Andrzej Klos Opublikowano 13 godzin temu Autor Opublikowano 13 godzin temu 3 minuty temu, Patryk Sokol napisał: Średnio jest co psuć, to Prząśniczka ... To prawda, bo ci co zbudowali mowia, ze predkosc ladowania jest tylko troche wyzsza od predkosci przelotowej😀 3 minuty temu, Patryk Sokol napisał: ... A i to jest najważniejsze Te pianki dla mnie wygladaja calkiem OK, wiec zobaczymy.
Andrzej Klos Opublikowano 20 minut temu Autor Opublikowano 20 minut temu 14 godzin temu, kesto napisał: Mnie osobiście trochę przeraża ten skłon silnika. Mam kolegę, który lata modelem Prząśniczki RC, ale takiego kąta silnika nie ma. Przypomnialem sobie, ze obliczenia SC, czy tez Srodka Masy, robilem wg XFLR5 i tak +/- wyszlo: Po zlozeniu i spedzeniu duzo czasu gapiac sie w zamocowanie silnika stwierdzilem, ze to moje "ustrojstwo" ma bardzo slaba sztywnosc skretna. Moje pierwsze zalozenie bylo aby zalozyc kawalek rurki weglowej i chyba do tego powroce: Lub narysuje i wydrukuje w 3D integralna oslone silnika... Nie przejmuje sie wygladem, czy wiernym odwzorowaniem ksztaltu. Chodzi mi o to aby model dobrze latal.
Rekomendowane odpowiedzi