bzik4 Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Kilka dni temu wpadł mi w ręce taki oto piankowiec http://www.cyber-fly.pl/produkt-64.html , niestety nie dostałem do niego instrukcji ale jakoś sobie dałem radę i generalnie model jest na ukończeniu, mam jednak pytanie odnośnie wyważenia tego Mesia, czy standardowo 1/3 od natarcia czy może mniej, i jeszcze skłony i wykłony silnika na "0" czy kilka w prawo i w dół? Zdjęcia wstawię jutro i wtedy się pochwalę co wykombinowałem czytając tematy w tym dziale :wink: No i na pewno warto dodać że mam prawie zerowe doświadczenie w pracy z EPP i to mój pierwszy model ESA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 skłony i wykłony silnika na "0" czy kilka w prawo i w dół Dokładnie tak. wyważenia tego Mesia, czy standardowo 1/3Raczej bliżej krawedzi natarcia, ja ustawiam zwykle ok.2cm... Tak mi jest poprostu wygodniej, model jest mniej nerwowy choć troche za cieżki na "dziób". Musisz to sprawdzic doświadczalnie, zwykle co jednemu pomaga, drugiemu przeszkadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 skłony silnika dałem -na oko-2 w prawo i 1do 2 w dół latał pieknie -beczki akcentowane na plecach loty no zabawa niesamowita nawet latałem przy 4 metry na sekunde wietrze-super!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 A ja mam wszystko ustawione tak że model jest "neutralny" niezależnie od tego czy leci normalnie czy na plecach. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 8 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 obiecane fotki: jeszcze nie pomalowany i brakuje dziury na pakiet ale to dopiero po pierwszym oblocie 8) który mam nadzieję odbędzie się za godzinę EDIT strasznie wiało ale się udało Mesiek lata i to całkiem przyzwoicie, dziękuję wszystkim za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Gratuluję. Rozumiem, że wpadniesz za tydzień na latanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 10 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 raczej nie, bo w czwartek jadę do Krakowa i wracam dopiero w niedzielę wieczorem ale powiedz mi gdzie latacie i czy za dwa tygodnie też tam będziecie to prawdopodobnie zawitam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki17 Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Adam wielkie dzięki za złożenie mi tego samolotu. Pytanie, kto by go pomalował np. tak jak na tym zdjęciu: http://www.cyber-fly.pl/image_func.php?img=gfx/eb2ea8aace62221e5909f8b43bd9f71e.jpg&lang=pl&prod_id=817 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 mogę Ci tak pomalować jak pomalowałem mój model no dobra żartowałem że Ci pomaluje dzieli nas polska , ale na forum na 100% jest kośc z twojej okilicy który dysponuje aerografem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki17 Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Bardzo ładnie. Też bym tak chciał pomalować swojego. Jak zrobiłeś szablony, że widać łączenie blach itp.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Popatrz na mojej stronie jest więcej fotek. Łączenie blach na skrzydałch to światłocienie. Model już miał zrobione blachy (wgłębienia). Co do szablonów to jedyne jakie używałem to do zrobienia krzyży, reszta jak mi się taśma maskująca przykeiła to było ;D . Malowanie wzorowałem ja jakieś fotce z netu. google -> BF109 -> opcja szukaj grafika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Caban Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Piękne malowanie, Meloow. Szczególnie podoba mi się symbol na stateczniku pionowym :crazy: A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Arturze to jest model niemiecki i do tego a czasów II WW, a co miałem tam namalować polską szachownice czy angielskie kółeczka :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Caban Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Pewnie przez nieuwagę nie rozpoznałem, ale już wszystko rozumiem :oops: Pozdrawiam, A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Bo to był Arturze test na spostrzegawczość ! I...............................WYGRAŁEŚ !!!!!!!! - pozdrawiam - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Prawo niemieckie jest trochę mniej tolerancyjne niż polskie :shock: Nichtamtliches Inhaltsverzeichnis § 86 Verbreiten von Propagandamitteln verfassungswidriger Organisationen (1) Wer Propagandamittel 1. einer vom Bundesverfassungsgericht für verfassungswidrig erklärten Partei oder einer Partei oder Vereinigung, von der unanfechtbar festgestellt ist, daß sie Ersatzorganisation einer solchen Partei ist, 2. einer Vereinigung, die unanfechtbar verboten ist, weil sie sich gegen die verfassungsmäßige Ordnung oder gegen den Gedanken der Völkerverständigung richtet, oder von der unanfechtbar festgestellt ist, daß sie Ersatzorganisation einer solchen verbotenen Vereinigung ist, 3. einer Regierung, Vereinigung oder Einrichtung außerhalb des räumlichen Geltungsbereichs dieses Gesetzes, die für die Zwecke einer der in den Nummern 1 und 2 bezeichneten Parteien oder Vereinigungen tätig ist, oder 4. Propagandamittel, die nach ihrem Inhalt dazu bestimmt sind, Bestrebungen einer ehemaligen nationalsozialistischen Organisation fortzusetzen, im Inland verbreitet oder zur Verbreitung im Inland oder Ausland herstellt, vorrätig hält, einführt oder ausführt oder in Datenspeichern öffentlich zugänglich macht, wird mit Freiheitsstrafe bis zu drei Jahren oder mit Geldstrafe bestraft. (2) Propagandamittel im Sinne des Absatzes 1 sind nur solche Schriften (§ 11 Abs. 3), deren Inhalt gegen die freiheitliche demokratische Grundordnung oder den Gedanken der Völkerverständigung gerichtet ist. (3) Absatz 1 gilt nicht, wenn das Propagandamittel oder die Handlung der staatsbürgerlichen Aufklärung, der Abwehr verfassungswidriger Bestrebungen, der Kunst oder der Wissenschaft, der Forschung oder der Lehre, der Berichterstattung über Vorgänge des Zeitgeschehens oder der Geschichte oder ähnlichen Zwecken dient. (4) Ist die Schuld gering, so kann das Gericht von einer Bestrafung nach dieser Vorschrift absehen. § 86a Verwenden von Kennzeichen verfassungswidriger Organisationen (1) Mit Freiheitsstrafe bis zu drei Jahren oder mit Geldstrafe wird bestraft, wer 1. im Inland Kennzeichen einer der in § 86 Abs. 1 Nr. 1, 2 und 4 bezeichneten Parteien oder Vereinigungen verbreitet oder öffentlich, in einer Versammlung oder in von ihm verbreiteten Schriften (§ 11 Abs. 3) verwendet oder 2. Gegenstände, die derartige Kennzeichen darstellen oder enthalten, zur Verbreitung oder Verwendung im Inland oder Ausland in der in Nummer 1 bezeichneten Art und Weise herstellt, vorrätig hält, einführt oder ausführt. (2) Kennzeichen im Sinne des Absatzes 1 sind namentlich Fahnen, Abzeichen, Uniformstücke, Parolen und Grußformen. Den in Satz 1 genannten Kennzeichen stehen solche gleich, die ihnen zum verwechseln ähnlich sind. (3) § 86 Abs. 3 und 4 gilt entsprechend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 To może teraz ktoś przetłumaczy ?? Bo niemiecki niestety jest u mnie na takim poziomie co np. chiński. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertigooo Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 A Amerykańce byli lepsi http://www.video.banzaj.pl/film/2824/hiroszima---zrzucenie-bomby-atomowej-wg.-bbc/ . Tak jak nas ten symbol razi w oczy tak Japończyków sybol amerykański. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 To znaczy że jak się uczepi ktos to moze narobic problemów ... Ale co to za makieta Me-109 w skali 1:4 by byla bez pełnego oznakowania ... O dziwo jest austriak który takie buduje ... Zresztą modelarze redukcyjni takze używają pełnego oznakowania ... Przecież nie wstawią tam słoneczka czy tez królika bugsa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.