eptita Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Przeczytałem ostatnich 20 stron tego wątku i nie znalazłem nadal odpowiedzi na pytanie postawione w jego temacie. Tak więc - czy ta aparatura jest coś warta (z fabrycznym firmware-em)? Jak z jej awaryjnością? Często trafiają się wadliwe egzemplarze? Jak z niezawodnością podczas lotów? Jak wygląda zgodność ze standardami innych producentów (czy moduły są dostępne?). Myślę, że warto uporządkować trochę informacje i podsumować nieco wątek... Ja posiadam apkę od prawie 3 lat jeszcze w wersji pod moduł 35Mhz lub inny z wbudowaną anteną teleskopową, dokupiłem moduł Corony 2,4GHz i jest super żądnych ceregieli z nią nie miałem, za to mój szwagier o czym pisałem wcześniej, skucha na wstępie po rozpakowaniu, Firmware V2 okazał się wadliwy i wszczepiłem taśmę ze złączem KANADA i z pomocą kolegów a w szczególność mkrawcz1 który użyczył swojego backup-owego softu dokonałem transplantacji i aparatura szwagra hula jak Ta lala, cóż za tą cenę raczej musimy pogodzić wpadkami, chinole żeby zaoszczędzić na produkcji, pewnie tym biednym ludzikom w tych ciemnych piwnicach podczas pracy jeszcze światło wyłączają , wiecie taki chińczyk składa pewnie ze 500-600 sztuk lub więcej dziennie po takim przerobie niczego lepszego nie możemy oczekiwać. Gdyby Rolls-Royce lub Bentley byłby składany w takich ilościach chciałbym zobaczyć minę nabywców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryptokoryna Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Panowie. Dwie apki turnigy 9x, podłączone trener uczeń. I działa to tak że gdy przełącznik w trenerze zwolniony to steruje uczeń a gdy pzrełącznik do góry to steruje trener. Według mnie powinno być odwrotnie bo jak ma sterować trener (gdy panika) jak musi jeszcze trzymać przełącznik w górnej pozycji. Czy to się da zrobić żeby było odwrotnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Trzeba zmienić przełącznik z tzw. "chwilowego" na zwykły dwupozycyjny, np. taki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Panowie, poszukuję przełącznika, Dwupozycyjny, płaski hebelkowy, długi... Nie mogę nigdzie znaleźć ,chodzi mi dokładnie ten przełącznik który jest odpowiedzialny za "gaz" czyli gorny prawy (tylni) Pomoże ktoś ? :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Ciężko będzie Ci znaleźć takowy w polskich sklepach, tak samo jak ciężko kupić te "chwilowe". Może spróbuj poszukać starej aparatury eSky 6ch. Tam jest taki z długim "hebelkiem". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Kurcze... Bo tak na prawdę ,to złamał mi się w "rencach" :roll: No nic przejdę się w wolnej chwili jeszcze w okolice Katowic, jest "niby mający sklep elektroniczny" Pożyjem zobaczym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 U mnie też ten "trener-uczeń" się rozpadł sam z siebie. Wymieniłem na zwykły dwupozycyjny, bo z krótkim heblem, bo innego nie dostałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk-a-sz Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Jakby ktoś potrzebował jakiś części do TG9X posiadam całą aparaturę bez sprawnej płyty głównej (przyszła uszkodzona), odsyłać do HK na gwarancję się nie opłaci. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Jak by co to mogę zarekomendować sprzedawce, kupiłem u niego antenę do TG9X i wszystko jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisso11 Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Witam ,mam pytanie gaz z lewej strony w TG9X to model 2 ??? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=23825 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisso11 Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Wielkie dzięki kolego za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Danielus Opublikowano 3 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Mam pytanie. Czy ta aparatura ma wbudowany jakiś timer? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek9932 Opublikowano 3 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperHornet Opublikowano 3 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Mam pytanie czy można zmienić Mode 1 na Mode 2 ? Bo żółtki się wycfaniły i mode 2 kosztuje 7$ drożej :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Danielus Opublikowano 3 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Kwestia zmiany sprężynki i blaszki oraz ustawienie odpowiedniego mode w nadajniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperHornet Opublikowano 3 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Dzięki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czacha19 Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Dla zainteresowanych - Dostępne są obecnie wersje Mode 1 i Mode 2 w tej samej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Danielus Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Zmixowałem lotki na kanałach 1 i 8. Chciałbym do tego dodać jeszcze klapolotki, ale niestety nie wiem jak. Poszperałem trochę na forum, ale na ma bata bym to zaprogramował. Próbowałem coś wykombinować z funkcją flaperon, ale nic nie wyszło. Klapy chciałbym mieć na przełączniku trójpozycyjnym, wychylenia sam ustawię. Dobra, już wiem: - flaperon to jest to czego mi trzeba, jedyny problem to przejście do drugiej kolumny by ustawić wychylenia lotek - da się to jakoś zrobić? Jak?! - klapy chciałbym na przełączniku trójpozycyjnym, zapewne trzeba to zrobić na mixerach (teraz mam na potencjometrze), chciałbym wiedzieć tylko, który to ten szukany przeze mnie i czy do każdego położenia muszę dorabiać mixer? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plisken Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=308388#308388 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.