Skocz do zawartości

Turnigy 9X 9Ch Transmitter. Czy jest coś warta?

wiciu0804

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki! Klapolotki zaprogramowałem.

Mam jeszcze sprawę chcę ustawić opcje w e.point i de facto mam dostęp do połowy ustawień (po jednej stronie). Jak zmodyfikować drugie pół?

Edit: Trzeba wychylić drążki w odpowiednią stronę ;P

EDIT:

Kolejne beznadziejne pytanie z mojej strony ;) Na pewno są osoby korzystające z koszyka na baterie w tej aparaturze. Pytanie, czy jak załadujecie koszyk akumulatorami, to czy wam się cały mieści? Osobiście próbując z każdej niemal strony, nigdy nie mogłem zamknąć klapki.... Zawsze brakowało tych kilka mm, mimo iż wszystkie akumulatorki siedzą ciasno upakowane.... :?

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co do akumulatorów, to nie tylko ty tak masz. Ja jakoś na siłę dałem radę zamknąć tą klapkę i teraz już jest z tym mniejszy problem, ale niedługo planuję zakupić lepszą ładowarkę i nie będę latał z tym koszykiem, bo to dosyć ryzykowne, wystarczy w miejscu klapki mocniej złapać, i aparatura się wyłącza i włącza, mimo że do dosłownie chwilka, to przy pikowaniu nie chciałbym żeby się wyłączyła

Opublikowano

Koszyk to fakt, tandeta ;) Ja jak biegłem szukać model to koszyk wypadł z aparatury i lekko zdeformował gniazdko :/ Na razie jeszcze to działa, ale nie chciałbym całkiem tego zniszczyć. Mam nadzieję, że akumulatory dedykowane do nadajników mieszczą się na tyle dobrze, że można zamknąć klapkę?

Opublikowano

To już wiem w co uderzyć przy zakupach na HK ;)

EDIT:

Mam pytanie jeszcze odnośnie funkcji tejże aparatury. Przy mixerach, które programuję są tam takie opcje:

- offset

- downrate

- uprate

Chciałbym się trochę pobawić i nie wiem za bardzo co mam zmienić - co za co odpowiada? Przypuszczam, że tam gdzie jest "rate" to chyba zakresy wartości....?

Opublikowano

Do T9x polecam TEN pakiet. jest tani, pasuje co do milimetra i na długo zapomnisz o ładowaniu, trzeba tylko zmodyfikować wtyczkę, albo podłączać przez przejściówkę, co jest niezłym rozwiązaniem, które polecam, bo nie wypinamy wtyczki za każdym razem z dość delikatnego gniazda w aparaturze.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, koszyk z aku da sie zamknąc bez problemu, prosze zwróćcie uwage na to ze z jednej strony jest lekko spłaszczony, i własnie tą stroną dajemy koszyk do apki ;)

Opublikowano

Bez problemu to lekko przesadzone, mimo ułożenia ta stroną trzeba klapkę dość mocno dociskać i jest też lekko wygięta. Chyba, że Twoje akumulatorki mają mniejszy przekrój.

Opublikowano

Otóż to, i nie chodzi tutaj o to, że zamykanie jest uciążliwe bo trzeba mocno dociskać, tylko o to, że naciśnięcie klapki podczas trzymania nadajnika często powoduje chwilowy brak kontaktu ogniw w koszyczku i wyłączenie nadajnika. Nie widzę żadnego argumentu przemawiającego za ryzykowaniem z użyciem czegoś tak niepewnego w momencie, kiedy dobry pakiet do tej aparatury kosztuje 10$.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zastanawiam się nad źródłem zakupu tej aparatury. W ostatnim czasie pojawiło się sporo ofert w allegro, a cena w Polsce nie "zwala z nóg". W HK cena z przesyłką to 63.99 USD, czyli powinno wyjść niecałe 210zł, zaś ceny w allegro zaczynają się od 240zł.

Czyżby nadeszły czasy umiarkowanej marży naszych importerów, czy po prostu o czymś nie wiem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.