ertman_176 Opublikowano 4 Lutego 2010 Opublikowano 4 Lutego 2010 Sorry ale zwróćmy uwagę na "warunki" jakimi dysponują i ilość dzieci jakie tam przychodzą ... Jest czas na prace i jest czas aby posprzątać. Sprzątanie w czasie pracy psuło by prace ... Oczywiście na koniec zajęć wszystko jest "układane".
karambolis8 Opublikowano 4 Lutego 2010 Opublikowano 4 Lutego 2010 Niestety nie mogę się zgodzić. Nikt nie mów tu o sprzątaniu w trakcie pracy. Chodzi o to, że nóż można odłożyć we wcześniej przewidziane dla niego miejsce, a można też go losowo walnąć na stół. Mam takie same biurko zamiast warsztatu i nie mam takiego chaosu.
ertman_176 Opublikowano 4 Lutego 2010 Opublikowano 4 Lutego 2010 Część modelarzy z Pszowa A tutaj warunki Nie chce ich na siłe usprawiedliwiać, jest artystyczny nieład [nieporządek twórczy] ale bez przesady, nie zagraża to powodzeniu zajęć ... Tutaj "dodatkowe miejsc" dla dzieci robiących najprostsze modele [akurat tutaj stół robi za stojak] A więc jak widać dzieci potrafią także po sobie sprzątać ...
filip Opublikowano 4 Lutego 2010 Opublikowano 4 Lutego 2010 Widzę szafę względnie pustą, może niech każdy dostanie jedną półkę i będzie układał tam swoje rzeczy. Bałagan z głowy :wink:
Janosik72 Opublikowano 4 Lutego 2010 Opublikowano 4 Lutego 2010 luzik panowie bo wam zaraz cykne fotke z mojego biurka a jestem w trakcie budowy malutkiego akrobata to wam slow na temat balaganu braknie :ble: :ble: :ble:
ertman_176 Opublikowano 4 Lutego 2010 Opublikowano 4 Lutego 2010 Problem w tym że zdjęcie szafy jest sprzed akcji
ertman_176 Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 Starsi pracują dzielnie, widać nawet troche posprzątali :wink: Widać nowe miejsca zaczyna brakować A twarzy wciąż przybywa :wink: Sprzęt juz jedzie, a dzieciaki budują modele. Ciągle się coś dzieje. A zobaczycie co bedzie jak nasz sprzęt dojdzie ...
Cimek Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 Czemu ja w Pszowie nie mieszkam chcialbym na taką modelarnie chodzić
modelpiotrek Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 Cimek masz bliżej w Katowicach na Mikołowskiej jest Pałac młodziezy a tam modelarnia stara jak świat nic tylko się zapisać i chodzić
ertman_176 Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 Witam Oczekuje na ostatnią paczkę ze sklepu. Aparatury są już u mnie, zostały sprawdzone, wszystkie działają bez zarzutów. Jak dojdzie paczka ostatnia [a dojść powinna na dniach] to na piątek powinna być w Pszowie. Teraz tylko pozostaje czekać ... W tym czasie dzieciaki budują modele, jest co robić :wink: Krzyś kończy Tukana Szymon składa model trenerka EPP Polatajmy Zlinem Victoria także potrafi składać modele :wink: Mamy także w pobliżu naszego delegata :wink: Chłopaki pracują nad teorią lotu, spójrzcie jak to sobie tłumaczą. Już niedługo będą w praktyce to sprawdzać :wink: No i oczywiście modelarzy przybywa, przywitajmy Kamila :wink:
ertman_176 Opublikowano 28 Lutego 2010 Opublikowano 28 Lutego 2010 :jupi: Nasza paczuszka dotarła w piątek popołudniu aby w sobotę dzieciaki mogły już "dotknąć" sprzętu, mam też kilka fotek od Rysia :wink: Do modelarni przychodzą już dwie koleżanki, obie mają na imię Wiktoria. Budują modele tak jak wszyscy inni, jednek preferują troche inny styl artystyczny Cała grupa, a dokładniej ci obecni na tych zajęciach jak widać ciężko pracuje
piejar Opublikowano 11 Marca 2010 Opublikowano 11 Marca 2010 Byłem wczoraj u kotecka, zainstalowałem mu soft do konfiguracji aparatur 2,4GHz od ertmana. Jedną skonfigurowaliśmy . Z resztą niech sami się pomęczą. Ciągle brak sukcesu w temacie sterowania FMS z nadajnika. Kompa mają słabawego i Wix XP do reinstalacji, może wtedy znów zacznie działać ppjoy. Ale dziecków dużo Może w imieniu kotecka podziękuję ertmanowi i innym bo sam "darbiorca" dostał banana :devil:
ertman_176 Opublikowano 11 Marca 2010 Opublikowano 11 Marca 2010 Rysiek ma do kolegów apel: "Poszukujemy pilota RC w mode 2 (żywego) z okolic Pszowa, żeby nam oblatał nasze: ES i EG , no i ewentualnie pouczył nasze dzieci latania" Jeżeli ktoś z kolegów jest w stanie pomóc proszę o PW aby uzyskać więcej szczegółów. Sam instruktor niestety w tym momencie nie ma możliwości fizycznej panowania nad 4 kanałami. P.S. "Darbiorcą" były dzieci :wink:
ertman_176 Opublikowano 16 Marca 2010 Opublikowano 16 Marca 2010 Witam Przydałby się update. Pracują dalej :wink: Koledzy z okolic, także obecni na naszym forum pomagają podłączyć aparatury do komputera. Modele od kolegów także zostały już pouzbrajane na tyle ile wystarczyło sprzętu. Teraz czekają na pogodę ...
samolocik Opublikowano 13 Maja 2010 Opublikowano 13 Maja 2010 Jak tam nasza modelarnia, może ktoś coś wie?
Janosik72 Opublikowano 13 Maja 2010 Opublikowano 13 Maja 2010 Prosilem Admina o odblokowanie warunkowe Kotecka moze cos w tym kierunku poczyni jaki byl , w roznych osobach to jedno a to co robi dla dzieciakow to drugie Jan
ertman_176 Opublikowano 13 Maja 2010 Opublikowano 13 Maja 2010 Z zdjęć na profilu Modelarnia Lotnicza na NK wnioskować można że dzieci rozpoczęły naukę latania. Czekamy kiedy Rysiek wróci w nasze szeregi by dalej prowadzić relację z działania modelarni.
Janosik72 Opublikowano 13 Maja 2010 Opublikowano 13 Maja 2010 Moze Pawel wez temat pod stowarzyszenie i Kuba Ci wlaczy profil Kotecka na Twoja odpowiedyialnosc w sumie dla nich yrobiles najwiecej Jan
ertman_176 Opublikowano 13 Maja 2010 Opublikowano 13 Maja 2010 Proponowałem Qbie dział "modelarnie" w którym każda modelarnia mogła by chwalić się postępami z swoich prac. Oczywiście mogę dział wziąć pod swoją opiekę ale za użytkownika nie bardzo ręczę :wink: Dorosły facet, chyba już nauczkę dostał a co z tym zrobi to już od niego chyba zależy.
samolocik Opublikowano 14 Maja 2010 Opublikowano 14 Maja 2010 Ja głosuję za włączeniem profilu kotecka na okres próbny, np. 1 miesiąca. Żeby nie było też miałem z koteckiem krótką korespondencję ale pomimo tego nie chciałbym aby temat modelarni i tego, co robi ot tak zniknął. Byłoby fajnie widzieć efekty jego pracy, pracy dzieci i pomocy kolegów z forum przynajmniej do rozpoczęcia następnego sezonu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.