Gość awiatik sosno Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 ... co prawda to prawda da sie zauwazyc ze w tym roku z wynalazkami to bylo biednie :? za rok wystartuje w oldtimerach i tu moje pytanie... Czy model ktory w 1986 roku zajal wicemistrzostwo polski na uwiezi ( jest to JAK 18 P) zalicza sie do oldtimerow?? mowie tu o dacie po to by udokumentowac ze model naprawdę w tamtych czasach latal. Niestety to nie jest Oldtimer. Za Oldtimery uznaje się modele zaprojektowane i powstałe przed końcem 1954 roku i dotyczy to tylko modeli a nie powstania samolotulub szybowca np.Piper Cub chyba że plany wykonawcze modelu a nie samolotu tegorz Piperka zostały opublikowane przed końcem 1954 roku. Po udziale w tym konkursie widzę że jest zapotrzebowanie na tego typu modele, czyli moda na Oldtimery przyszła do Polski i trzeba by spróbować stworzyć jakieś bardzo przejrzyste reguły rozgrywania zawodów jak i oceny. Osobiście modelami Old zajmuję się od ponad 15 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Czy na jakies filmy z latajacymi dziwadlami mozna liczyc ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Niektóre latały (spadały :rotfl: ) tak szybko, iż nie udało sie uchwycić tego ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Glownie mnie butelkowiec interesuje - powiedzcie, ze lecial ladnie i dlugo oraz, ze macie filmik :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Witam Butelkowiec...hmm, nooooo leciał. Jakbyś miał kamerę o szybkości kilku tysięcy klatek na sekundę , to pewno film by był :rotfl: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 WitamButelkowiec...hmm, nooooo leciał. Jakbyś miał kamerę o szybkości kilku tysięcy klatek na sekundę , to pewno film by był :rotfl: . D'OH !!! :x :cry: Pewnie zapomnieli butelki wpierw oproznic ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 raczej opróżnili za mocno :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msegen Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 A ja się dziś głowił z czego zrobić jakieś latadło . ze trzy zdjęcia . 3 cedeki Butelkowiec ent ja , dalej mama i siostra , zdjęcie robił tata I nie poskromiony Fokker :rotfl: :rotfl: Najpierw z tyłu ;D teraz na klęcząco silny wiatr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Ale mnie Obrazek widziało pewnie wielu :jupi: mimo, że bluza zapięta była, a potem nawet szary polar założyłem. tak ciebie było tam widać :] ps.. żeby ten mundur chociaż polski był... ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 za rok wystartuje w oldtimerach i tu moje pytanie...Czy model ktory w 1986 roku zajal wicemistrzostwo polski na uwiezi ( jest to JAK 18 P) zalicza sie do oldtimerow?? mowie tu o dacie po to by udokumentowac ze model naprawdę w tamtych czasach latal. Jeśli plany modelu opracowane były przed rokiem 70-tym to będzie się zaliczał do tej kategorii. Czy na jakies filmy z latajacymi dziwadlami mozna liczyc ???? Będzie film z całej imprezy. A butelkowiec to chyba miał... revers na wysokości :devil: Glownie mnie butelkowiec interesuje - powiedzcie, ze lecial ladnie i dlugo oraz, ze macie filmik :| Mówisz i masz: Kilka fotków: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 mammuth napisał/a: Glownie mnie butelkowiec interesuje - powiedzcie, ze lecial ladnie i dlugo oraz, ze macie filmik :| Mówisz i masz: Butelkowiec Dziekuj slicznie Moze nastepnym razem mu lepiej pojdzie :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Moze nastepnym razem mu lepiej pojdzie :? Mocniejszy silnik :?: :?: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Mocniejszy silnik Min. 40% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 A ja tam rowniez bylem, troche polatalem sobie- szkoda, ze tak malo ludzi odwazylo sie latac, w koncu nie wialo az tak mocno. Potem podobno pojawila sie ladna pogoda, ale niestety moj transport chcial juz zwiewac, wiec musialem sie zwijac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 A ja tam rowniez bylem, troche polatalem sobie- szkoda, ze tak malo ludzi odwazylo sie latac, w koncu nie wialo az tak mocno. Potem podobno pojawila sie ladna pogoda, ale niestety moj transport chcial juz zwiewac, wiec musialem sie zwijac biały akrobacik był super .. nie wspominając o twoich umiejętnościach ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Faktycznie trochę podwiewało, ale latac sie dało. Najgorsze były te pauzy kiedy organizatorzy nie mówili o co kaman i nikt nie latał. Ale ogólnie było wesoło i sporo ludu sie przewineło, nie licząc miejscowych wracających z koscioła albo zamiast kościoła oglądających szoł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Z baraku czasu trochę spóźniony, obiecany film . Oraz modele, które najbardziej ucieszyły moje oczy. Irkowi już daruję, bo jeszcze trochę i będzie miał odrębny dział piękności. :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Irkowi już daruję, bo jeszcze trochę i będzie miał odrębny dział A co tam będę sobie żałował... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Fokker - a nie słyszałeś Ty tego że robienie zdjęć przed oblotem przynosi pecha? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Może ktoś bedzie miał tyle ikry i jaj żeby zmontowac coś z głową. może kolega SAM sie popisze obecnością i coś zmontuje ? krytykantów już tutaj było wielu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.