Grzesiek Opublikowano 19 godzin temu Autor Opublikowano 19 godzin temu 9 godzin temu, Irek M napisał: W skali 1/6 lub każdej innej masz piękne makiety każdego uzbrojenia w tym i owe Spandau 🙂 Dzieki Irek a gdzie takowe?
Irek M Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Np. od Williams Brothers https://www.hobbyprosdepot.com/product-p/wbr16200.htm Ale nasz forumowy kolega drukuje 3D rewelacyjnie
Grzesiek Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu 3 godziny temu, Irek M napisał: Ale nasz forumowy kolega drukuje 3D rewelacyjnie Dzięki wielkie.O kim piszesz?A jeszcze jedna sprawa. Masz jakis patent na przyklejanie koweralu do konstrukcji a poten obcinanie naddatkow?Kurw... to jest walka z wiatrakami i celonem,odkleja sie nie przesiaka.Zupelnie inna bajka jak papier japoński.
paweln7 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 15 minut temu, Grzesiek napisał: Dzięki wielkie.O kim piszesz?A jeszcze jedna sprawa. Masz jakis patent na przyklejanie koweralu do konstrukcji a poten obcinanie naddatkow?Kurw... to jest walka z wiatrakami i celonem,odkleja sie nie przesiaka.Zupelnie inna bajka jak papier japoński. Lutownica mówi Panu coś ( transformatorowa )
Irek M Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Właśnie zwróciłem uwagę, że tak czyściutko masz oklejone stery ale nie bardzo widać miejsca klejenia koverall'u do konstrukcji. Te naddatki to pewnie na łukach? Obcinałem ile się da, a potem przesączałem lakierem wiele razy. Potem szlifowanie. Nie wiem czy kolega chce by tak wspominać na ogólnym - napiszę na priva. Mnie drukował pięknego Spandau w 1/3 i Lewis w 1/4
Grzesiek Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu No mam czysciutko ale łapy od celonu to uwalone po nadgarstki zanim ta tkanina złapie.Myslałem o butaprenie aby to łapało po dociśnięciu ale czy to dobry pomysł.Dzieki paweł za wskazówke z lutownicą.Co do grota to jakiś fikuśny czy normalny jak do lutowania?
paweln7 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 6 minut temu, Grzesiek napisał: No mam czysciutko ale łapy od celonu to uwalone po nadgarstki zanim ta tkanina złapie.Myslałem o butaprenie aby to łapało po dociśnięciu ale czy to dobry pomysł.Dzieki paweł za wskazówke z lutownicą.Co do grota to jakiś fikuśny czy normalny jak do lutowania? 2-3 cm jak Będziesz obcinał na mokro to w miejscu klejenia wysusza celon i od razu łapie po wyschnięciu papier ścierny i znowu 2-3 razy malujemy 1
Rekomendowane odpowiedzi