Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Irek M napisał:

W skali 1/6 lub każdej innej masz piękne makiety każdego uzbrojenia w tym i owe Spandau 🙂

Dzieki Irek a gdzie takowe?

Opublikowano
3 godziny temu, Irek M napisał:

Ale nasz forumowy kolega drukuje 3D rewelacyjnie

Dzięki wielkie.O kim piszesz?A jeszcze jedna sprawa. Masz jakis patent na przyklejanie koweralu do konstrukcji a poten obcinanie naddatkow?Kurw... to jest walka z wiatrakami i celonem,odkleja sie nie przesiaka.Zupelnie inna bajka jak papier japoński.

Opublikowano
15 minut temu, Grzesiek napisał:

Dzięki wielkie.O kim piszesz?A jeszcze jedna sprawa. Masz jakis patent na przyklejanie koweralu do konstrukcji a poten obcinanie naddatkow?Kurw... to jest walka z wiatrakami i celonem,odkleja sie nie przesiaka.Zupelnie inna bajka jak papier japoński.

Lutownica mówi  Panu coś ( transformatorowa ) 

Opublikowano

Właśnie zwróciłem uwagę, że tak czyściutko masz oklejone stery ale nie bardzo widać miejsca klejenia koverall'u do konstrukcji. Te naddatki to pewnie na łukach? Obcinałem ile się da, a potem przesączałem lakierem wiele razy. Potem szlifowanie. Nie wiem czy kolega chce by tak wspominać na ogólnym - napiszę na priva. Mnie drukował pięknego Spandau w 1/3 i Lewis w 1/4

20211125_170010.jpg

486471650_9631986880173803_3978850874480076710_n.jpg

Opublikowano

No mam czysciutko ale łapy od celonu to uwalone po nadgarstki zanim ta tkanina złapie.Myslałem o butaprenie aby to łapało po dociśnięciu ale czy to dobry pomysł.Dzieki paweł za wskazówke z lutownicą.Co do grota to jakiś fikuśny czy normalny jak do lutowania?

Opublikowano
6 minut temu, Grzesiek napisał:

No mam czysciutko ale łapy od celonu to uwalone po nadgarstki zanim ta tkanina złapie.Myslałem o butaprenie aby to łapało po dociśnięciu ale czy to dobry pomysł.Dzieki paweł za wskazówke z lutownicą.Co do grota to jakiś fikuśny czy normalny jak do lutowania?

2-3 cm jak Będziesz obcinał na mokro to w miejscu klejenia wysusza celon i od razu łapie  po wyschnięciu  papier ścierny  i znowu 2-3 razy malujemy 

• Dzięki 1
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.