Janosik72 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 moj tez , ale sie przyzwyczailem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Witam a ktoś z Panówm może testował dróga wersje tej aparatury dokładnie ta Turnigy 9X 9Ch (v2 Firmware) mama zamiar ja zamówić ale obawiam sie problemów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Z tanim chińskim sprzętem problemy mogą być zawsze. Kontrola jakości jest taka sobie. Za to jest tani. Chwilowo główny problem z nią to słaba dostępność odbiorników (na HC chyba wcale nie ma). Edit. Chodzi mi o to, że obecnie HC sprzedaje 9X v2 razem z modułem i odbiornikiem FlySky nowej generacji. Moduł jest nadal wymienny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmz Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 bardzo fajna aparatura pomimo tego że nie jest wyważona do 2,4g. z tego co wiem to mozna ja kupic bez modulu nadawcazego. ja mam zamontowaną corone 2 i jak narazie spisuje sie bardzo fajowo. 0 klopotow z zasiegiem czy cos. dobry zakup. w sumie w calym zestawie latajacym (egp) pewien bylem tylko tej aparatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
militariusz Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 A czy z tym modułem który dają w zestawie z aparaturą można używać odbiorników z corony assana ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmz Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 ja ją kupilem z coroną juz na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 A czy z tym modułem który dają w zestawie z aparaturą można używać odbiorników z corony assana ? Nie można. Gdyby było można to bym nie pisał, że na HC odbiorników nie ma :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
militariusz Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Aha dziękuję i przepraszam :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julo Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 ..wlasnie pojawily sie odbiorniki do nowej wersji Turnigy 9X, fajna cena za 8 kanalow (link ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordg90 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Jak poprawnie zbindować aparaturę z odbiornikiem? U mnie, po podłączeniu baterii do odbiornika nie zapalają się diody, jedynie czerwona mignie przez ułamek sekundy i tyle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Naładuj akku bo wygląda na to że są padnięte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordg90 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Naładowane, z tym, że raz, nie moje, dwa, długo przedtem leżały. Niby wchodzi te 600 mAh, ale faktycznie może są już padnięte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zmierz napięcie po podłączeniu do odbiornika. U mnie też nie działa jak pakiet jest rozładowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordg90 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 5,8V, czyli ok. Dioda tylko mignie w momencie wkładania wtyczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plisken Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 lordg90, jeśli masz moduł Turnigy to: włóż zworkę w złącze bind włącz zasilanie odbiornika wciśnij przycisk bind na module nadawczym (i trzymaj) włącz nadajnik i poczekaj chwilę Ja mam pytanie: jak podłączyć tę aparaturę do komputera jako symulator? Próbowałem kablem jack stereo pod port mikrofonu/line in w laptopie - nie działa próbowałem też adapterem z allegro (http://allegro.pl/item1073291972_promocja_interfejs_usb_od_modelloo_warto.html) i też nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Aparaturę da sie podłączyć do laptopa jackiem-najlepiej mono. Potrzebny program PPJoy i Smart Propo Plus. Mogę podesłać oba programy na maila i pomóc w ustawieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plisken Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Mam oba programy, ale nie ma żadnej reakcji. To samo to tym adapterze z alledrogo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 A czy przypadkiem nie trzeba przypadkiem tej aparatury przełaczyć w tryb uczeń albo jakoś inaczej żeby na gnieździe pojawił sie sygnał? Nie znam dokładnie tej aparatury więc nie wiem. Mój wynalazek HK 7x działa bez problemu z tymi programami.Jednak ruszył dopiero z Smart Propo Plus ver.337 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plisken Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Dlatego też pytam jak podłączyć KONKRETNIE ten model. Ze sektrum dx6 nie mam problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 KONKRETNIE to trzeba umieć szukać .LINK do instrukcji. A tam opis jak włączyć funkcję TRAINER-rozdział 10.7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.