Atomizer Opublikowano Środa o 10:11 Autor Opublikowano Środa o 10:11 7 minut temu, pietrku napisał: Chcesz się obronić przed tymi dingo czy o tym pisać książkę 😃 ? Jak chcesz to Ci podam linka takich do 10m. Dalej skutecznie nie poleci. Ale 10m to zupełnie wystarczająco. Tylko nie ostrzeliwuj się z powodu samego szczekania 😃 , bo pies jest od tego żeby szczekał. Między innymi. Pies ma instynkt, jak jedziesz na rowerze to dla niego uciekasz i Cię goni. Tu jest raczej wina pana czy pani psa jak go nie pilnuje. Są też psy bezpańskie o czym pisałem już referaty...
pietrku Opublikowano Środa o 10:16 Opublikowano Środa o 10:16 5 minut temu, Atomizer napisał: Są też psy bezpańskie o czym pisałem już referaty... Zgadza się, albo takie pół bezpańskie, głodne. Jak na rowerze jedziesz to wal do tyłu, albo przynajmniej w bok. Nie przed siebie, bo jak w to wjedziesz to będzie jak z miśkiem na filmie 🙂 1
Irek M Opublikowano Środa o 16:37 Opublikowano Środa o 16:37 W dniu 23.02.2026 o 08:46, Atomizer napisał: A czy wież ze w Polsce nie ma prawa , są tylko zorganizowane grupy przestępcze? A ja myślałem, że to ktoś inteligentny rozpoczął ten temat.
Atomizer Opublikowano Środa o 16:47 Autor Opublikowano Środa o 16:47 8 minut temu, Irek M napisał: A ja myślałem, że to ktoś inteligentny rozpoczął ten temat. Lepiej nie myśl bo zostaniesz myśliwym a tych nie lubię i to bardzo ! Myśliwy ma zazwyczaj przyjemności zadawania cierpienia zwierzętom! Szczególnie lubią do nich strzelać!
a74BACK Opublikowano Środa o 18:28 Opublikowano Środa o 18:28 9 godzin temu, Atomizer napisał: Ale z jakiej odległości 2 -3 m ? Ja chcę się pozbyć już psa z 20 metrów ! Użycie gazu w obronie dla mnie jest to już bezpośredni kontakt ze zwierzem i całkowicie niedopuszczalne. Dlatego widzą zwierza co się zbliża do mnie w konkretnych zamiarach jak dostanie serię z kulek pieprzowych w nos to może się rozmyśli ... no a jak nie to mam co innego wtedy przygotowane na takiego desperata 😆 Jakie 2-3m z max 1m dostaje strzała. Dzisiaj sie nie udało bo gaz odmówił posłuszeństwa, a zaatakował mnie owczarek niemiecki w ilości 3 sztuk. Zrobił mi siniaka na nodze, a właściciel "bamber" w stylu tych ze znanego paradokumentu zgodnie z zapowiedzią policjanta dostał 3 bolesne mandaty za 3 psy biegające samopas, bo to nie pierwszy jego wybryk. Nie powiem, byłem wściekły i najlepiej bym je zastrzelił jakbym mógł. Chociaż co one winne, jak mają właściciela cymbała? Może jego trzeba by zastrzeić? 1
pietrku Opublikowano Środa o 20:05 Opublikowano Środa o 20:05 3 godziny temu, Atomizer napisał: Myśliwy ma zazwyczaj przyjemności zadawania cierpienia zwierzętom! Szczególnie lubią do nich strzelać! Tą wodę mineralną co pijesz daj do sanepidu. Lepiej niech sprawdzą co tam jest 😃. Skoro już pół litra dało taki efekt 😃 1
Atomizer Opublikowano Czwartek o 07:44 Autor Opublikowano Czwartek o 07:44 11 godzin temu, pietrku napisał: Tą wodę mineralną co pijesz daj do sanepidu. Lepiej niech sprawdzą co tam jest 😃. Skoro już pół litra dało taki efekt 😃 W tamtym roku zgłaszałem , że była sarna potrącona przy drodze co potrzebowała pomocy ! Oczywiście przyjechał psychol i pomógł jej ołowiem prosto w łeb! Nie ma ze strony społeczeństwa potępienia takiego bestialskiego zachowania ! Ale jak piesek jest na łańcuchu to aż wrze ! O czym to świadczy ?!
pietrku Opublikowano Czwartek o 07:47 Opublikowano Czwartek o 07:47 12 minut temu, Atomizer napisał: W tamtym roku zgłaszałem , że była sarna potrącona przy drodze co potrzebowała pomocy ! Oczywiście przyjechał psychol i pomógł jej ołowiem prosto w łeb! Nie ma ze strony społeczeństwa potępienia takiego bestialskiego zachowania ! Ale jak piesek jest na łańcuchu to aż wrze ! O czym to świadczy ?! A co miał ją pogłaskać i powiedzieć, że wszystko będzie dobrze? Puścić bajkę o jelonku bambi? Nie nazywaj ludzi psycholami, bo wykonują potrzebną robotę. Dam Ci cytat, ciekawe czy poznasz: W dniu 22.02.2026 o 16:07, Atomizer napisał: A dwa to wydaje mi się , że jak pies dostanie w dupsko takim pociskiem pieprzowym to albo się zniechęci od ataku albo czeka go koniec egzystencji na tej planecie. Sam byś chciał o wiele gorzej robić? Bez nawet podstawowego przeszkolenia z bronią. To by było słabe i niebezpieczne dla wszystkich.
Atomizer Opublikowano Czwartek o 07:58 Autor Opublikowano Czwartek o 07:58 8 minut temu, pietrku napisał: Sam byś chciał jeszcze gorzej robić. Ale bez nawet podstawowego przeszkolenia z bronią. To by było słabe i niebezpieczne dla wszystkich. I tu się mylisz chłopie i mnie obrażasz ! Jak czytałeś wyżej co innego obrona przed atakiem a co innego polowanie dla przyjemności . Nie rozróżniasz tych dwóch rzeczy. 15 godzin temu, Irek M napisał: A ja myślałem, że to ktoś inteligentny rozpoczął ten temat. Usuń chłopie ten wpis i się nie poniżaj ! Dla przykładu zobacz co dzieje się w Polskim rządzie i ludźmi co rządzą tym krajem! Chcesz jakiś konkretnych przykładów ?
pietrku Opublikowano Czwartek o 08:02 Opublikowano Czwartek o 08:02 Ty obrażasz myśliwych. To nie jest dla przyjemności, taka sarna tylko dłużej by się męczyła. A samo polowanie jest czystą naturą. Tak Cię zaprogramowali, że to tylko zwierzątka mogą polować na zwierzątka? Pytanie osobne - jesz mięso? Bo jak nie jesz to jesteś usprawiedliwiony w takich poglądach.
Atomizer Opublikowano Czwartek o 08:06 Autor Opublikowano Czwartek o 08:06 1 minutę temu, pietrku napisał: Ty obrażasz myśliwych. To nie jest dla przyjemności, taka sarna tylko dłużej by się męczyła. A samo polowanie jest czystą naturą. Tak Cię zaprogramowali, że to tylko zwierzątka mogą polować na zwierzątka? Pytanie osobne - jesz mięso? Bo jak nie jesz to jesteś usprawiedliwiony w takich poglądach. Facet ! Podam ci prosty przykład ! Jak złamiesz nogę na śliskim chodniku to żebyś się nie męczył to powinien przyjechać myśliwy tak ?
pietrku Opublikowano Czwartek o 08:07 Opublikowano Czwartek o 08:07 14 minut temu, Atomizer napisał: Nie rozróżniasz tych dwóch rzeczy. Rozróżniam. Też miałem do czynienia z wielkim psem, gazem w jedną i drugą stronę i innymi pistoletami. I powiem Ci tak, najgorsze jak ktoś zaczyna się wypowiadać na tematy o których ma słabe pojęcie, o ile z kaucjami masz rację, to tutaj błądzisz we mgle. 6 minut temu, Atomizer napisał: Facet ! Podam ci prosty przykład ! Jak złamiesz nogę na śliskim chodniku to żebyś się nie męczył to powinien przyjechać myśliwy tak ? Odjechałeś. Pozdrawiam Cię. Od kogoś mądrego onegdaj usłyszałem: Nie pomagaj ludziom, oni tego nie chcą. Wciąż się na tym łapię, że zapominam te mądre słowa.
Atomizer Opublikowano Czwartek o 08:13 Autor Opublikowano Czwartek o 08:13 7 minut temu, pietrku napisał: Ty obrażasz myśliwych. To nie jest dla przyjemności, taka sarna tylko dłużej by się męczyła. A samo polowanie jest czystą naturą. Tak Cię zaprogramowali, że to tylko zwierzątka mogą polować na zwierzątka? Pytanie osobne - jesz mięso? Bo jak nie jesz to jesteś usprawiedliwiony w takich poglądach. Takich przykładów to mogę podawać setki ! Różne organizacje jeżdżą i wyłapują psy co są na krótkich łańcuchach głodzone w zimę i bez odpowiednich warunków ! No męczą się zwierzaki. Wg twojego rozumowania to powinien przyjechać myśliwy i poczęstować ołowiem aby zwierzę się dłużej nie męczyło. No ale dobrze, że są ludzie co przynajmniej przed kamerami tak nie robią !
pietrku Opublikowano Czwartek o 08:15 Opublikowano Czwartek o 08:15 Teraz, Atomizer napisał: Takich przykładów to mogę podawać setki ! Różne organizacje jeżdżą i wyłapują psy co są na krótkich łańcuchach głodzone w zimę i bez odpowiednich warunków ! No męczą się zwierzaki. Wg twojego rozumowania to powinien przyjechać myśliwy i poczęstować ołowiem aby zwierzę się dłużej nie męczyło. No ale dobrze, że są ludzie co przynajmniej przed kamerami tak nie robią ! Nie wchodź w moje rozumowanie bo jak zacznę wchodzić w Twoje to może być dopiero cyrk. Nara
Atomizer Opublikowano Czwartek o 08:19 Autor Opublikowano Czwartek o 08:19 A dwa, myśliwy to taki zalegalizowany kłusownik. Wcześniej w naturze nie było czegoś takiego , ludzie jak polowali to tylko dla pożywienia żeby przeżyć. A dziś poluje się głownie dla pieniędzy, zysków i zabawy a nie po to aby przeżyć!
pietrku Opublikowano Czwartek o 08:47 Opublikowano Czwartek o 08:47 42 minuty temu, Atomizer napisał: A dwa, myśliwy to taki zalegalizowany kłusownik. Wcześniej w naturze nie było czegoś takiego , ludzie jak polowali to tylko dla pożywienia żeby przeżyć. A dziś poluje się głownie dla pieniędzy, zysków i zabawy a nie po to aby przeżyć! Czyli chcesz w to wejść? Kto był przed myśliwymi? Traperzy - czy to byli kłusownicy? Ponawiam pytanie, jesz mięsko? Bo jak nie, to się nie odzywam w temacie. Prawo wyboru jest wspaniałym osiągnięciem nowoczesności. Bo jak Ci nie pasują myśliwi, a jednak jesz mięsko to jest sytuacja strasznie głupia. Bo to twoje mięsko w sklepie pozyskuje się w dużo bardziej obrzydliwy sposób niż w lesie. Tam już nie ma szans dla jelonka bambiego, który się spłoszy i ucieknie. Tylko to jest masowa rzeźnia. I później sobie konserwkę otwierasz. Nie wiedziałeś o tym?
Atomizer Opublikowano Czwartek o 09:03 Autor Opublikowano Czwartek o 09:03 15 minut temu, pietrku napisał: Czyli chcesz w to wejść? Kto był przed myśliwymi? Traperzy - czy to byli kłusownicy? Ponawiam pytanie, jesz mięsko? Bo jak nie, to się nie odzywam w temacie. Prawo wyboru jest wspaniałym osiągnięciem. Bo jak Ci nie pasują myśliwi, a jednak jesz mięsko to jest sytuacja strasznie głupia. Bo to twoje mięsko w sklepie pozyskuje się w dużo bardziej obrzydliwy sposób niż w lesie. Tam już nie ma szans dla jelonka bambiego, który się spłoszy i ucieknie. Tylko to jest masowa rzeźnia. I później sobie konserwkę otwierasz. Nie wiedziałeś o tym? Otwórz nowy temat jak chcesz podyskutować bo ten jest o czym innym.
latacz Opublikowano Czwartek o 09:31 Opublikowano Czwartek o 09:31 Godzinę temu, pietrku napisał: A samo polowanie jest czystą naturą. Tak Cię zaprogramowali, że to tylko zwierzątka mogą polować na zwierzątka? ale "zwiąrzatka" są głodne.Jeśli myśliwy poluje żeby z głodu nie umrzeć to inna sprawa -do tego niech poluje własnymi rękoma i własnymi zębami -jak te zwierzęta -to wtedy będzie natura. Ewentualnie oszczepem jak ludy prymitywne. Z łukiem na lwa itp. a jak poluje bronią palną z daleka z lunetą siedząc na drzewie albo z nagonką dla trofeów lub zabawy -to nie natura tylko bestialstwo. w niektórych miejscach i to wcale nie tak dawno i nie tak daleko (europa) niektórzy myśliwi polowali nawet "na ludziów" -chyba bardziej zabawane było... -sama natura 1
pietrku Opublikowano Czwartek o 09:37 Opublikowano Czwartek o 09:37 Nie, polowanie to jest uczenie się przydatnych umiejętności. Tak jak łowienie ryb czy uprawa ziemniaków. Powinno to być w szkole od podstawówki. Tak samo jak pierwsza pomoc czy ziołolecznictwo. Bestialstwo jest jak ktoś się bezsensownie znęca nad zwierzęciem. Podstawa, jeśli nie jecie mięsa to się nie odzywam. Godzinę temu, latacz napisał: ale "zwiąrzatka" są głodne.Jeśli myśliwy poluje żeby z głodu nie umrzeć to inna sprawa -do tego niech poluje własnymi rękoma i własnymi zębami -jak te zwierzęta -to wtedy będzie natura. Ewentualnie oszczepem jak ludy prymitywne. Z łukiem na lwa itp. a jak poluje bronią palną z daleka z lunetą siedząc na drzewie albo z nagonką dla trofeów lub zabawy -to nie natura tylko bestialstwo. w niektórych miejscach i to wcale nie tak dawno i nie tak daleko (europa) niektórzy myśliwi polowali nawet "na ludziów" -chyba bardziej zabawane było... -sama natura To co ma iść z pazurami na wilka? Idź zademonstruj. To jest właśnie natura, że jak ktoś nie ma pazurów to ma sprzęt. Najlepsze jest to, że jak ktoś kto raz by usłyszał charknięcie niedźwiedzia przy nodze natychmiast zmienia zdanie 😃. Witek ja czytam Twoje posty o pompach i mam nadzieję, że tam dobrze radzisz, ale jak zaczynasz mi radzić o lesie i zwierzątkach to wymiękam. To tak jakbym ja Ci radził jak masz coś montować.
Rekomendowane odpowiedzi