Krzysztof Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Udało się nawet powyginać balsę :shock: .Zdecydowanie przesadziłem z rozmiarem tego modelu tym bardziej że mieszkam w bloku a i samochodu nie mam . Sławku model wygląda rewelacyjnie i zapewne tak będzie latał a co do wielkości no cóż zawsze możesz na lotnisko podjechać na modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Ważyłeś go już? A z rozmiarem, nie przesadzaj ,samochód zawsze można dokupić . :devil: To co na zdjeciu waży 1900g ale jeszcze dużo balsy do zeszlifowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Witam Kolegów Dziś zostały wysłane pierwsze trzy zestawy poprawionego przez Piotra modelu Wszyscy Koledzy którzy są jeszcze chętni do nabycia modelu proszeni są o zgłaszanie na PW Proszę o w miarę szybką decyzję, ponieważ są poważne braki materiałowe na rynku i z tego co dowiedziałem się sytuacja będzie podobna do tej z ubiegłego roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Z braku czasu bardzo niewiele zrobiłem.Wkleiłem tylko statecznik pionowy i dorobiłem łoże koła ogonowego.Z tego co widzę to moja maska silnika jest inna niż w poprawionym projekcie więc kopyto do niej zrobię ze styro bo nie ma sensu robić formy negatywowej dla jednej mordy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Wiadomości są dwie, jedna dobra , druga zła.Dobra jest taka że udało mi się kupić 16 desek balsy i trochę listew na edge i ultimate oraz żywicę.Zła jest taka że nie mam czasu na modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 No i listwy nie doszły więc skrzydeł nie zrobię.Po walce z Vacu dla kolegi z forum zabrałem sie trochę za edge (tak celem terapeutycznym żeby nie skończyć u psychiatry -tłoczenie daje popalić) .W każdym razie wykonałem rurę laminatową, zaszpachlowałem statecznik pionowy, dorobiłem zakończenie kadłuba i półkę podwozia ogonowego, podszlifowałem całość.Przerobiłem też górę kadłuba bo nie dostałbym się do elektroniki -oryginalnie są krzyżaki , ja wykrzyżuję dół kadłuba.Rura laminatowa jest nawinięta z całego kawałka tkaniny chociaż na zdjeciu wygląda jak by była zrobiona z paska tkaniny.Spiralny ślad jest po nitce utrzymującej papier na wzorniku. W sumie to nic ciekawego na tych fotkach nie ma. Pokryłem dziś balsą połówkę steru wysokości i okazało się że ster trzeba przerobić .Przy takim ścięciu jak teraz ster kierunku nie wychyli się więcej jak 30 st licząc od neutrum czyli suma wychyleń w obie strony będzie odpowiednio 60 st.Mało.Muszę poprawić na 45 st w każdą ze stron.Może się nie przyda ale lepiej mieć szerszy zakres. Zastanawiam się czy nie dać wyważenia masowego każdej z połówek SW bo są takie możliwości. EDIT: przerobiłem skosy połówek SW , teraz nie powinno być problemów z wychyleniami SK Jakoś tam wyszło. Skleiłem kadłub do forumowego Ultimata ale się nie przyznam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Skleiłem kadłub do forumowego Ultimata ale się nie przyznam niestety Sławek zepsułem Twoj niecny plan... teraz musisz sie przyznac pokaż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Jutro może zrobię jakieś fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Sławku naprawdę chylę czoła ,nogi ,ręce ,skarpetki... Piękna ,wręcz przepiękna robota! tylko podziwiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_G Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Sławku naprawdę chylę czoła ,nogi ,ręce ,skarpetki... Piękna ,wręcz przepiękna robota! tylko podziwiać Nawet jeżeli są z dodatkiem srebra lub bambusa, to przegiąłeś z tymi skarpetkami :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Sławek jak widzę jak zasuwasz z robotą w myślę sobie że model oblatasz jeszcze w tym sezonie PS. model bestia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Ostatnio pracuję na wyjazdach i nie mam czasu na modele ale w nocy zrobiłem co nie co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Joe Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Witam Mam pytanie, czy może Pan Panie Piotrze udostępnić te plany na forum? Mam znajomego w treko laser Skawina i nie opłaca mi się ściągać zestawu z Warszawy. Bardzo ładnie Panie Sławku, tylko coś od Piątku 18 Grudnia, 09 19:29 ruszyło do przodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Plany są udostępnione w odpowiednim dziale , nic nie robiłem bo pracy miałem za dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Joe Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 A to jest już poprawiona wersja? (bo kadłub jakiś kanciasty jest) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=22317 To jest wersja poprawiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Lubię kanciaste kadłuby, chciałem też płaskie skrzydła ale się nie dało :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiek3d Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Sławku budujesz Edga a co dzieje się z Kataną bo nie doszukałem się oblotu lub źle szukałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Katanę sprzedałem, wszystkie katany sprzedałem, muszę wznowić modelowanie bo nie będę miał czym latać w tym sezonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Edge juz nie bedzie latał tak jak Katana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.