Christian Chroboczek Opublikowano 17 Grudnia 2025 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Witam Panowie Kiedys widzialem maly plan tego modelu. Niestety nie moge znalezc dalszych informacji. Byl ten projekt zrealizowany? Pozdrowienia Christian
Crosswind Opublikowano 17 Grudnia 2025 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Budowę tego modelu opisano tu https://pfmrc.eu/topic/97142-co-na-pocz%C4%85tek-do-akrobacji-na-uwi%C4%99zi/#findComment-873756
Christian Chroboczek Opublikowano 17 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2025 Witam Dziekuje za odpowiedz. Znalazlem, ale temat tego modelu jakos nie poszedl dalej. Pozdrawiam Christian
kszczech Opublikowano 18 Grudnia 2025 Opublikowano 18 Grudnia 2025 Hej, To mój projekt prostej uwięziówki — dostał nazwę Impuls. Elipsy, które narysowałem, są dość skomplikowane, a tym razem chciałem zaprojektować coś dla początkujących: łatwego i szybkiego w budowie oraz mniej kosztownego Prawdopodobnie tej zimy złożę prototyp. Jeśli wyjdą jakieś błędy, poprawię je — formatki już leżą i aż proszą się o złożenie. Jeśli model będzie dobrze latał, udostępnię formatki zainteresowanym. Pozdrowionka
Christian Chroboczek Opublikowano 18 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2025 Witam OK, to znaczy ze projekt dalej istnieje. Fajny by byl ten model, ala mini Max Bee od Burgera. Skszydlo trapezowe, przez ksztalt zakonczen skszydel i klap prawie elipsa. Statecznik poziomy tez ladny. Do tego prosty kadlub sylwetkowy i mamy model prosty z super nowoczesnym wygladem. Pozdrawiam Christian 1
kszczech Opublikowano 24 Grudnia 2025 Opublikowano 24 Grudnia 2025 Dzisiaj od rana żona krząta się po domu jak mróweczka (jak to przed Świętami). Aby zapobiec niepotrzebnym spięciom, zamknęła mnie w pokoju — na szczęście z dostępem do komputera 😉 No i z nudów złożyłem Impulsa w 3D. Poniżej link do projektu, ale zanim ktoś zechce go otworzyć, kilka wskazówek: po otwarciu, na dole ekranu pojawią się ikonki — należy kliknąć w trybik (Ustawienia) i zaznaczyć opcję „Widoczność krawędzi” po lewej stronie u góry pojawi się lista brył — klikając w nią można włączać i wyłączać poszczególne komponenty, tj.: konstrukcję montażową, skrzydło, statecznik, kadłub oraz pokrywę kadłuba używając myszki można przesuwać, obracać i przybliżać model, a także „zajrzeć” do jego wnętrza ikonki na dolnym pasku pozwalają m.in. wykonywać przekroje, rozbijać model na części, mierzyć odległości itp. Będę wdzięczny za sugestie ewentualnych zmian. 👉 Link do projektu: https://a360.co/3YaSo1e Miłej zabawy 😊 No i oczywiście wesołych i zdrowych Świąt! Hej PS Zapomniałem wspomnieć. Otwierając na smartfonie przed otwarciem trzeba kliknąć "Continue in Browser" 3
Christian Chroboczek Opublikowano 27 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2025 Witam Interesujaca konstrukcja. Pytanie do konstruktora: Na tym fioletowym planie i na CAD planie jest asymetria skszydla az 30mm. Nie jest to za duzo dla tego sredniej wielkosci modelu? Zewnetszna klapa bedzie duzo mniejsza. Moze byc ze po oblatanie tszeba bedzie zwiekszyc o 2mm cieciwe zewnetsznej klapy. Modele o tej wielkosci maja 10-15mm asymetrie lub nawet wcale. Mam akurat lezec plan Middle Pro od Burgera. Skszydlo jest symetryczne,a zewnetszna klapa jest na koncu 2mm szersza. Widze tez ze jest to inline 0-0-0 konstrukcja.Silnik,skszydlo i statecznik w jednej osi. Nie ma Pan obawy ze model bedzie za nerwowy w horyzontalnym locie? Jak statecznik jest troche wyzej, to pracuje w spokojnieszym oplywie powietsza. To tylko odemnie te rozwarzania. Pan na pewno wie zo robi. Fajnie ze Pan udostepnia konstrukcje. Pozdrawiam Christian
Paweł karwowski Opublikowano 27 Grudnia 2025 Opublikowano 27 Grudnia 2025 Tak jak Krzysztof napisał to model dla początkujących chcących nauczyć się programu.Praktycznie wszystkie modele teraz budowane są w osi i latają jak po sznurku.Model praktycznie tak samo zachowuje się w figurach wewnętrznych jak i zewnętrznych.Asymetria płata też jest w porządku.Takimi niuansami to już starzy wyjadacze F2B się zajmują.I poprawiają szczegóły i ulepszają.Ale to się dzieje już na etapie kiedy akrobata zawodnik ma model ten na zawody i przeważnie drugi zapasowy w razie potrzeby.W następnym może sobie według siebie coś tam udoskonalać, poprawiać i szukać rozwiazań pod swój styl latania i ma dużo czasu.Ten model jest dla młodych akrobatów.Ma latać poprawnie i robić program.To nie ten poziom i wielkość modelu.Po oblotach Krzysztofa się okaże ale czuję że to będzie dobry model juniorski.
leszek-bart Opublikowano 28 Grudnia 2025 Opublikowano 28 Grudnia 2025 Model wygląda świetnie , żeby to jeszcze można było kupić .
kszczech Opublikowano 28 Grudnia 2025 Opublikowano 28 Grudnia 2025 Chrystian, bardzo dziękuję za konstruktywne uwagi. Lubię takie rozmowy, bo zawsze można zdobyć nowe doświadczenia. Przed rozpoczęciem projektowania przeglądałem mnóstwo różnych planów modeli F2B i – z tego co pamiętam – zdecydowana większość z nich ma skrzydła asymetryczne. Ale możliwe, że masz rację — zobaczymy w praktyce. Co do układu 0-0-0, widzę, że ostatnio taka moda się przyjęła, więc poszedłem tym tropem. Jeśli model okaże się niestabilny w locie, to zawsze można go przerobić — chwila pracy i po sprawie 😉 Leszek, a Ty dlaczego obawiasz się, że nie będzie można go kupić? Pozdrawiam
Christian Chroboczek Opublikowano 29 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2025 Hallo Krzysztof Mam pytanie, klapy i usterzenie poziome maja inny kolor. Jest to sosna lub sklejka? Jedna rzecz bym jeszcze proponowal. Usterzenie poziome jest plaskie. Statecznik poziomy bym zrobil grubszy niz ster. Na przyklad 12/10, 10/8, 8/6, 6/5, Zawsze tak w przeszlosci robilem i dobrze to funkcjonowalo. Przez to model jest spokojny w locie horyzontalnym, ster wysokosci przy bardzo malych wychyleniach jest jeszcze nieskuteczny ale klapy sa skuteczne. Male korektury wysokosci robimy praktycznie klapami. Przy oblotach od poczatku bym przeszedl na smiglo z odwrotnym kierunkiem obrotow(pusher) Za duzo pozytywnych wlasciwosci zeby z tego zrezygnowac. Juz przy starcie bez pomocnika ma sie natychmiast naciag linek. Wiem ze to jest model dla nauki akrobacji, ale jak sie mowi: jak juz to juz. Mlody pilot ma i tak stres przy nauce, przynajmniej model powinien dobrze latac bez jakis niespodziewanych negatywnych reakcji. Pozdrawiam i zycze wszystkim modelarzom milego Sylwestra i w nadchodzocym roku zdrowia, pomyslnosci i duzo radosci w naszym wspanialym hobby. Christian
kszczech Opublikowano 29 Grudnia 2025 Opublikowano 29 Grudnia 2025 Klapy i usterzenie są balsiane. Kesony wykonane z balsy 1,5 mm, natomiast stery wysokości pokryte balsą 1 mm. Wygląda więc na to, że jest to praktycznie to, o czym piszesz, czyli 8/7. Obroty chętnie wypróbuję — przy napędzie elektrycznym to żaden problem. Jeszcze raz dziękuję za konstruktywne porady. Dzięki za życzenia.
sylkub Opublikowano 29 Grudnia 2025 Opublikowano 29 Grudnia 2025 Chrystian, czy określenie "pusher" użyte przez Ciebie nie dotyczy czasem śmigła pchającego ? . Rozumiem ,że chodzi o zmianę kierunku obrotów śmigła z prawego na lewe .
Christian Chroboczek Opublikowano 29 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2025 Hei Tak, Obroty od tylu padszac. Traktor- tak jak zegar, w prawo, jak wszystkie silniki spalinowe, smiglo CW (clockwise) Pusher- odwrotnie, w lewo, smiglo CCW ( counter clockwise)
sylkub Opublikowano 29 Grudnia 2025 Opublikowano 29 Grudnia 2025 To jeszcze raz, tractor propeller może być prawe i lewe i jest to śmigło ciągnące, pusher propeller również może być prawe i lewe i jest to śmigło pchające . Nie sugerujesz chyba, że śmigło tractor prawe założysz odwrotnie i masz śmigło lewe ? .
Christian Chroboczek Opublikowano 29 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2025 Hei Sylwester Przepraszam ale niepotrzebnie pogmatwalem ten temat. Traktor i pusher nazywaja za oceanem naped, ale wylacznie w modelach na uwiezi. Silnik jest oczywiscie zawsze w przodzie i w obu przypadkach ciagnie. Chodzi tylko o kierunek obrotow. Traktor-prawe obroty-normalne smiglo- CW Pusher-lewe obroty-potrzebne smiglo CCW Smigla APC-E, Aeronaut Cam Carbon E i wiele innych mozna kupic w obu wersjach. Pozdrawiam Christian
Paweł karwowski Opublikowano 29 Grudnia 2025 Opublikowano 29 Grudnia 2025 Krzysztof chciał sugestii dotyczących modelu 😄.A w którą stronę śmigło się kręci to sobie pilot ustali jak mu pasuje.U mnie na200 lotów w tym roku przy samodzielnym starcie jeszcze mi model naciągu nie stracił.Rób Krzychu maszynę, wszystko się okaże w locie.Teraz już sam jestem ciekaw.Apropo stresu. Dlatego latamy żeby była ta adrenalina,a stresik zawsze jest mniejszy lub większy.😁😁😁. Takie modele do nauki akrobacji to nie żyją długo ale są prostsze,poręczniejsze i tańsze.Bo kto już liźnie akrobacji i nauczy się śmigać to przesiada się na duży model.A to jest już inne latanie.
leszek-bart Opublikowano 30 Grudnia 2025 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Po to silnik wychylamy w prawo , żeby powstał moment ciągnący model w prawo a tym samym naciągający linki . Na starcie a właściwie rozbiegu decydujące znaczenie ma ustawienie podwozia a nie silnika . Nigdy to jest od 30 lat nie latałem modelem z lewymi obrotami , nawet do głowy mi nie przyszło by z nimi latać . To tak jak z Mode 1 i 2 w modelach RC są rejony gdzie lata się Mode 1 a gdzie indziej Mode 2 . Ktoś lata z lewymi obrotami ?
Rekomendowane odpowiedzi