Tomek12345 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Mógłby mi ktoś dokładnie wytłumaczyć co zrobić jak mi chwycą tą paczkę na vat, be też chcę tą apkę i inne pierdołki kupić i nie wiem co zrobić jak vat mi karzą płacić (a taka paczka to już jest takie prawdopodobieństwo). Proszę o odpowiedź bo do piątku chciałbym złożyć zamówienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek11 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Przychodzi pocztą powiadomienie ,o dosłanie dokumentów . Robię skan płatności PAYPAL wysyłam na podany adres i czekam na listonosza z paczką i kwotą do do zapłaty listonoszowi. wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linean Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 tylko ze hobbyking podaje np. 30% rzeczywistej ceny (do wyboru podczas zamowienia) a tu mamy wyslac skan z zaplaty duzo wiekszej sumy ?? nie bedzie zadnych zgrzytow ?? mnie jeszcze nigdy zadna oplata nie zlapala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Właśnie, nie można przesłać kopi faktury? I w ogóle jak to z tymi fakturami jest? Raz dostałem fakturę i robiłem w tedy małe zakupy za 100$ a innymi razy nic nie dostałem. Faktura była przyczepiona do paczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek11 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Ja nigdy nie miałem faktury. tyle razy już tu pisali ,celnicy tak dobrze wiedzą co się dzieje. I nikt nikomu głowy nie urwie za to że jest wyższa kwota na PAYPAL,wyższe wpływy do budżetu. Deklaracje celną i tak zaniża chinczyk,bo to on wypełnia dokumenty które są na paczce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alibabebe Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 ja w listopadzie zamawialem Turnigy 9x czekalem 3tygodnie na dostawe, znaczy przyszla dostawa ale nawet nie zmienil sie status apki na "IN STOCK" jest bardzo duzo zamowien i tyle. co do tych 30% to trzeba zaznaczyc, jak sie tego nie zrobi na paczce widnieje kwota 100%, a i mala uwaga, antena z apki jest wcisnieta w styropianie i w czasie transportu istnieje mozliwosc wylamania, wiec prosze sprawdzic przed odbiorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senator Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 alibabebe możesz podpowiedzieć jak zrobić żeby widniało 30% kwoty? No i druga sprawa jak sprawdzić czy antena jest dobra, przywozi to kurier czy listonosz? Bo jak listonosz to chyba nie ma opcji sprawdzenia sprzętu przy nim i ewentualnego zwrotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 alibabebe możesz podpowiedzieć jak zrobić żeby widniało 30% kwoty? No i druga sprawa jak sprawdzić czy antena jest dobra, przywozi to kurier czy listonosz? Bo jak listonosz to chyba nie ma opcji sprawdzenia sprzętu przy nim i ewentualnego zwrotu. Nie będziesz miał możliwości sprawdzenia paczki. Samo radio jest w styropianie dobrze zabezpieczone. Zresztą nawet gdyby, to co zrobisz ? Nie odbierzesz paczki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senator Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 a7498787 hmm nie mam w ogóle takiej opcji jak "Clustom Declaration". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 a7498787 hmm nie mam w ogóle takiej opcji jak "Clustom Declaration". Poszukaj dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralphi Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 A które to Twoje zakupy ? U mnie dopiero przy trzecim miałem możliwość wyboru wartości paczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senator Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Jeszcze nigdy nie zamawiałem z HobbyKing'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Jeszcze nigdy nie zamawiałem z HobbyKing'a Na obrazku jest końcowy etap zakupu towaru. Po tym przenosi nas do serwisu paypal (jeżeli takową formę płatności wybraliśmy) Dodaj sobie coś do koszyka i sprawdź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 A które to Twoje zakupy ? U mnie dopiero przy trzecim miałem możliwość wyboru wartości paczki. Zarówno w pierwszych jak i następnych miałem i mam tą opcję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senator Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Sprawdzałem, kombinowałem, nie ma takiej opcji. Widocznie jest tak jak pisze ralphi, że nowi nie mają takiej opcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Sprawdzałem, kombinowałem, nie ma takiej opcji. Widocznie jest tak jak pisze ralphi, że nowi nie mają takiej opcji. Tak naprawdę nie ma to znaczenia :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alibabebe Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 alibabebe możesz podpowiedzieć jak zrobić żeby widniało 30% kwoty? No i druga sprawa jak sprawdzić czy antena jest dobra, przywozi to kurier czy listonosz? Bo jak listonosz to chyba nie ma opcji sprawdzenia sprzętu przy nim i ewentualnego zwrotu. listonosz u nas tylko listy ma, wszelkie paczki dowozi poczta, ze tak napisze paczkowozem..hehe inaczej poczta 2 razy przychodzi raz listy, a raz paczki, co do anteny cala aparatura jest w styropianie ale styropian nie ma wglebienia na antene i tez ja zaciskaja miedzy 2 czesci styropianu, bym tego nie pisal ale mialem oferte w polsce kupna apki nowej z wylamanym siedzeniem od anteny. a te 30% kolega opisal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Ralphi ma rację, jeśli to Twoje pierwsze zakupy w HK to nie będziesz miał tej opcji.Ja już nawet nie pamiętam czy miałem czy nie bo pierwsze zamawiałem tylko silnik i nie zwróciłem na tą opcję uwagi.Ale wiem że mój kolega nie miał tej opcji przy pierwszym zamówieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralphi Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Swoje zamowienia składałem w przeciągu miesiąca wiec w miare dobrze pamiętam czy taka opcja była czy nie przy pierwszych 2 zamówieniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Wiem z doświadczenia, że w przesyłkach do ok. 80-100$ nie warto zaniżać rzeczywistej wartości. Do wszystkiego trzeba podchodzić wg zasady, żeby wartość zadeklarowana była proporcjonalna do wielkości paczki. Podejrzaną będzie przesyłka duża o bardzo małej wartości, jak i odwrotnie. Trzeba to sensownie skalkulować. Na około 30 zamawianych paczek, tylko raz płaciłem vat. Ale był to kit śmigłowca klasy .50 i nie chciałem kombinować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.