rapier Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Od jakiegos czasu chodzi za mna chec posiadania polmakiety tego szybowca. Niestety finansowo ani mieszkaniowo nie stac mnie na cos wiecej niz 2m. Tu wiec pytanie. Kto robi lub gdzie kupic mozna kadlubik do tej wielkosci foxa? Wiem ze sa robione ale nigdzie nie moglem trafic na sklep je oferujace.( zwlaszcza same kadluby ) Bede wdzieczny za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Trochę nie na temat Arku, ale jeżeli wystarczy Ci Swift zamiast Foxa to ja się przymierzam do tego: http://www.drexpol-modele.com.pl/index.php?sklep&artykul=17 terminy realizacji dopiero na wiosnę. Jeżeli robią zestawy to pewnie również mogą zrobić sam kadłub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Rapier, zapytaj tego pana. On chyba kiedyś wystawiał kadłuby do foxa. Może jeszcze ma lub załatwi. http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=1670044 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Blejzyk sprzedaje zestawy 2,2m rozpiętości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 www.topmodel.cz - tam znajdziesz 2metrowego Foxa, a kto wie, moze i sam kadlub uda sie u nich wyrwac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 2m Fox to latające imadło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 2m Fox to latające imadło mowisz bo wiesz czy tak Ci sie wydaje? www.topmodel.cz - tam znajdziesz 2metrowego Foxa, a kto wie, moze i sam kadlub uda sie u nich wyrwac. Marcin..Masz u mnie wielkiego PLUSA i punkcik POMOGL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Bliżej też są tylko nie wiadomo czy sam kadłub da się dorwać: http://www.modelpartner.ig.pl/sklep/index.php?p=productsMore&iProduct=875&sName=fox-2-2-arf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Rapier, zapytaj tego pana. On chyba kiedyś wystawiał kadłuby do foxa. Może jeszcze ma lub załatwi. http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=1670044 Przemek Gunia to gość z Model Making z Krosna - http://www.modelmaking.pl/ires/oferta/1/5/ na allegro widziałem u niego za 80zł kadłub do S-1 Swift 1.6m , też może być fajny sam chyba sobie taki skołuje, a skrzydła się zrobi :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Rapier Foxy mają to do siebie , że potrzbują ciagle dużej szybkosci jesli zwolnisz i zrobisz drobny bład model Ci tego nie wybaczy takie są małe Foxy zresztą duże też nie należa do łatwych w pilotażu powie Ci to każdy kto latał tym modelem.Wyniesiesz go wysoko do góry zrobisz kilka przelotów na duzej szybkosci i lądowanie.Widziałem takie sprzety od 2 do 5m i szału nie ma :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 po prostu nie moga to byc lekkie modele. JAsne ze to nie szybowiec do termiki. To model typowo na zbocze albo do elektryfikacjii. Podobnie jest z COBRA..JAk lekka to lata do :ass: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 jasne, bo to jest model do latania, a nie do wiszenia w termice zbocze + ew. akrobacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Możliwosci ma spore http://www.youtube.com/watch?v=NZf_a98Kgt0&feature=related Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Arek weź Swifta od Przemka :wink: Wyjdzie 3-4x taniej niż jakikolwiek ARF jaki znam ... Te kadłuby chodziły po 65zł. Tylko model taki malutki jakiś ... Pamiętaj że 4m model to tylko 2 połówki po 2m, no i kadłub około 1,7-1,9m :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Swift uroczy ale fox to fox. Ten ksztalt jest nie do podrobienia. Ale chyba masz racje. Taniej sie nie da a fajny modelik moze byc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Rapier Foxy mają to do siebie , że potrzbują ciagle dużej szybkosci jesli zwolnisz i zrobisz drobny bład model Ci tego nie wybaczy takie są małe Foxy zresztą duże też nie należa do łatwych w pilotażu powie Ci to każdy kto latał tym modelem.Wyniesiesz go wysoko do góry zrobisz kilka przelotów na duzej szybkosci i lądowanie.Widziałem takie sprzety od 2 do 5m i szału nie ma :wink: Potwierdzm słowa radka872, latałem Fox-em 2m (mała cięciwa końcówki) przy małych predkościach zwalał sie w korek... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Filmik z Foxem rewelacja. Fox potrzebuje dobrego wiaterku. Ale za to jak się odwdzięcza. Nie każdy model to potrafi. Bjezyka Fox moim zdaniem dobra propozycja, cena też do łyknięcia. Właściwie każdy model na zbocze przy małym wietrze wpada w korek. Latanie za rzęsach tymi modelami nie wychodzi. Ale tymi co latają na rzęsach nie polata przy 10-15 m/s na zbocze. A wtedy się zaczyna zabawa, taka jaką tygryski lubią najbardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 zawodniczy F3B poleci na rzęsach i 15m/s też mu nie straszne i więcej oczywiście też bez problemu, kwestia doważenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Ten model ma taką specifikację ,że jest do latania przy mocnym wietrze i do kręcenia akrobacji. Nie mozna sie spodziewać że będzie na termice nalatywał j-tki i należy go raczej oceniać w perspektywie poprawności wykonywania figur akrobacji szybowcowej bo takie jest jego przeznaczenie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winiol8 Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Witam, czy ma ktoś z Was doświadczenia z Foxem od Blejzyka? Kończę właśnie prace nad Muchą 1/5 i zacząłem się rozglądać za kolejnym szybowcem, tym razem czymś trochę szybszym i arf. Wiem, że modele Blejzyka mają delikatne kadłuby, zastanawiam się czy tak jest też w przypadku Foxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.