Lucjan Opublikowano Wtorek o 13:00 Autor Opublikowano Wtorek o 13:00 Taka mała rzecz kończy budowę statecznika poziomego. 3
Lucjan Opublikowano Środa o 20:00 Autor Opublikowano Środa o 20:00 Tak powstaje statecznik pionowy. 3
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano Piątek o 13:46 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano Piątek o 13:46 Jeszcze ster kierunku i statecznik pionowy jest w komplecie . 11
krzysiek.riese Opublikowano Piątek o 21:12 Opublikowano Piątek o 21:12 W dniu 14.04.2026 o 20:55, Lucjan napisał: Ocena wycinanki : Lekka balsa Lekka sklejka balsowa , ale powyginana , będę prostował. Brak dwóch wręg !! Gniazda na listwy za duże !! Luzy po 0,5 mm !! Podsumowanie : Raczej już tam więcej nic nie będę zamawiał. trochę już w życiu osobiście powycinałem laserem i wiem jedno: nie jest to tak ze kupisz maszynę i robisz biznes, szczególnie w tej branży gdzie jest potrzebna dokładność do pasowania elementów, materiał JEST NIESTETY NIE MIAROWY, CZESTO ZDARZA SIĘ ZE BALSA 3 MM MA W RZECZYWISTOŚCI 3,2 A KIEDY INDZIEJ 2,9 i tak można wymieniać w nieskończoność. Ja jak coś wycinam dla kogoś to zdarza się że trzeba ciąć dwa i trzy razy żeby spasować pasowania elementów.
Lucjan Opublikowano 21 godzin temu Autor Opublikowano 21 godzin temu 10 godzin temu, krzysiek.riese napisał: trochę już w życiu osobiście powycinałem laserem i wiem jedno: nie jest to tak ze kupisz maszynę i robisz biznes, szczególnie w tej branży gdzie jest potrzebna dokładność do pasowania elementów, materiał JEST NIESTETY NIE MIAROWY, CZESTO ZDARZA SIĘ ZE BALSA 3 MM MA W RZECZYWISTOŚCI 3,2 A KIEDY INDZIEJ 2,9 i tak można wymieniać w nieskończoność. Ja jak coś wycinam dla kogoś to zdarza się że trzeba ciąć dwa i trzy razy żeby spasować pasowania elementów. Wszystko rozumiem , sprawdziłem grubość balsy i sklejki , ładnie trzyma wymiar. Najbardziej zirytoawały mnie braki elementów. Budowałem modele z wycinanek firmy FOKKE RC i CUSTOM WINGS i w porównaniu to jest niebo a ziemia , wszystko ładnie pasowało i nie było braków elementów .
Rekomendowane odpowiedzi