Gość Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Jako że Piotr ma już doświadczenie w Edkach po moich namowach zaczął projektować model elektryczny o rozpiętości 1200mm , model z tego co wiem będzie miał konstrukcję balsową z niewielkim udziałem balsosklejki.Jak będzie zainteresowanie tym modelikiem to zapewne pojawi się możliwość wykonania jakiś prostych zestawów-tartaczków.Oczywiście wykonam mordkę i kabinkę.Jako że wygląda na to że będę składał ten model jako pierwszy umieszczę dokładną relację z jego montażu.Przewiduję folię transparentną.Edge jest adaptacją w pewnym sensie dużego Edka 2200 i wygląda mniej więcej tak. Ja przewiduję zastosowanie silnika SK3542 1000 Kv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMarkov Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 slawekmod, super, ja wstepnie sie pisze na taki modelik. Mysle ze relacja z budowy przyda sie napewno malo takim jak mi Czekam z niecierpliwoscia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Relacja będzie krok po kroku tak że będzie wiadomo co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Jak będziesz zamawiał, to zamów od razu dwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 he he skończyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 cześc masz sławek kibica bede bacznie obserwował temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Dziś dostałem pliki i porobię formatki, najpierw zrobię prototyp i jak się będzie dobrze składał wtedy będzie można wycinać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Witam Trzymam kciuki :wink: Zapowiada się baaardzo ciekawy post. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Formatki prototypu już zrobiłem i wysłałem do Krzyśka Kakabe.Wygląda na to że będzie to lekki model zarówno pod silnik elektryczny jak i spalinowy.Widzę że zainteresowanie jest więc postaram się zacząć model jak najszybciej się da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Czekam z niecierpliwością na fotki rtf.Bardzo lubie zółte edki ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Formatki już wycenione i Edzio będzie wycinany niebawem.Co do ceny narazie jej nie zdradzę ale jest zachęcająca.W każdym razie jak Krzysztof przyśle mi elementy odrazu zabieram się do pracy. Mój żółty nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 A może by tak wzorem Katany formatki 1400 mm by powstały , co by więcej chętnych było . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Sławku naniosłem kosmetyczne poprawki do modelu, oczywiście wszystko musisz nanieść na formatki, no i dzwoniłem do KAKABE w sprawie wyceny, nie będę podawał szczegółów, ale cena rewelacyjna, spodziwałem się ponad 250 zł za tartaczka, ................... miło się pozytywnie :?: :?: :?: rozczarować :shock: :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Sławku naniosłem kosmetyczne poprawki do modelu, oczywiście wszystko musisz nanieść na formatki, no i dzwoniłem do KAKABE w sprawie wyceny, nie będę podawał szczegółów, ale cena rewelacyjna, spodziwałem się ponad 250 zł za tartaczka, ................... miło się pozytywnie :?: :?: :?: rozczarować :shock: :jupi: Pliki już wysłałem do Krzyśka, zresztą rozmawiałem z nim telefonicznie dziś.Też byłem miło zaskoczony ceną.Podejrzewam że będzie to dość popularny model. Leszku, jako takich plików nie będzie raczej na forum ale Krzysiek Kakabe ma je u siebie i bez problemu wytnie takiego Edzia o ile będzie materiał w sklepach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Witam. Wstępnie byłbym zainteresowany Edkiem. Jak będzie znana cena piszcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Witam Kolegów Wstępnie zestaw został wyceniony jednak musicie Koledzy uzbroić się w odrobinę cierpliwości do czasu wycięcia pierwszego zestawu. Musimy zweryfikować czasy cięcia te wirtualne z rzeczywistymi Kolejna sprawa to braki u dostawcy surowców i co gorsze nikt nie potrafi powiedzieć kiedy będzie następna dostawa i w jakich cenach ........???????? Nie chciał bym podawać ceny na materiały których w chwili obecnej nikt nie ma a po chwili zmieniać ceny........ Mam nadzieję że za kilka dni wszystko się wyjaśni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Doszły mnie słuchy że Edek prototyp jest już wycięty i czeka na wysyłkę .Mam nadzieję że niebawem coś się będzie działo w tym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Jakubiak Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Hmmm... napiszę tylko tak: z wszystkich Katan, Gilesów, Ravenów, Extr, Capów najbardziej podoba mi się EDGE Nie wiem dlaczego, chyba przez tą prostą linię krawędzi natarcia nadającą samolotowi lekką pozytywną agresywność. Jestem wstępnie zainteresowany wyciętym zestawem i relacją z budowy. Sławek, Piotr, Krzysiek trzymam kciuki za dalszą część! Poprzednią zimą złożyłem Guppego i tak się zastanawiałem co będę robił przez najbliższą zimę a tu proszę :-) Pozdrawiam, Darek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 ja to tylko mam nadzieję, że popełniłem jak najmniej błędów w tym że modelu, choć spodziewam się kilku niedociągnięć, ale zanim człowiek nie wytnie to wiedzieć nie będzie gdzie ta pomyłka, a co do wyciącia, to mam taką cichą nadzieje, że już nie długo będą materiały i Krzysiek wytnie go jak najszybciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Hmmm... napiszę tylko tak: z wszystkich Katan, Gilesów, Ravenów, Extr, Capów najbardziej podoba mi się EDGE Nie wiem dlaczego, chyba przez tą prostą linię krawędzi natarcia nadającą samolotowi lekką pozytywną agresywność. Jestem wstępnie zainteresowany wyciętym zestawem i relacją z budowy. Sławek, Piotr, Krzysiek trzymam kciuki za dalszą część! Poprzednią zimą złożyłem Guppego i tak się zastanawiałem co będę robił przez najbliższą zimę a tu proszę :-) Pozdrawiam, Darek. Dostałem właśnie informację że Edek 120 i Ultimate zostały wysłane przez Krzyśka W piątek zacznę relację z jego budowy, inne modele (ultimate i edge 2200 muszą poczekać).Ten model ma wysoki priorytet ze względu na zainteresowanie nim na forum.Pewnie będzie dużo zdjęć itp.Mam wszystkie elektryczne graty więc i oblot może w tym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.