koliber Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Witam wszystkich Powoli zaczynam budowę piperka z zestawu siga, w związku z czym zwracam się z prośbą o propozycję wyposażenia. Silnik planuję dać 4 takta Asp tylko waham się pomiędzy 52 a 61... Co drodzy koledzy proponujecie ? Pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Tylko i wyłącznie FS61, waga taka sama jak FS52 a mocy ciut więcej.Różnią się tylko średnicą cylindra i ceną (niestety). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Popieram Sławka z tym że ten ciut nie jest wcale taki mały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koliber Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 tylko obawiam się czy ta 61 nie będzie za mocna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Będzie jak najbardziej ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koliber Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 ok, dziękuje bardzo za porady w sprawie silnika, zależy mi na tym aby model latał spokojnie i realistycznie. Poproszę jeszcze o jakieś sugestie w sprawie serw ? Na lotki i planuje dać hs55, na przepustnice zwykłego standarda, tylko pozostaje do przemyślenia kwestia kierunku i steru wysokości. Co koledzy proponujecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 A jaka rozpiętość? Nie robiłem nigdy Pipera i nie wiem jaka jest jego rozpiętość przy skali 1/6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Z pewnością chodzi o ten model: http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=2789 Hs 55 na lotki to stanowczo za mało :!: Przy tej wielkości skrzydła dałbym standardy. zresztą takie też podają w wymaganiach. Dlaczego chciałbyś wstawić inne na wysokość i kierunek? Tu również w tego typie modelu wystarczy typowy standard. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwi@tek Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 witam wszystkich mam taki model wyposażenie moje to os 46 al serwa standart hs ogólnie proponuje go troszkę wydłużyć i powiększyć stery wysokości obecnie jestem w trakcie przedłużania ponieważ model siga w orginale lata super ale start tragedia nie można go utrzymać w prostoliniowej jeżdzie po lotnisku w trakcie startu tył się odrywa i jedzie gdzie chce po oderwaniu lata i londuje rewelacyjnie pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 od tego masz expo w nadajniku zeby nie byl nerwowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 To jest cecha wszystkich Piperów,Jedyną radą jest lekkie przyduszenie wysokością,inaczej ryje śmigłem po trawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koliber Opublikowano 1 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 do pierwszego staru to jeszcze niestety długa droga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Podłączę się do tematu. Wyposażam podobny model Pipera 1/6 i zastanawia mnie, czy nie będzie zbyt "ciężki na ogon" z powodu krótkiej mordki. Wstępnie próbuję temu przeciwdziałać za pomocą przewymiarowanego wagowo silnika (OS FS70). Co o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.