Luko Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Będzie latać, pod warunkiem że silnik będzie miał odpowiedni ciąg. Ja w swojej z pakietem 2200mAh 3s miałem silnik emax gt 2215/20 http://rc.susco.pl/sklep/details/6590/silnik-bezszczotkowy-emax-gf-2215/20.html no i latało ze śmigłem 9x6, waga do lotu coś chyba miałem koło 700g. W każdym bądź razie moja miała nadmiar mocy, ale i tak mi było mało. Nawet przy tym co masz powinna polecieć, ale może się okazać że będziesz musiał latać na pełnym gwizdku. Choć tu bym zaufał komuś bardziej doświadczonemu w tej kwestii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonarl Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Juz za pozno, robie nowa tamta rozebralem i do kosza ,coz zrobic Mam tylko pytanko gdyz poskladalem nowa i dowiedzialem sie ze delta ma miec profil ,ktorego w tamtej nie mialem ,gdyz nie dalem do srodka 2 warstw depronu jeden na drugi,i teraz po zlozeniu wyszlo mi cos takiego,na zadnych zdjeciach u nikogo nie widzialem zeby tak odstawalo : Fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Latać będzie tamta też nie była zła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luko Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Moja była też bez tego i latała. Zauważ, że są konstrukcje które nie mają profilu lotniczego a latają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonarl Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 No to ja juz nie wiem co ma robic,kazdy mowi co innego Ale tamta byla zdecydowanie za ciezka jak na silnik ktory zamowilem czyli emax cf 2812 max ciag 700g wiec bylby za slaby do tamtej delty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luko Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Jak zrobiłem deltę to się szybko okazało, że miałem tez za słaby silnik. Dopiero jak kupiłem drugą sztukę, zaczęło to sensownie latać. Przy czym wcześniej też latało, ale na jakieś ostre wznoszenie nie było szans. Ten sam błąd popełniłem jak składałem EGPro, nauczyłem się jednego, lepiej wepchnąć mocniejszy silnik jak kupować drugi. Teraz do acromastera kupiłem mocniejszy jak producent polecał, zobaczymy czy 3 raz popełniłem błąd. Co by Ci nie wyszło wagowo, zakładaj silnik i w powietrze, w najgorszym wypadku dojdziesz do wniosku że silnik jest za słaby, kupisz inny i będzie lepiej. Co do silników elektrycznych mam problem z dobieraniem, tak więc poproś kogoś bardziej obeznanego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Jak delta ma być Twoim pierwszym modelem na którym chcesz się uczyć latać, to rób ja jak najlżejszą. Im lżejsza tym będzie mogła wolniej latać. Co ci po odrzutowcu, który lata, a którego nie zdążysz opanować w powietrzu. W modelach do nauki nie przesadzałbym z mocą silników, ponieważ początkujący ma tendencje do wachlowania drążkami góra dół. Nadmiar mocy w tym wypadku jest szkodliwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonarl Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Ok dzieki za rady,z tym ze pakiet kupilem 2200 3s zeby dluzej polatac i juz sam pakiet wazy 180 g napisze moze jaki bedzie wyposazenie delty : Silnik Emax CF 2812 Serwa Hxt 900 Pakiet Zippy 3s 2200 Regulator HK 25 30A max Odbiornik Turnigy z zestawu Turnigy 9x Smiglo 7x4 ale zamowilem juz pomaranczowe GWS 7x6 To na razie tyle,w pozniejszym czasie chce zamontowac jakas mala kamerke i kilka led-ow Jeszcze mam pytanie odnosnie zamocowania silnika ,jak to najlepiej rozwiazac ,oraz czy musi byc zamontowany idealnie na wprost,bo niektorzy pisza o jakichs wychyleniach gora ,dol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luko Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Skłon i wykłon silnika wyjdzie tak na prawde przy pierwszym locie. Moja latała z silnikiem ustawionym na 0 i nie bylo większych problemów. Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonarl Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Tak sie zastanawiam czy nie zrobic takiego modelu http://www.sgm.siedlce.pl/index.php/warsztat/modele/515-divinityws-budowa wydaje mi sie ze mozna go dokladniej wykonac anizeli taki wyginany,i jest tam bardzo fajnie wszystko opisane,co do milimetra wszystko mozna zrobic,co o tym sadzicie ? Jest to lepsze rozwiazanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wakul Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Spójrz ile osób lata ta deltą (widać po długości wątku), narzekań jakoś nie ma . Wyposażenie miałem takie samo, tylko pakiet lżejszy 1300), delta latała swietnie.. Tez na początku bałem sie tych krzywizn, niedokladnosci wynikających z skromności "planów" itp, okazało sie ze niepotrzebnie. Inni tez nie narzekają.. wiec buduj i sie nie przejmuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luko Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Nie ma co kręcić nosem, najważniejsza sprawa delta w tej wersji jest szybka w budowie, mało szlifowania i kombinowania. Lata super, jak na taki wynalazek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonarl Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Ok, w takim razie skoncze ta i zobacze jak to lata,najwyzej pozniej cos innego sie zrobi. Dzieki za odzew Mam takie pytanie do osob ktore montowaly led-y na delcie Chcial bym zrobic tak zebym mogl wlaczac z przłącznika na aparatuze Może ktoś napisać jak to zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Na forum był już kilka razy wałkowany temat przełączników RC. Daję link ze schematem, do samodzielnego wykonania takiego przełącznika od podstaw. http://simply-rc.blogspot.com/2007/05/parts-list-all-resistors-14w-5_01.html Na forum znajdziesz też kilka innych wariantów np. z serwomechanizmu. EDIT: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/33873-wlacznik-swiatel-sterowany-z-aparatury/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Ja stosuję takie: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/43119-wicherek-25-robie-i-ja/?p=487386 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonarl Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Maslo,TeBe- dzieki za pomoc. TeBe-czy zeby ta dioda dzialala to musi bys serwo podlaczone ? czy tylko dla celow filmu ono tam jest ,bo to jest najlepsze rozwiazanie,troche drozsze ale lepsze,i przedewszystkim waga zupelnie inna niz serwa. Tutaj jest w sumie to samo tylko juz na gotowobez dorabiania kabli http://allegro.pl/przelacznik-rc-switch-zdalny-10a-30v-failsafe-fpv-i4170050707.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 To jest tylko dla celów filmu. Oczywiście RC Switch działa bez serwa :-) A tak BTW, ten mój RC Switch waży tylko 1,2g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonarl Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 TeBe- i to bedzie najlepsza opcja,lekki kabelki i wtyczke mozna samemu dorobic.DziekiMam pytanie jeszcze takie pytanie a mianowicie,mialem dostac silnik cf 2812 ale gosciu napisal ze nie ma na stanie i wysle cf 2822I tu pojawia sie problem bo kupilem snigla 7x4 i 7x6A do tego silnika powinno byc co najmniej. np 9x7 tylko jakie najlepiej ?Chyba ze moge zostawic 7x6 ?Tutaj pisza ze smigla od 7x6 do. 10x5http://electropark.pl/silniki-bezszczotkowe/4618-emax-cf2822-kv1200-silnik-bezszczotkowy.htmlTo juz mie wiem Smiglo kupione 9x4,5 Czy zeby miec informacje o rozladowanym lipo w delcie potrzebuje :http://allegro.pl/lipo-alarm-2-8s-regulowany-buzer-alarm-low-voltage-i4185700741.html Czy moze ta informacja jest na wyswietlaczu Turnigy 9x ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonarl Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Pierwszy udany lot deltą,według profilu kfm 3,lata sie super i wolno i szybko. https://www.youtube.com/watch?v=cCmW000UQCw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonarl Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Witam Mam pytanie,czy mozna w ten sposob mocowac dzwignie steru ? Czyli wcisnieta od spodu lotki,nie mam tak malych srubek,a na klej nie wytrzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi