kabanosik Opublikowano 20 Maja 2009 Opublikowano 20 Maja 2009 No to nadajnik zamówiony,a z modułem i odbiornikami poczekam. Zresztą LiPo'li do nadajnika też brak
jacek LP Opublikowano 20 Maja 2009 Opublikowano 20 Maja 2009 Rapier przedwczoraj otrzymał komplet i coś się nie odzywa. Ciekawe jak tam z zasięgiem i obsługą modułów i odbiorników.
Slawomir Opublikowano 20 Maja 2009 Opublikowano 20 Maja 2009 Odpowiem za Rapiera. Dziala w wikend zrobimy test zasiegu . Pozdrawiam Slawomir
Grzechu Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 No i wczoraj przyszla paczuszka a w niej nadajnik , modul i 2 czeterokanalowe odbiorniczki rozumiem że ten moduł? http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9022 i ten odbiornik? http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9023 wracam do latania, nie ma bata, a ten nadajnik wydaje się być tanią i dobrą opcją to i ja dołączam się do oczekiwania na testy
rapier Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 tak jak Slawek pisal.Testy w sobote. Wszystko poki co dziala ladnie a reszta w sobote EDIT: D/R i expo dzialaja razem
radek_w Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 Jestem zainteresowany tą aparaturą jako drugą i interesuje mnie: 1) Czy nadajnik ten ma możliwość współpracy z modułami nadawczymi w paśmie 35MHz. Nadajnik ma antenę 35Mhz więc prawdopodobnie wystarczy montaż modułu 35Mhz. Czy ktoś to testował ? 2) Jakie jest przypisane kanałów do funkcji lub czy można samodzielnie to zdefiniować ? Pytam ponieważ chciałbym - mieć możliwość latania na 35Mhz modelami w których aktualnie mam odbiorniki 35 Mhz - mieć możliwość pracy w układzie trener-uczeń z Opticem6 którego posiadam. Pozdrawiam Radek
diem Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 1. Remzibi bedzie testowal jak dojdzie do niego aparatura (nie pomylilem sie?) 2. Wczesniej w tym watku juz bylo opisane ze kanaly mozna dowolnie przypisywac
radek_w Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 Odnośnie przyporządkowania kanałów zanlazłem jedynie informację że: przyporządkowanie kanałów (od 5 do 9) do 4 przełączników i 3 potencjometrów Dla mnie informacja ta nie jest do końca jasna i prosiłbym o szczególowe wyjaśnienie jak to jest. Pozdrawiam Radek
diem Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 Mozesz z nimi zrobic co ci sie zywnie podoba, podporzadkowac pod przelacznik ktory Ci pasuje, zrobic na pokretlo proporcjonalne itd itp, poustawiac jakies mixy - nie rozumiem czego nie rozumiesz w tym stwierdzeniu albo jakiego dodatkowego zastosowania szukasz
radek_w Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 Michale, widzę że się nie rozumiemy :-( Zadam pytanie inaczej. Czy można dowolnie definiowac kanały 1-4 i dowolnie przypisać je do drążków ? Czy dla funkcji lotki mogę wybrać dowolny kanał 1-4 lub jeszcze lepiej 1-9 przy założeniu, że cały czs drążki są ustawione na MODE2. Pozdrawiam Radek
Grzechu Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 Kurczaki, wycofali ze sklepu moduł i odbiorniki i nie wiedzą kiedy będą...
kabanosik Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 Są jeszcze troche droższe modóły z dwoma odbiornikami assana. Ja taki zestaw zamówiłem.
sebi Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 Mam pytanie do posiadających tę aparaturę. Jak długa jest antena wbudowana w te aparaturę?
diem Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 Michale, widzę że się nie rozumiemy :-(Zadam pytanie inaczej. Czy można dowolnie definiowac kanały 1-4 i dowolnie przypisać je do drążków ? Czy dla funkcji lotki mogę wybrać dowolny kanał 1-4 lub jeszcze lepiej 1-9 przy założeniu, że cały czs drążki są ustawione na MODE2. Pozdrawiam Radek Co prawda nie mam tej aparatury ale w mojej Futabie 9c jest mozliwosc tylko przypisywania 5-9. Przypuszczam i z tego co widze co pisal kolega to jest identycznie. Duzo aparatur na drodze nie spotkalem ale z przypisywaniem kanalow 1-4 dowolnie sie jeszcze nie spotkalem. Jesli chcesz je zmieniac to juz mode (choc ostatnio w jr znajomy przypisal gaz do przelacznika w trybie glider) To ja tez zapytam posiadaczy - czy mozna dowolnie zmieniac mode czy jest mode2 na sztywno?
radek_w Opublikowano 26 Maja 2009 Opublikowano 26 Maja 2009 Michale, Tryb MODE można zmieniać, to wyczytałem w instrukcji do imax 9x której link podałeś w poprzednich postach. Jest tylko nazwany 'MODEL". Lecz można rozumieć to jako model przypisania drążków. Jest to na stronie 15 pliku PDF. Na tej samej stronie jest przypisanie kanałów Wynika z tego że jest tak: Aileron - Ch 1 Elevator - Ch 2 Throttle - Ch 3 Rudder - Ch4 I dokładnie tak samo jest w Opticu6 co jest super dla mnie wiadomością ! Pozdrawaim Radek
Grzegorz Opublikowano 26 Maja 2009 Opublikowano 26 Maja 2009 z przypisywaniem kanalow 1-4 dowolnie sie jeszcze nie spotkalem Multiplex - seria MC30xx i MC4000.
diem Opublikowano 26 Maja 2009 Opublikowano 26 Maja 2009 Grzegorzu no tak przypuszczalem ze cos z tej polki Radku - no nic tylko kupic, przerzucic modul z optica i w gore
radek_w Opublikowano 26 Maja 2009 Opublikowano 26 Maja 2009 Radku - no nic tylko kupic, przerzucic modul z optica i w gore Niestety nie ... :-( Optic ma moduł w standardzie Hitec / Futaba Turingy ma moduł w standardzie JR / Graupner
Piotter Opublikowano 26 Maja 2009 Opublikowano 26 Maja 2009 Ktoś kojarzy gdzie można nabyć moduły z syntezą na 35 Mhz pasujące do tego nadajnika Turnigy ? EDIT: W standardzie Hitec/Futaba jest nadajnik WFLY 08 ale niestety cena nie jest już tak "promocyjna" jak Turnigy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.