Sidey Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Przez moment turnigy była po 46 dolarów i wtedy pewnie ściągali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Czy do tej aparatury można dokupić kabel uczeń - trener ? I czy jakoś można w niej załączyć taki system ? Który przełącznik używać wtedy do funkcji trenera ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Do gniazda trenera pasuje najzwyklejszy kabel z wtyczkami mini-jack (obustronnie). Może być nawet mono. Przełącznik trenera to astabilny "hebelek" pod prawym palcem wskazującym. Służy również do uruchamiania timera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Dzięki za informację - mam jeden taki nadajnik i kilka odbiorników. Muszę dokupić drugi taki nadajnik i kabelek o którym mowa. Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 TAk, tylko trzeba wlutować rezystor w aparaturach między ścieżkami. Edit. Mały błąd, zamiast kondensator miałem napisać rezystor ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syriusz Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 rezystor!!! http://www.pfmrc.eu/viewtopic.php?p=355175#355174 lub wyjąc moduł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 lub wyjąc moduł Rozumiem , że trzeba wyjąć moduł z aparatury ucznia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Tak. Dodatkowo należy pamiętać, że aparatury ucznia nie włącza się normalnie przełącznikiem. Jeśli aparatura ma działać jako nadajnik ucznia, to przy WYŁĄCZONYM nadajniku wpinamy kabel trenera do gniazda - nadajnik uruchomi się sam. Aparaturę trenera włączamy normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Identycznie (moduł/rezystor, niewłączanie), jeżeli aparatura ma służyć jako kontroler do symulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 To i ja mam pytanie do posiadaczy tej aparatury,( bo moze i ja ją kupie) jakie ma dane techniczne ta aparatura, oprócz mikserów co posiada jeszcze? bo na stronie hk malo co jest opisane i w polskich sklepach tez malo co pisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 To i ja mam pytanie do posiadaczy tej aparatury,( bo moze i ja ją kupie)jakie ma dane techniczne ta aparatura, oprócz mikserów co posiada jeszcze? bo na stronie hk malo co jest opisane i w polskich sklepach tez malo co pisze. ... a co potrzebujesz ? Ma wszystko co jest potrzebne do latania szybowcem, bezogonowcem, akrobatem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 raczej rozwazam :| i poza tym zastanawiam sie co ma czy posiada Fail Safe ile ma pamieci modeli czy trymery sa elektroniczne itp itd?? Wiec jesli mozna to poprosze troche danych nadajnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 raczej rozwazam :| i poza tym zastanawiam sie co ma czy posiada Fail Safe nie (chyba nie) ile ma pamieci modeli chyba 10- w każdym bądź razie wystarczająco dużo. czy trymery sa elektroniczne itp itd?? Tak Wiec jesli mozna to poprosze troche danych nadajnika [/b] PS Co masz teraz za radio ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 obecnie zadne posiadałem sanwe i niestety musiałem ja sprzedac i po prostu zastanawiałem sie nad tgy9x choc tez nad kilkoma jeszcze,ale najpierw chciałbym wiedziec jakie ma parametry 9x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 obecnie zadne posiadałem sanwe i niestety musiałem ja sprzedac i po prostu zastanawiałem sie nad tgy9x choc tez nad kilkoma jeszcze,ale najpierw chciałbym wiedziec jakie ma parametry 9x No to specjalnego wyboru nie masz w cenie ~300zł. Pasują 3 odbiorniki: HK 3kanałowy HK 6kanałowy Turnigy 8kanałowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 no ja nie pisze ze ta cena czy inna po prostu zastanawialem sie co 9x ma! i czy wogole warto zawracac sobie glowe nia? to do tego trzeba wiedziec jakie ma parametry itp. nieprawdaż?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 no ja nie pisze ze ta cena czy inna po prostu zastanawialem sie co 9x ma!i czy wogole warto zawracac sobie glowe nia? to do tego trzeba wiedziec jakie ma parametry itp. nieprawdaż?! Z mojej strony to już wszystko. Polecam rc-groups oraz video prezentacje na youtube. Szukanie nie boli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 spoko ! jak pisałem wyzej to szukałem i mało co znalazłem a w zasadzie to wogóle wiec jak ktos poda linka lub napisze to wielki dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 youtube :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 widziałem wszystko i malo co tam jest parametrach! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.