesz podpowiedzieć jak to jest technicznie zrobione? Mam na myśli to, czy we wskazanym miejscu skrzydło jest przecięte po całości, doszlifowane i zalaminowane tkaniną po sklejeniu, czy tak jak instrukcja podpowiada, nacięty jest tylko fornir na górnej powierzchni skrzydła i dalej to nacięcie jest poszerzane, zeby uzyskać potrzebny wznios i równy styk, a dolna powierzchnia jest w całości?

Pamiętam, ze robił to dla Ciebie Patryk, ale jeżeli mógłbyś w wolnej chwili spojrzeć na skrzydło, byłbym wdzięczny :)

Po co miałbym robić inaczej niż w instrukcji i na planach (które nawet sam narysowałem...)? 

Opublikowano
7 godzin temu, Patryk Sokol napisał:

Po co miałbym robić inaczej niż w instrukcji i na planach (które nawet sam narysowałem...)? 

Patryk, na planach jest wskazane miejsce, w którym należy zrobić wznios (45 mm od krawędzi połówki centroplata) i to jest jasne. Chodziło mi jedynie o to, czy przecinałeś w tym miejscu płat w całości, potem doszlifowałeś obie strony i kleiłeś, czy tak jak mowi instrukcja, naciąłeś tylko skrzydło od góry i potem poszerzałeś to nacięcie aż do uzyskania prawidłowego wzniosu. Nie stosowałem tej drugiej metody do tej pory i wydawała mi się dziwna, dlatego wolałem dopytać zanim zacznę ciąć, a i w instrukcji jest to raczej przedruk z jakiegoś innego modelu produkcji AH, nie konkretnie Agile.

Opublikowano

Patryk musi się wypowiedzieć, bo ja nie wiem, acz jakby post powyżej, stwierdził, że robił jak w instrukcji :) 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.