krankor Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Cena wg mnie z kosmosu. Własnoręcznie nieco "kanciastego" można zrobić za 1/9 do 1/8 tej ceny. Budowa wg mnie jest bardzo prosta. Ale jak komuś się nie chce, to pewnie kupi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Skoro już ktoś odgrzał kotleta, to ja też sobie przypomniałem, że zrobiłem Polarisa jakiś czas temu i latam od przypadku, do przypadku . Może te parę zdjęć komuś pomoże w jego wysiłkach nad projektem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Krzysztof, jak lata na twoim wyposażeniu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Całkiem dobrze, mimo źle dobranego śmigła. Latam na Super Nylonie 7X4 do silników spalinowych. Gdyby dać jakieś śmigiełko dedykowane do elektryków w rozmiarze 7X5 lub 7X6, pewnie latałby lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek12345 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 kesto Jaka waga wyszła twojego polarisa do lotu? Oklejałeś taśmą pakową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 640g. Taśma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 w końcu budowa pierwszego polarisa zakończona wyposarzenie jakie zamontowałem to: serwa tp 9g silnik Silnik iPower iBM2210-12 1534KV - 55g - 260W śmigło 3 łopatowe 8x4 przycięte tak aby się zmieściło dł łopaty około 7cm reg 30A pakiet 2200 mAh folia jakiej urzyłem do oklejania to oracal do oklejania samochodów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Dla tych co szukają gotowca http://www.youtube.com/watch?v=4oQUXhuXOgY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hmm Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Kilka dni temu oblatałem pierwszego polarisa, jeszcze bez malowania, żeby się nie napracować gdyby miał spaść Waga do lotu z pakietem 1300 3s to 435 gr. Silnik turnigy l2210c-1200, śmigło 7x7, 3 serwa 9gr.Film z oblotu:http://www.youtube.com/watch?v=u5E37gpSQzUWięcej zdjęć:https://picasaweb.go...feat=directlink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Nie sądzisz Kuba, że silnik się nieco męczył z tym kwadratowym śmigłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hmm Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Tak szczerze to nie zauważyłem żeby się męczył. Kiedyś w motoszybowcu toto 1 ten silnik latał ze składanym śmigłem 9x6 i dawał około 850 gr ciągu przy 14,5 A. Z tym śmigłem 7x7 było około 430 gr i 12A, potem testowałem 7x6 i było mniej więcej tyle samo ciągu ale tylko 10A. Dałem takie kwadratowe śmigło, ponieważ silnik ma małe KV a chciałem uzyskać jak największą prędkość. Na 7x7 lata mi się bardzo dobrze, 7x6 jest już odczuwalnie wolniejsze i trzeba latać z dużym gazem czego nie lubię. Na każdym śmigle silnik nie był nawet ciepły po locie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blako2682 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 A mnie bardzo ciekawi z czego kolega wykonał zawiasy do lotek i w jaki sposób??? bo bardzo mi się podobają , jeśli mogą prosić o opis jak je zrobiłeś i kilka fotek było by super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hmm Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 A mnie bardzo ciekawi z czego kolega wykonał zawiasy do lotek i w jaki sposób??? bo bardzo mi się podobają , jeśli mogą prosić o opis jak je zrobiłeś i kilka fotek było by super Witam, jeśli to pytanie do mnie to już odpowiadam. Do lotki w celu usztywnienia została przyklejona listewka balsowa. Następnie zeszlifowałem ją w U. Po zrobieniu nacięć wkleiłem prostokąty wycięte z dyskietki, po 3 na lotkę. Tak przygotowaną wkleiłem do skrzydła. Pomysł ze strony Motylastego. Załączam 2 zdjęcia choć chyba są zbędne Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hmm Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Tydzień temu pomalowałem polarisa, tak się prezentuje: Tutaj cały album: https://picasaweb.google.com/107356673307533926275/Polaris?authuser=0&feat=directlink I filmik z lotu: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hincek Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Blisko 7 lat minęło od budowy, ale Polaris nadal daje radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRY3 Opublikowano 10 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 Zaciekawiony wszechstronnością modelu postanowiłem zbudować POLARISA również i ja ? ...Tak wiem, temat stary jak świat, ale po pierwszych lotach uważam, że model jest świetnym wyborem i daje wiele frajdy z lotów. Pewnie teraz zbuduję wersję XXL ...bo większe lata lepiej :-)) A to mój sposób na wykorzystanie pianki pod panele :-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi