Janek Opublikowano 29 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 ryukishin Co do forniru to niestety nie pamiętam jaki to gatunek, chyba olcha. Arek powinien wiedzieć bo on zna jakiś sklep w Raszynie gdzie można to kupić (8zł za arkusz 2,8 metra na 40cm). Co do grubości to jest to 0,5 lub 0,6 (suwmiarka pokazuje 0,5). LONGER Te czarne krzyże to jest coś o czym będą opowiadali przerażeni piloci Nieuportów gdy będą wracali na piechotę do bazy hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 no to zanosi się na ostry sezon, jak pyskówki zamienią się w czyny to kiełbaski na zawodach będzie na czym smażyć :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz70 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zapomniałeś dopisać przerażeni z powodu bólu brzucha od śmiechu :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 1 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Tja.. ...tym rozbawionym pilotom to bym lepiej radził przyzwyczajenie się do takiego stanu ich maszyn... :devil: : :devil: A wracając do samolotów z prawdziwego zdarzenia... ...dorzucam kilka zdjęć Dr1z ostatnich prób w locie wolny przelot (kąt natarcia większy aby było wolno) podejście do lądowania lądowanie na 3 punkty :shock: :faja: bez kapotażu udaje się średnio 1/20 pozdrawiam angielsko-francuskich adwersarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Jak z wyważeniem? Co obrałes za punk wyjściowy? Trzeba było coś poprawiac po pierwszych lotach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 2 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Co do SC - w necie Pacek znalazł plan modelu Dr1, z którego wynikało że SC powinien być około max grubości profilu średniego płata. Z kolei Mariusz70 znalazł gdzieś informację o SC na krawędzi natarcia najniższego płata co zresztą pokrywało się z wcześniejszą tezą. Z tego względu wszystkie elementy wyposażenia starałem się upychać jak najbardziej z przodu. Z początku naładowałem jeszcze niegotowy model luźnymi elementami wyposażenia i wyszło że aby SC był w tym sugerowanym miejscu - wszystko musi być upchnięte maksymalnie z przodu. Przed pierwszą próbą zwiększyłem jeszcze skłon, który uznałem że jest za mały (mylący jest w tym modelu statecznik poziomy który jest na +kącie wzg osi kadłuba. Po pierwszych lotach wyszło że trzeba model minimalnie podtrymować wysokością do góry, więc wynikało by z tego, że SC można by przesunąć minimalnie do tyłu. Jednak wolę zostawić tak jak jest z uwagi na dość gwałtowny charakter modelu. Poza tym okazało się, że przypadkowo przed lotami wyłączyłem - wcześniej ustawione - expo, co tłumaczy natychmiastową i gwałtowną reakcję modelu zwłaszcza na wysokość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz70 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Ooooo podły nie zaznasz spokoju obiecuje Ci to .!!!!Wszystkich "Nieuportowców" zmówie przeciwko Tobie, a Rure będe namawiał żeby tylko Ciebie atakował ( wiesz czym sie to kończy) i wybije Ci te kpiny z poważnych maszyn .Bracie rozpętałeś xxx Wojne Swiatową ta potwarz nigdy Ci nie zostanie wybaczona, kurde przypomniałem sobie ,że jesteśmy w jednej eskadrze :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 2 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 hehe, proszę bardzo, namawiaj, obawiam się że będzie mało chętnych zwłaszcza jak wytoczę latające maczugi Robert12160 A czym latacie w Bydoszczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 ktoś sobie przypisuje nie swoje zasługi :shock: , bo Niuport tak wyglądał po spotkaniu z moją Balilką (nieboszczką) a z tego co pamiętam czerwona maczuga snuła się gdzieś z boku jak toczyliśmy ten śmiertelny bój ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz70 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Arek to zdjęcie jest z Mistrzostw Polski ,a mój Nieuport miał wtedy spotkanie z " Rurowym" modelem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 ups :oops: aczkolwiek nie było to spotkanie z żadną z maczug :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 To jest zdjęcie z Dożynek Panowie. Wiadomo że nie po konfrontacji z maczugą bo wtedy już nie było by co fotografować , ale chodziło mi o przyzwyczajenie się do takiego stanu hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 no faktycznie hehe, ale teraz sobie przypomniałem dżwięk frezowanego statecznika poziomego, wiadomo ryba psuje się od ogona, ale Janek czujnie w fokerze nie pożałował laminatu w tym miejscu, no cóż trza będzie trafiać w górną półkę tego regału :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Te czarne krzyże to jest coś o czym będą opowiadali przerażeni piloci Nieuportów gdy będą wracali na piechotę do bazy hehe Janku rozumiem że zrobisz stateczniki z litego węgla :mrgreen: hehe A ja jeszcze bym proponował dopisac do regulaminu +100 pkt za zdjęcie w locie jednego płata przeciwnikowi bez własnego upadku Nie kuś żebym zrobił Nieuporta na 1.5 kg :devil: P S bardzo ładna maszyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 O niszczyciel moich modeli się w końcu odezwał ! Stery są pokryte szkłem, ale prosił bym abyś trzymał o 10 cm większy odstęp za moimi modelami stateczniki z litego węglahmm.. to ciekawy pomysł... BTW - w tym roku będę odbudowywał jedną z maczug (OEFd3) (tą czerwoną z czaszkami - trochę się zużyła w sezonie - zresztą masz w tym spory udział Piotrze :>) mam zamiar wprowadzić tam parę udoskonaleń zwiększających wytrzymałość :> ale niekoniecznie zmniejszających masę. PS coście się wszyscy na ten mój górny płat w dr1 uparli? Przecież bez niego też będzie latał Poza tym on jest nieurywalny. PS2 Nieuport11 - 1,5kg ? Rób! Przy tej powierzchni może latać hmm interesująco :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Przecież bez niego też będzie latał ZAPEWNE :rotfl: prosto do ziemi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 prosto do ziemi Cegłówka- bez skrzydeł, też lata, a w jakim kierunku to już.... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz70 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Piotrek nie ma co sie spinać. Przyjedzie Jonek na zawody to mu sie wybije z głowy te śmichy i chichy (gorzej będzie jak to on nam wybije) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 PS2 Nieuport11 - 1,5kg ? Rób! Przy tej powierzchni może latać hmm interesująco11 ? Kto tu pisał o Bebe. Nigdzie nie zauważyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Przy jakiej rozpiętości te 1,5kg byłoby? Mój o rozp. 107cm do lotu waży 1,7kg Ale to nie kombat na szczeście :rotfl: chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.