Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sterowanie zwichrzeniem skrzydeł czy tradycyjnie lotki? chociaż wklęsło wypukły profil skrzydła fajnie wygląda to raczej w locie w tak w sumie niewielkim modelu zupełnie tego nie odczujesz. Za to musisz więcej uwagi poświęcić oklejaniu wklęsłej strony. Przerabiałem to w Nieuport 11

• Dzięki 1
Opublikowano

Trochę przedobrzyłeś dając "podkładki ustalające" między kadłub a dźwignię. Teraz linki będą wychodziły pod kątem z kadłuba do dźwigni.

Opublikowano
16 minut temu, Irek M napisał:

Trochę przedobrzyłeś dając "podkładki ustalające" między kadłub a dźwignię. Teraz linki będą wychodziły pod kątem z kadłuba do dźwigni.

One muszą być. Bo inaczej statecznik bedzie zamiatał po kadlubie.Mogę trochę zeszlifować ale i tak linki będą pod kątem.Zobacz na fotke.

20260428_180857.thumb.jpg.a1724b5f3d99f11a3062dc6c66d52819.jpg

Opublikowano

By nie było luzu poprzecznego w moim dźwignie są grube. Poza tym gdy już linki będą to też trochę unieruchamiają. Oczywiście nawet z tymi krążkami w Twoim będzie to działało ale linki będą wyżynały się z otworów w kadłubie niszcząc pokrycie.

Opublikowano
10 godzin temu, Irek M napisał:

linki będą wyżynały się z otworów w kadłubie niszcząc pokrycie.

W takim przypadku jako przelotkę daje sie igłę lekarską i cały problem znika.

Irku a jak ten model sie wyważa?Chodzi mi ze wszystko ładować na dziób.

Opublikowano

Z igłą jako przelotką to już jak chcesz. Ale jakby miało być makietowo to w poszyciu były wycięte owalne otwory znacznie większe niż same linki wzmocnione brzegi skórą czy jakoś tak. Na fotkach masz tego od groma.

Z wyważeniem może nie być problemów jeśli wszystko umieścisz z przodu. Ma być elektryk czy spalina?  SC to zwykle 1/3 cięciwy. Zapakuj na próbę graty jak najbliżej przodu. Można też zrobić lżejsze stateczniki znaczy okleić folią i pomalować, będzie to lżejsze od Coverall. 1gram na ogonie to chyba 7gram na dziobie więc gra warta świeczki. W DVIII robiłem aż 4 stateczniki - pierwszy ważył ...400g ostatni 100g.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.