kabanosik Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 No to nadajnik zamówiony,a z modułem i odbiornikami poczekam. Zresztą LiPo'li do nadajnika też brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek LP Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Rapier przedwczoraj otrzymał komplet i coś się nie odzywa. Ciekawe jak tam z zasięgiem i obsługą modułów i odbiorników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawomir Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Odpowiem za Rapiera. Dziala w wikend zrobimy test zasiegu . Pozdrawiam Slawomir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 No i wczoraj przyszla paczuszka a w niej nadajnik , modul i 2 czeterokanalowe odbiorniczki rozumiem że ten moduł? http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9022 i ten odbiornik? http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9023 wracam do latania, nie ma bata, a ten nadajnik wydaje się być tanią i dobrą opcją to i ja dołączam się do oczekiwania na testy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 tak jak Slawek pisal.Testy w sobote. Wszystko poki co dziala ladnie a reszta w sobote EDIT: D/R i expo dzialaja razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 testy sie odbyły ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_w Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Jestem zainteresowany tą aparaturą jako drugą i interesuje mnie: 1) Czy nadajnik ten ma możliwość współpracy z modułami nadawczymi w paśmie 35MHz. Nadajnik ma antenę 35Mhz więc prawdopodobnie wystarczy montaż modułu 35Mhz. Czy ktoś to testował ? 2) Jakie jest przypisane kanałów do funkcji lub czy można samodzielnie to zdefiniować ? Pytam ponieważ chciałbym - mieć możliwość latania na 35Mhz modelami w których aktualnie mam odbiorniki 35 Mhz - mieć możliwość pracy w układzie trener-uczeń z Opticem6 którego posiadam. Pozdrawiam Radek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 1. Remzibi bedzie testowal jak dojdzie do niego aparatura (nie pomylilem sie?) 2. Wczesniej w tym watku juz bylo opisane ze kanaly mozna dowolnie przypisywac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_w Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Odnośnie przyporządkowania kanałów zanlazłem jedynie informację że: przyporządkowanie kanałów (od 5 do 9) do 4 przełączników i 3 potencjometrów Dla mnie informacja ta nie jest do końca jasna i prosiłbym o szczególowe wyjaśnienie jak to jest. Pozdrawiam Radek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Mozesz z nimi zrobic co ci sie zywnie podoba, podporzadkowac pod przelacznik ktory Ci pasuje, zrobic na pokretlo proporcjonalne itd itp, poustawiac jakies mixy - nie rozumiem czego nie rozumiesz w tym stwierdzeniu albo jakiego dodatkowego zastosowania szukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_w Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Michale, widzę że się nie rozumiemy :-( Zadam pytanie inaczej. Czy można dowolnie definiowac kanały 1-4 i dowolnie przypisać je do drążków ? Czy dla funkcji lotki mogę wybrać dowolny kanał 1-4 lub jeszcze lepiej 1-9 przy założeniu, że cały czs drążki są ustawione na MODE2. Pozdrawiam Radek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Kurczaki, wycofali ze sklepu moduł i odbiorniki i nie wiedzą kiedy będą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabanosik Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Są jeszcze troche droższe modóły z dwoma odbiornikami assana. Ja taki zestaw zamówiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebi Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Mam pytanie do posiadających tę aparaturę. Jak długa jest antena wbudowana w te aparaturę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Michale, widzę że się nie rozumiemy :-(Zadam pytanie inaczej. Czy można dowolnie definiowac kanały 1-4 i dowolnie przypisać je do drążków ? Czy dla funkcji lotki mogę wybrać dowolny kanał 1-4 lub jeszcze lepiej 1-9 przy założeniu, że cały czs drążki są ustawione na MODE2. Pozdrawiam Radek Co prawda nie mam tej aparatury ale w mojej Futabie 9c jest mozliwosc tylko przypisywania 5-9. Przypuszczam i z tego co widze co pisal kolega to jest identycznie. Duzo aparatur na drodze nie spotkalem ale z przypisywaniem kanalow 1-4 dowolnie sie jeszcze nie spotkalem. Jesli chcesz je zmieniac to juz mode (choc ostatnio w jr znajomy przypisal gaz do przelacznika w trybie glider) To ja tez zapytam posiadaczy - czy mozna dowolnie zmieniac mode czy jest mode2 na sztywno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_w Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Michale, Tryb MODE można zmieniać, to wyczytałem w instrukcji do imax 9x której link podałeś w poprzednich postach. Jest tylko nazwany 'MODEL". Lecz można rozumieć to jako model przypisania drążków. Jest to na stronie 15 pliku PDF. Na tej samej stronie jest przypisanie kanałów Wynika z tego że jest tak: Aileron - Ch 1 Elevator - Ch 2 Throttle - Ch 3 Rudder - Ch4 I dokładnie tak samo jest w Opticu6 co jest super dla mnie wiadomością ! Pozdrawaim Radek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 z przypisywaniem kanalow 1-4 dowolnie sie jeszcze nie spotkalem Multiplex - seria MC30xx i MC4000. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Grzegorzu no tak przypuszczalem ze cos z tej polki Radku - no nic tylko kupic, przerzucic modul z optica i w gore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_w Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Radku - no nic tylko kupic, przerzucic modul z optica i w gore Niestety nie ... :-( Optic ma moduł w standardzie Hitec / Futaba Turingy ma moduł w standardzie JR / Graupner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotter Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Ktoś kojarzy gdzie można nabyć moduły z syntezą na 35 Mhz pasujące do tego nadajnika Turnigy ? EDIT: W standardzie Hitec/Futaba jest nadajnik WFLY 08 ale niestety cena nie jest już tak "promocyjna" jak Turnigy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.