Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 4 Lutego Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 4 Lutego Aby trochę odpocząć od budowy modeli samolotów wojskowych , postanowiłem zrobić model samolotu PZL M20 MEWA . Model będzie miał rozpiętość 2,125 m , napędzany będzie silnikami elektrycznymi . 21
piotr jet Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Witaj Lucjanie Czekam na zdjęcia z działania!!!!!!!!
Lucjan Opublikowano 5 Lutego Autor Opublikowano 5 Lutego Używając silników elektrycznych są mniejsze szanse że któryś zgaśnie i będzie kret . Niebawem otrzymam wycinanki laserowe modelu , rozpocznie się budowa i będą zdjęcia.
pacek Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Lucjan jeśli to nie tajemnica ? To sam robisz projekt? czy masz jakiegoś dobrego anioła ?
Lucjan Opublikowano 5 Lutego Autor Opublikowano 5 Lutego Godzinę temu, pacek napisał: Lucjan jeśli to nie tajemnica ? To sam robisz projekt? czy masz jakiegoś dobrego anioła ? Bazą do wykonania modelu jest : https://shop.fun-modellbau.de/en/lasercut-kits-shortkits/Fun-models--aircraft--shortkits--partialkits--rc-model--lasercut-electric/smal-scale-woodkits/Piper-Seneca-2150-mm---Holz-Bausatz-cnc-lasercut--holzbaukasten-rc-modell-fun-modellbau-de--lasercut--holzbaukasten--rc-modell.html Zdecydowałem się na to ponieważ szkoda mi czasu , a mam w głowie jeszcze kilka projektów na przyszłość.
Viper Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Zasiadam i będę z zainteresowaniem śledził. Firma znana i zaufana, kupiłem u nich wycinankę i plany Zero Zirollego (niestety jeszcze czeka na budowę, ale się doczeka )
Lucjan Opublikowano 5 Lutego Autor Opublikowano 5 Lutego Godzinę temu, Viper napisał: Zasiadam i będę z zainteresowaniem śledził. Firma znana i zaufana, kupiłem u nich wycinankę i plany Zero Zirollego (niestety jeszcze czeka na budowę, ale się doczeka ) 👍 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 8 Kwietnia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 8 Kwietnia Nareszcie po dwóch miesiącach oczekiwania otrzymałem wycinankę . Producent użył lekkiej balsy i sklejki balsowej . Jak będzie z pasowaniem elementów okaże się w trakcie montażu. 7
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 9 Kwietnia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 9 Kwietnia Po mimo że wręgi wykonane są ze sklejki balsowej postanowiłem wy ażurować wszystko co się da. Na poczekaniu zrobiłem stolik do wyrzynarki , i do roboty. 8
Lucjan Opublikowano 14 Kwietnia Autor Opublikowano 14 Kwietnia Ocena wycinanki : Lekka balsa Lekka sklejka balsowa , ale powyginana , będę prostował. Brak dwóch wręg !! Gniazda na listwy za duże !! Luzy po 0,5 mm !! Podsumowanie : Raczej już tam więcej nic nie będę zamawiał.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 21 Kwietnia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 21 Kwietnia Ażurując wszystko co się da zaoszczędziłem 260 gramów. 10
Rekomendowane odpowiedzi