Basho Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Tak tak bo spadł mi nadajnik z 1,5m na asfalt i antena sie ułamała razem z włacznikami hebelkowymi wiec sobie wmontowałem złacze rp sma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 To obstawiam uszkodzenie kabla albo błąd przy lutowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basho Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Dzięki Ci wielke za pomoc jak wszystko ponownie zlutuje dokładnie i wymienie kabelek (mam z starego laptopa kabelek) napisze jak sie ma zasięg Miłego dnia zycze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Walcz :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basho Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Kabelek z wifi z sony Vaio jakość nawet w rękach wydaje sie lepsza, pierwsze lutowanie do modułu Marcin prosze o nadzór dobrze to lutuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Na zdjęciu mało widzę, ale jeżeli izolacja osłaniająca żyłę środkową sięga do samej płytki drukowanej i nie jest poprzetapiana, to wg mnie OK. Odcinek żyły środkowej pozbawiony ekranu mógłby być krótszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basho Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Wszystko tak jak mówisz lece dalej z robotą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Jak będzie grać, obydwa miejsca lutowania zalej klejem termotopliwym (z pistoletu). Zabezpieczy mechanicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basho Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Obejrzyj, czy nie ma zwarcia ekranu do żyły środkowej. Czy ekran nie powinien być lutowany do końcówki "oczkowej", która z kolei jest mocowana nakrętką przy przykręcaniu złącza do obudowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basho Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Ja mam nieco inne wejście takie nietypowe ale jak najbardziej jest przylutowana do ścianki która przewodzi wyśmienicie wiec nie musze niczym dokrecać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basho Opublikowano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Po zmianie kabelka i zainstalowaniu anteny 5 dBi aparatura odzyskała zasięg zmierzony w ten sposób, że kolega jechał autem w którym na tylnej półce położyłem w pudełku na kanapki odbiornik z serwami, widoczność była około 50% (liczne domy i drzewa) Zasięg to około wg. google maps 1,5km z tym ze auto kolegi zniknęło z mi z oczu za domami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Czyli kabelek :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basho Opublikowano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Różne są opinie na ten temat tej apki, ja uważam nie patrząc na cene i kraj pochodznia . Ta aparatura jest bardzo dobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xader Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Sie pochwale:) Pierwsze zabawy z elektronika i lutownica (nie liczac lutowania xt-60 ), po drodze spalilem "frsky upgrade receive lite" i zmuszony bylem do zrobienia prostego interfejsu RS232-TTL ale spakuje to i moge sie cieszyc telemetria z DHT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gites Opublikowano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 xader, jakiego softu używasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xader Opublikowano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 xader, jakiego softu używasz? Er9x-frsky z trunk'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 a ja mam pytanie jak działa telemetria z tą apką ,po zmianie modułu? podczas zaniku zasiągu występuje jakies pikanie czy cos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 ew serwis masz poza granicami kraju .. W Polsce obecnie takie aparatury, naprawia się i programuje się soft od ręki, sam mam taką aparaturę od 2 lat i w rodzinie jest jeszcze jedna. Sam wgrywam nowy soft i dokonuje stosownych zmian w oprogramowaniu i elektronice, mam ku temu wiedzę i odpowiednie wsparcie techniczne. To jest rewelacyjna aparatura, nawet porównując DEV7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 A ja mam problem z tą rewelacją nastepujący .Po przeprowadzeniu kalibracji zgodnie z instr w tym wątku (str.19) w funkcji display nie mam żadnych wskazań wychyleń.Po Podłączeniu do samolotu serwa ani drgną.Dodam ,że mam turnigy 9 v2 (o ile to coś zmieni ).Panowie pomóżcie bo już 3 dzień walczę a przyszedł mi model i czas w górę . pozdrawiam. p.s . po parunastu próbach kalibracji paseczki przemieszczają się , ale nie płynnie ,tylko od razu na 80% pola danego kanału na jedną bądź drugą stronę przy delikatnym nawet ruchu.. .To tak informacyjnie, może komuś pomoże w ustaleniu przyczyny.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.