radek872 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 No to zalezy czego oczekujesz jezeli do podstawowej akrobacji to sie zgodze ze wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 I jak sprawa planów ? Kiedy można się spodziewać Modelarza z planami Edzia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 20 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Witam Plany Edzia gotowe, ale jeszcze nie wysłane. Najpierw redakcja musi wypuścić inne moje plany, to wtedy im wyślę Edzia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Inne czyli czego jeśli można wiedzieć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kmiloob Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Witam. I Jak z planami Edga? Wyjdą jeszcze kiedykolwiek? Czy może już się ukazały i przeoczyłem :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 6 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 Witam Wogólekolwiek to plany się ukażą . Niestety nie wysłane jeszcze . Muszę dokończyć tekst o budowie, zrobić parę dobrych fotek w locie i dopiero wtedy. Jakoś tak mi się nie chciało kończyć tego tematu. W tzw. międzyczasie powstają inne konstrukcje i pewno też trochę potrwa zanim ujrzą je inni. Postaram się skończyć materiały z Edziem jak najszybciej i wysłać, a później to już tylko gromy na redakcję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Witam. 30 maja na pod koszalińskim lotnisku w Zegrzu Pomorskim odbył się piknik lotniczy i przy tej okazji modelarze z Koszalina Grzegorz i Andrzej skrzyknęli modelarzy z bliższych i dalszych okolic na wspólne latanie. W sobotę pogoda była bardzo wietrzna na latanie modelami zdecydowali się tylko najodważniejsi. W niedzielę pogoda się poprawiła zdecydowanie i można było polatać. Przyjechał na wspólne latanie kolega jędrek z dwoma modelami: Sereno (pierwszy raz miałem okazję obejrzeć ten model z bliska :shock: ) oraz wspomniany w temacie Edzio. Oba modele wykonane perfekcyjnie. Edzio został wyposażony w silnik Turnigi 35-48, wielkości śmigła nie pamiętam i pakiet 3700 mAh 3S Evo. Z tym wyposażeniem model latał rewelacyjnie miał dużą nadwyżkę mocy i wszelkie figury (nawet w pionie ) wykonywał bez żadnego wytracania szybkości. I co mnie zaskoczyło to bardzo mała prędkość lądowania, pilotaż również zasługuje na wysoką ocenę. Pozostaje tylko uzbroić się w podwójnie skumulowaną cierpliwość i czekać na ukazanie się planów modelu w druku. Chyba że Artex zdecydowałby się na wyprodukowanie tartaku bo model jest tego wart. Na tym spotkaniu w obecności konstruktora oblatałem oblatałem swojego Cedeka 3 ale o tym w innym temacie. A to zdjęcie modeli przywiezionych przez kolegę jędrka Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 jedno podziwiam to ze edek byl rżnięty recznie wlosnica . Ale ile materialu na to poszlo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 11 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Witam Odświeżam nieco temat. Plany już się ukazały, jednak ze względu na objętość numerów miesięcznika, Redakcja nie jest w stanie umieścić więcej zdjęć. Dlatego "podrzucam" trochę fotek z budowy modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Cześć Model widziałem na "żywca" , wygląda bardzo ładnie, ale mam pytanie : skąd bierzesz taką paskudną "sklejkę" na wręgi? Ciekawe czy ktoś wpadnie na pomysł konkursu robienia modeli z "bele cego". W jednym z numerów FMT widziałem model spalinowy zrobiony z polutowanych puszek. Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 skąd bierzesz taką paskudną "sklejkę" na wręgi? Skrzynki po owocach.Najlepszy i najtańszy materiał modelarski bo za darmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Tak jak dobry pilot poleci nawet na drzwiach od stodoły, tak dobry modelarz zrobi model nawet z "bele cego" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Witam. Precyzja :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr T. Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Witam. Właśnie ostatnio kupiłem Modelarza z tą wkładką... ale niestety tylko arkusz 2. Mam zamiar zadzwonić do redakcji aby zamówić modelarza 09/2010. Puki co robię skrzydła. Zacząłem wczoraj rano i do teraz mam tylko żeberka od 1 do 6 :| . Powoli ale do celu . Mam 4 pytania. 1 - czy zamiast węlowej rurki można użyć duraluminiowej albo z włókna szklanego? 2 - czy skrzydła magą być zamocowane na stałe? Wiem, że wiąże się to z trudnością transportu ale to mi nie przeszkadza. Tylko czy to nie uszkodzi kostrukcji podczas lotu? 3 - Czy wręgi można wykonać z grubszej sklejki np 3mm? I ostatnie pytanie - Samolot będzie cięższy z tymi wręgami i rurkami duraluminiowymi ale czy można zastosować silniczek spalinowy 3,5ccm? Pytam, ponieważ na modelarni buduję wicherka i do nie go właśnie chcę zamieścić taki silniczek a nie chcę kupować 2 silnika. To wszystkie pytania. Relacje z budowy mojego edka znajdziecie na tym samym dziale. Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 14 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Witam 1. można 2. mogą 3. można , ale po co, to lekki model 4. 3,5 cm? do tego modelu to chyba lekka przesada, to jest mały model. Jeszcze trochę fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras_p@op.pl Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Panie Andrzeju, poproszę o środek ciężkości małego edzia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.