Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kulfon250 Opublikowano 27 Stycznia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 27 Stycznia Miałem małego Proxona, dziadostwo wysokiego lotu, mega słaby silnik, balsa jakoś szła reszta porażka. Większe piły są fajne, ale do cięcia desek a nie listewek. Miałem starego Emaxa, postanowiłem go wykorzystać, ma odpowiednią moc, do tego trójfazową, więc nie słabnie gdy wolniej wiruje Na razie jest ogranicznik grubości cięcia, planuję dorobić drugi z lewej ułatwiający prowadzenie materiału. Mam też w planie skośna prowadnicę do cięcia spływów i trójkątnych listew. Test cięcia wypadł super, piłka idzie bez zacięć i to na 70% mocy i tylko na 3S nie na 6S a to napięcie znamionowe silnika. Tolerancja cięcia ok 0.03-0.05 mm. Już ją kocham Docelowo dodam jeszcze rurę do podpięcia odkurzacza do. wyciągu wiórów. Już się rysuje i za chwile druk 3D Koszt (PLN): płyta bakelitowa 5mm - 48 tester serw - 15 Piła tarczowa - 10 2 kawałki sklejki 3mm - 20 Silnik Emax - używka Regulator 60A - używka Kawałki płyty wiórowej ze starych mebli Odpad kątownika alu Jakby nie liczyć taniej niż "piła" z Proxxona, a działanie milion razy lepsze. Więcej o tym co buduję jest tutaj: - https://maciej.waw.pl/ - https://www.facebook.com/modelerckulfona/ 8
zbjanik Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Maciej- i o to chodzi, super! Pomysł z samolotowym napędem- rewelacja. Napisz jeśli możesz, jaki to silnik, KV- wiesz- pod dobór śmigła, opss- tarczy tnącej😄. Mam już zakupiony za 38 zł na Temu taki właśnie blat, z prowadnicą i podziałkami do ustawiania, więc będzie bliżej do celu.
kulfon250 Opublikowano 27 Stycznia Autor Opublikowano 27 Stycznia To Emax GT średnica coś około 38 mm na 6S, niestety nie mam jego symbolu, to staroć z szuflady, pamietam tylko, że miał ok. 3-4kg ciągu. W pile pracuje na razie na 3S bo więcej nie potrzeba Linijki są w planie, ale to w wolnej chwili 3
Granacik Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia Projekt spoko. Daj tylko płetwę z tyłu tarczy grubości ostrza. Zapobiegnie blokowaniu materiału w czasie cięcia. zdjęcie z sieci. 1
kulfon250 Opublikowano 28 Stycznia Autor Opublikowano 28 Stycznia 3 godziny temu, Granacik napisał: Projekt spoko. Daj tylko płetwę z tyłu tarczy grubości ostrza. Zapobiegnie blokowaniu materiału w czasie cięcia. zdjęcie z sieci. Jest taki plan ale dzięki za przypomnienie
Mikołaj 1977 Opublikowano Czwartek o 07:08 Opublikowano Czwartek o 07:08 Jak z grzaniem się silniczka , przewidujesz jakieś chłodzenie . Jak jest zamocowany brzeszczot do wałka silnika ? bo tam widzę jakąś niebieską podkładkę . To jest zwykła pisata do mocownia śmigła ! 1
kulfon250 Opublikowano Czwartek o 14:10 Autor Opublikowano Czwartek o 14:10 6 godzin temu, Mikołaj 1977 napisał: Jak z grzaniem się silniczka , przewidujesz jakieś chłodzenie . Jak jest zamocowany brzeszczot do wałka silnika ? bo tam widzę jakąś niebieską podkładkę . To jest zwykła piasta do mocowania śmigła ! Jeśli będzie się grzał , dodam wentylator, wysysający powietrze z obudowy, na razie robię tylko testowe ciecia, nie ma problemu. Dodatkowo będzie otwór w poprzecznej przegrodzie i odkurzacz będzie wysysając wióry też chłodził. W ploterze CNC w obudowie to ładnie działa. To zwykła piasta do mocowania śmigła fi 10 mm, niebieska podkładka to druk 3D robi za tulejkę centrująca , tacza ma otwór 20 mm 1
RomanJ4 Opublikowano Niedziela o 16:31 Opublikowano Niedziela o 16:31 W dniu 29.01.2026 o 15:10, kulfon250 napisał: Jeśli będzie się grzał , dodam wentylator, wysysający powietrze z obudowy, A nie będzie wciągać pyłu z pod piły do środka, który będzie szybko zalepiać silnik? Może lepiej tłoczyć by się pył tam nie dostawał, można też dać filtr na wejściu wentylatora, lub rurę ssącą poza obszaru zapylenia...
kulfon250 Opublikowano Niedziela o 21:14 Autor Opublikowano Niedziela o 21:14 4 godziny temu, RomanJ4 napisał: A nie będzie wciągać pyłu z pod piły do środka, który będzie szybko zalepiać silnik? Może lepiej tłoczyć by się pył tam nie dostawał, można też dać filtr na wejściu wentylatora, lub rurę ssącą poza obszaru zapylenia... Silnik jest w innej komorze jak piła, w komorze piły jest rura ssąca, więc nie ma problemu, bo najpierw zassie opiłki, a z komory silnika tylko wyssie powietrze. Ale na dziś to nie problem, bo na razie, te komory nie są połączone, wiec problemu nie ma, połacze ja otworem , jak będzie potrzeba, ale jak pisałem przepływ powietrza jest taki, że nie ma opcji by wióry wpadły Wentylator to ostateczność i jak znam życie to go nie będzie bo odkurzacz załatwi problem. 1
Rekomendowane odpowiedzi