Grzechu Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Czyli Assan na pewno będzie pasował? http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8287 cóż, 30$ drożej niż moduł i odbiorniki Turnigy, ale czy jeszcze będzie w sklepie to loteria... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Optic ma moduł w standardzie Hitec / Futaba Turingy ma moduł w standardzie JR / Graupner Oj, a ja ciagle myslalem ze optic ma moduly jr'owskie Nawet znajomemu ostatnio polecalem assana a zaznaczalem ze jr ma byc hehe. Grzechu, do assana chyba warto doplacic bo jest sprawdzony, kilka osob z forum lata z powodzeniem, tez mi pasuje mimo iz wczesniej mialem fassta, nie jest to juz to samo ale coz... cena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy5 Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 A ja niestety zmartwię zainteresowanych. Albo ja mam pecha albo jestem "noga" w tych sprawach. Właśnie uruchomiłem swój nadajnik Turnigy 9x z modułem Turnigy FHSS 2,4G który jeszcze udało mi się zdobyć. I tu wielkie zdziwienie i rozpacz. Nadajnik piszczy a na wyświetlaczu "Switch error". Przełączanie wszystkich przełączników nic nie daje, gaz na minimum i ciągle :ass: Mam dość tej aparatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 To ja Cie pociesze ze tez tak mialem..Ten model tak po prostu ma :)Zanim uruchomisz daj wszystkie przelaczniki do przoru a te co stercza w przod daj w dol. To jest takie zabezpieczenie jesli chodzi o ustawienia w heli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy5 Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Wielkie dzięki "RAPIER". Więc jednak okazałem się "noga" i "narwaniec" :oops: A miałem już sprawdzić czy ten nadajnik potrafi latać z okna pierwszego piętra Jeszcze raz wielkie dzięki. Trochę techniki i człowiek się gubi. Myślałem, że mając MX-12 znam już takie nadajniki a tu zaskoczenie :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Nie katuj sie tak...Ja tez popadlem w rozpacz kiedy taki komunikat zobaczylem u siebie.Koledzy mi podpowiedzieli co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remzibi Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 ...Trochę techniki i człowiek się gubi..... Hehe - raczej troche czlowieka i technika sie gubi Dzisiaj dopiero przylazla , przed chwila - pierwsze wrazenie bardzo fajne . Ma od groma roznych pokreciolkow i pstryczkow . Manetki - bez zastrzezen - jak spectrum dx6i , zadnej roznicy subiektywnej . Plastiki porzadniejsze niz w Esky , nawet chyba niz w niektorych markowych . Do menu bez instrukcji nie podchodz , strasznie duzo tam roznych takich czegos jak ustawien . Na razie patrze sie jak szpak w ..... . Ja jako generalnie swiezak w modelarstwie (przez ponad rok nauczylem sie latac heli a potem jakos samolotem od razum umialem a potem zaraz se kamerke naczepilem i taka to krotka i burzliwa historyjka) , patrze na razie na ta aparature jak na statek kosmiczny , w porownaniu to stockowych Walker czy E-Skyow ktorymi do tej pory latalem to normalnie kosmos . Jak bedzie mozliwosc to testy z modulem oryginalnym 35MHz JR z synteza (w srodku pin od 6V nie uzywany) juz w weekend . Ktos pytal o antene - ma 117cm dlugosci - wiec to jest jednak kawal porzadnej antenki jak chodzi o 35MHz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebi Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 remzibi, a czy możesz zmierzyć PPM jaki wychodzi z tej aparatury? Czy jest to poziom TTL, czy może więcej (np. w Opticu 6 jest to zbliżony do napięcia pakietu - ok. 9V). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabanosik Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Dziś przyszła i moja paczka z nadajnikiem.Modół jest w drodze w drugiej paczce. Pierwsze wrażenia pozytywne.Wcześniej latałem tylko na HiTec Laser 4 więc w Turnigy się narazie gubię. Gratisowej smyczki nie dostałem Czy to normalne ,że na drążku gazu nie ma grzechotki ?Chodzi tak fajnie z oporem lekkim ale nie przeskakuje jak w Hitec'u. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 jest grzechotka ale bardzo drobna i dzieki temu precyzyjniejsze i przyjemniejsze jest operowanie gazem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Czy to normalne ,że na drążku gazu nie ma grzechotki ?Chodzi tak fajnie z oporem lekkim ale nie przeskakuje jak w Hitec'u. możliwe...... jr mojego kolegi też tak ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek LP Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Wiele aparatur nie ma grzechotek, szczególnie wersje heli. JR DSX9 i JR 9X (heli) nie ma. Ja jakiś czas temu zrezygnowałem z grzechotki bo "na gładko" sterowanie gazem halówkami jest bardziej precyzyjne. Wcześniej pisałem, że na stronie hobbycity ukazała się instrukcja jak użyć jednocześnie dual rate i expo. Kolega zgłosił problem, że mimo tych instrukcji nie udało mu się uruchomić jednocześnie tych dwóch funkcji. Czy może ktoś sprawdzić i potwierdzić? Pewnie kilka osób od tego uzależnia zakup tej aparatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabanosik Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Wprawdzie nie znam się na tym wcale i nie mam jeszcze modółu ,ale dla sprawdzenia ustawiłem D/R i EXP i bez problemu ustawienia zapamiętuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niezmierny Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Witam Wszystkich! Chciałem kupić Dx6i, ale problemów z tym sprzętem jest bez liku i natknąłem się na ten temat. W sumie w podobnej cenie można mieć lepszy sprzęt - dobra alternatywa. Problem w tym, że nie ma co do niego włożyć. Koronę stanowczo odradzacie, Asaan jest niedostępny i nie wiadomo kiedy będzie, Spectrum drogie niemiłosiernie, a jak bym chciał wydać tysiąc złotych, to bym kupił coś w sklepie i nie szukał taniości w Chinach. Co więc można do tego kupić? Może zestaw moduł+odbiornik z innego sklepu? Proszę o podpowiedź. I jeszcze mam pytanie do osób używających tego nadajnika (Turnigy 9X) - jak się sprawuje w użyciu? Są jakieś nowe wady oprócz trudności połączenia tych funkcji o których nie mam pojęcia (newbie)? Ktoś może to rozbierał? Ciekaw jestem, jak z jakością wykonania - jakie potencjometry, kable, lutowanie płytki. Ogólnie odświeżam główne pytanie, ponieważ już parę osób ma ten sprzęt i można powiedzieć coś więcej z perspektywy niedługiego czasu. Warto to kupić? Pozdrawiam Sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabanosik Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Czy tylko mi wyświetla napięcie akumulatora o 0,6v mniej niż faktyczny stan? Wygląda na to,że można by LiPol ładować na maxa i nie przekroczy 12v, a z tego co się oriętuję nie powinno się przekraczać napięcia 12v. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remzibi Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Czy tylko mi wyświetla napięcie akumulatora o 0,6v mniej niż faktyczny stan?Wygląda na to,że można by LiPol ładować na maxa i nie przekroczy 12v, a z tego co się oriętuję nie powinno się przekraczać napięcia 12v. Tak - masz racje - dokladnie 0,6V - czyzby jednak juz tam byla po drodze dioda zabezpieczajaca ? Jak bede mial czas to rozkrece i oblookam temat zasilania . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 mam turnigy i hobbykinga 6 kanalow polecam obie jak chcesz tanio-to hobbyking,do teraz nie polaczylem z komputerem ale juz latalem sprzet OK drozej i lepiej to turnigy ale to rozpracowuje i jeszcze nie latalem ogolnie kogo obchodza jakie tam sa potencjometry?- sprzet ma dzialac i tyle :mrgreen: kupujac tv nie patrzylem na co w nim jest :oops: ale kurde dziala :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 A to był bład, LCD LG [i te które w środku są LG] padają dosyć czesto a cześci są na maxa drogie ... Polecam Samsungi :wink: Jeżeli chodzi o potencjometry, kable i luty to warto zajrzeć i sprawdzić czy aby na pewno wszystko małe rączki dobrze polutowały, 5min roboty a moze uratować model ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 hmmmm.pewnie i racja a hobbyking mimo rad nie polaczony, juz mnie wk..... ale radio ladnie dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niezmierny Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Dziękuję za odpowiedzi. Byłem dwa dni poza domem i dopiero teraz się odzywam. Problem jednak w tym, że nadal nie wiem co zamówić. Albo nie umiem szukać, albo Turnigy nie ma w ofrecie modułów nadawczych ani odbiorników, a Hobbyking ma sam odbiornim HK-TR6A. Skąd wziąść moduł nadawczy (Tx) Hobbyking? Kupić np. aparaturę Hobby King 4CH i wymontować z niej moduł Tx? Mam nadzieję, że rozumiecie moje pytanie. Chciałbym skompletować aparaturę, a oprócz Korony nic nie jest dostępne aktualnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.