rabbitlkr Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Edge nie żyje, ostatecznie i definitywnie. W tamtym wątku napisałem, że król nie żyje. Wiec w tym piszę : Niech żyje król! Wybór padł na Extrę 260 od Pilot Rc. Ale żeby tego było mało po krótkiej ale jakże burzliwej dyskusji z Darkarlem Jakub z eF3M (www.ef3m.pl) nie miał wyjścia i musiał wysłać dwie takie Extry do Kraśnika Modele dotarły wczoraj. Obydwie sztuki nienagannie wykonane. Bardzo staranne i przemyślane oklejanie. Miałem pisać dokładną relacje ze składania każdego z elementów ale będąc w połowie drogi stwierdzam, że jest to zbędne ponieważ całe składanie odbywa się intuicyjnie i bardzo łatwo. Trudno popełnić jakikolwiek błąd. W zestawie jest zbiornik oraz galanteria dobrej jakości- wszystko co potrzebne do poskładania modelu. Stwierdzam, że model wart pieniędzy. Zobaczymy co pokaże oblot ale raczej niespodzianek nie będzie;) A tak oto prezentuje się moja Extra: Na razie trochę tajemnicza, bo nie do końca ubrana;) http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=2469 Myślę, że i Darek napisze parę spostrzeżeń na temat swojej Extry a później to już tylko relacja z eksploatacji;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 jaka ma rozpietosc? pod wyposarzenie z ediego czy będziesz kupował cos nowego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Rozpiętość 2.2m. To co ocalało przerzucę z Edge, resztę kupie nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 a co ocalalo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Bardzo ładnie wygląda i kusi sam mam dylemat co wybrac bo jest sporo ofert. Extra 260 z pilota wydaj mi sie za krótka do latania 3D 180 pare cm na 2,2m to troche proporcje jak z motoszybowca chociaz modele z tej firmy raczej nie sa niewypałami i powinna ładnie latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutos Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Piekny model RABITT.Wnioskuję,że sprawa z Edge'em zakończyła się pozytywnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 rabbitlkr, a ja tak z troche innego kierunku zapytam - zerknij fachowym okiem, czy w tym modelu, za kabinką, możnaby zamontować zaczep do holowania szybowców? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelb771 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Już Ci gratulowałem RABBICIE drogi, ale jeszcze oficjalnie--gratulacje Oblot oczywiście tylko(i nie tylko) w mojej obecności EDIT Rabbit cały czas offline klei chłopak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Gratulacje Łukasz. Jak nie zadzwonisz za zaproszeniem na oblot, to na następny piknik jadę ze szpadlem i siekierką, najpierw podziabie , potem zakopie . :faja: Kogutos Musiała zakończyć się pozytywnie, niezależnie od zachowania się pana K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Radek, absolutnie nie przypomina motoszybowca. Patrząc na nią widzę raczej duże predyspozycje do 3d ale jak będzie okaże się w locie. Kogutos, tamta sprawa jeszcze nie do końca została zakończona. Ta Extra to mój akt desperacji. Umówiony termin jeszcze nie minął. Marcin, można by ale trzeba by się nieźle po gimnastykować. Kadłub jest bardzo delikatny a większą część powierzchni zajmują ażury. Informacja o oblocie na pewno obiegnie świat więc się nie martwcie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Daj cynka jak będzie oblot Chętnie zobaczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Radek, absolutnie nie przypomina motoszybowca. Patrząc na nią widzę raczej duże predyspozycje do 3d ale jak będzie okaże się w locie. Masz racje ja patrzyłem na film gdzie chyba rozdzielczosc nie pasowała i tym sie kierowałem.W danych technicznych srednio kadłub w Extrach jest 30cm krótszy od skrzydeł 230cmx200 260cmx230 czyli jest ok, a z ciekawosci sprawdziłem C-ARF extry i jest to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 I dlatego z CARF najlepiej 3D kręcą Yaki 55 które maja praktycznie te sama długość i rozpietość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Radek dlaczego zdecydowałeś się na na extre 260? Extra 300 jest dłuższa i chyba lepiej będzie kręcić 3d. Kolega niedawno oblatał taką exte 300 i widać że, ma potencjał do kręcenia fikołków 3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Co prawda pytasz Radka ale wydaje mi sie, że masz na myśli mnie;) Otóz zdecydowałem się na tą Extrę bo mi się podoba. Co do predyspozycji i potencjału to sprawdzę to w locie póki co jestem dobrej myśli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Łukasz sory za Radka źle spojrzałem :| . Wymień ten czerwony korek ze zbiornika do niczego się nie nadaje, twardnieje i puszcza paliwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Dziś zabrałem swoja nową, śliczną, piękną, cudownie oklejoną Extrę na lotnisko w celu przyzwyczajenia jej do terenu: http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=2505 Już po chwili nieśmiało zerkała na pas: http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=2503 Poznała kolegów: http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=2504 Bardzo podobała się jej ta wycieczka. Następnym razem pokaże jej lotnisko z lotu ptaka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Jako że byłem pierwszym gościem przy "przyzwyczajaniu" modelu pozwolę sobie zaprezentować rabbirlkr z nowym nabytkiem: Tutaj z mniejszą koleżanką: edit: niestety zostałem uprzedzony przez przedmówcę ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Kjujik śmigła zapomniałeś zabrać ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Jakie zapomniałeś? specjalnie nie zabrałem ani śmigła ani silnika bo bałem się lecieć;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.