wosiekpl Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Witam Ja zrobilem zakupy 2.04.2010 i paczka doszla 20.04.2010. Tak w Hiszpani , w Polsce nie wiem jakie sa terminy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Nie wiem czy pobiłem forumowy rekord czekania na zamknięcie zamówienia ale dziś minęły 44 dni od kiedy je złożyłem.Ja zamówienie złożyłem 20 lutego. Piszą 7-30 dni ale to totalny kit, czekam już 60 na kółka piankowe, baterie Zippy, i kabelek do ładowania kilku bateryjek z modeli ParkZone i chyba będę musiał z tego zrezygnować bo się nie doczekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gites Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 [...] czekam już 60 na kółka piankowe, baterie Zippy, i kabelek [...]Znam Twój ból... ale w HK mają taki wybór, że jak dobrze poszukasz to znajdziesz dobry zamiennik dla brakujących przedmiotów. Czasem będzie się to wiązało z dopłatą paru $ ale cóż... dzięki temu nie będziesz czekał w nieskończoność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumza Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 A ja nadal mam taki status 14-Apr-2010 Hong Kong Item posted and is being processed. 15-Apr-2010 Hong Kong Processed for departure. 16-Apr-2010 Hong Kong The item left Hong Kong for its destination on 16-Apr-2010 kiedy to sie zmieni? czyli moja paczka jest jeszcze w HK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phoenix_rc Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Witam Ja mam takie statusy: 17-Apr-2010 Hong Kong Processed for departure. 21-Apr-2010 Hong Kong Processed for departure. 22-Apr-2010 Hong Kong Processed for departure. 23-Apr-2010 Hong Kong Processed for departure. Znaczy to tyle, że mają masakryczny korek z powodu tego wulkanu. Kumza - Twoja paczka już opuściła HK więc już jest bardzo dobrze. Niedługo powinni ja zeskanować w europie i będziesz miał status "Arrived and being processed" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumza Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 aha dzieki za uspokojenie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gites Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Kolejna uwaga (mam nadzieję, że dla niektórych będzie cenna) co do sklepu Hobby King... W końcu gdy po 45 dniach udało się zamknąć zamówienie, następnego dnia jego status zmienił się na "Shipped" oraz pojawił się przycisk z numerem przesyłki, odsyłający na stronę poczty Hong Kongu. Gitara... teraz to tylko czekać na paczkę! Klikam na ten przycisk następnego dnia... strona chińskiej poczty nic nie pokazuje (a raczej pokazuje, że takiej przesyłki nie ma). Ok, wulkan, itd... czekam parę dni... nadal nic. Czekam 2 tygodnie... nadal nic. No to wczoraj piszę grzecznego maila do HK z zapytaniem jak mogę sprawdzić status mojej przesyłki, bo jak klikam przez ich stronę to nic mi nie pokazuje. I co? I nagle dziś przycisk "monitorujący" prowadzi do przesyłki, która została dostarczona na pocztę DZISIAJ! Żeby nie być gołosłownym: Posting Date Drop-off Point Origin 28-Apr-2010 Fo Tan Post Office Fo Tan Post Office Date # Location Delivery Status 28-Apr-2010 Hong Kong Item posted and is being processed. 28-Apr-2010 Hong Kong In transit. 28-Apr-2010 Hong Kong Processed for departure. Tak, że rada na przyszłość dla wszystkich (i dla mnie)... Jeśli nie widzicie swojej przesyłki na stronie chińskiej poczty to piszcie maila do małych ludzików i upomnijcie się o swoje. Dodam że moja poprzednia paczka pojawiła się na stronie poczty następnego dnia po tym kiedy zamówienie zostało zamknięte. Pozdrawiam i życzę udanych modelarskich zakupów! Gites Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Taka ogólna refleksja... Ależ histeryzujecie. HK obrabia setki zamówień dziennie. Jakieś pomyłki, czy błędy w systemie mogą się zdarzyć. Myślicie, że obsługa nie ma ciekawszych zajęć, niż celowe robienie was w wała? Symptomatyczne jest, że dramatyczne posty piszą ludzie, którzy robią pierwsze-drugie zamówienie i nie zadali sobie trudu przeczytania informacji o warunkach zakupu na stronie sklepu oraz dziesiątek postów traktujących w kółko o tym samym na naszym i innych forach. Już chyba wszyściutko zostało przewałkowane od deski do deski dziesiątki razy, nawet rzeczy, które nie śniły się twórcom HK, chińskiemu rządowi, naszemu urzędowi celnemu, pocztom obu krajów oraz fizjonomom. No ile można panikować? Wielu forowiczów robi masę transakcji, wiele rzeczy reklamuje, modyfikuje zamówienia i jakoś nie zauważyłem, żeby mieli kłopoty. No ale niektórzy uważają się chyba za wyjątkowych... Składają jedno niezwykłe zamówienie za paręnaście czy parędziesiąt dołków, a HK na pewno orżnie, zaśa właściciele dadzą dyla na Madagaskar i za ich kasę będą żyli długo i szczęśliwie. Ogarnijcie się trochę... :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gites Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 [OT] Ładziak, Jakoś nie zauważyłem w moim poście histerii ani użalania się. I nie twierdzę również, że HK jest nieomylny. Zwyczajnie radzę, że trzeba sprawdzać status wysyłki i reagować a nie czekać biernie jak przysłowiowa krowa prowadzona na rzeź. I nie chodzi tu o wydane paręset dolarów (lub nawet o parędziesiąt jak napisałeś) tylko wyłącznie o czas. Tak się składa, że my modelarze nie kupujemy w takim sklepie od niechcenia. Zazwyczaj jest to fant, na który czekamy z utęsknieniem i jak przychodzi to serce skacze Ci z radości (no może trochę wyolbrzymiam ale rozumiesz o co mi chodzi). Tak, że to raczej Ciebie bym prosił o nie histeryzowanie Pozdrawiam, Gites Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Gites, ale ja ogólnie pisałem, nie personalnie. Prześledziłem ostatnie wpisy z niniejszego tematu i tak mnie naszło. No i nie omieszkałem się podzielić odkrywczymi przemyśleniami. Ale jak to mówią, uderz w stół... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 A ja mam takie pytanko na które nie znalazłem odpowiedzi: Czy jest jakaś waga paczki którą lepiej nie przekraczać?Lepiej zrobić 2 po 1kg czy jedną dwu kilogramowa?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumza Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 14-Apr-2010 Hong Kong Item posted. 15-Apr-2010 Hong Kong Processed for departure. 16-Apr-2010 Hong Kong The item left Hong Kong for its destination on 16-Apr-2010 No i nadal mam ten sam status ( zaczynam się denerwowac bo dzis jest 29 czyli 2 tygodnie ten sam status ?? nie rozumiem mam czekac czy cos z tym zrobic ?? prosze o odp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andree Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Jeśli zamawiałeś przesyłkę listem poleconym (Registered Air Mail, numer zaczyna się od RB), to w statusie nic się nie zmieni - po opuszczeniu Hong Kongu monitoringu nie ma, Poczta Polska się nie dorobiła - dla paczek co innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ardzik Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Moja paczka wyszla 17 kwietnia, i wczoraj przyszlo zawiadomienie z urzedu celnego iz musze dostarczyc dokumenty potwierdzajace wartosc przesylki, zatem mozliwe ze i Twoja przesylka kumza sie juz znalazla w Polsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumza Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 a przesyłke zamówiłem taką Air Parcel (POLAND) 2000g - 2499g $30.79 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Moje zamowienie: Order # 2001102297, Date: 20/4/2010 Name Jan Kaluza Email xxxxxxxxxx Jan Kaluza xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx UNITED KINGDOM Ph:xxxxxxxxxxxxxxx NOTE! If the above address is not correct, please contact support immediately! Phone 00447588671295 Payment Direct Credit Card Visa / Mastercard + $0.93 (CCard Auth:) Status Paid SKU Description Qty STATUS EDF64mm EDF Ducted Fan Unit 5Blade 2.5inch 2 Reserved EDF-B2040 EDF63 with 4300kv Motor Assembled 1 Reserved HK-T6A Hobby King 2.4Ghz Receiver 6Ch 1 Reserved TGY12x3.8SF TGY Slow Fly Prop 12*3.8SF w/ shaf 1 Reserved Shipment International Air Mail ($79 limit) 100 - 250gr $5.95 Taxes $0.00 Total $47.77 od przedwczoraj u mnie w domu niedlugo mi stuknie 80-te zamowienie i do dzis nie bylo sytuacji bym nie otrzymal zaplaconej przesylki raz dluzej raz szybciej . Ostatnio HC sie poprawilo w obsludze Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumza Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 To mi pozostaje tylko czekac edit dostałe dzis taki status 28-Apr-2010 Poland In transit. To oznacze ze juz do Polski leci ? ? :shock: ja myslałem ze juz w polsce jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 To znaczy że jeszcze nie w przewozie. Przygotowanie do wysłania. tak przynajmniej mi się zdaje bo kiedyś też to miałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Paczka już w Polsce jest. na logikę, skoro 16-Apr-2010 Hong Kong The item left Hong Kong for its destination on 16-Apr-2010 czyli 16 opuściło HK, a 28 w PL jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Ja też dopiszę się ponieważ pierwsze moje zamówienie doszło szybko i bez problemu. Drugie moje zamówienie już problemy. Trzecie moje zamówienie złożone dnia 30-Kwietnia-2010r. Przesyłkę wybrałem EMS Express to the UK (under 500g) $24.95 Cena duża fakt ale zależy mi na czasie bo według ich opisu paczka dociera EMS Express : 3-4 Days transit time. (Incl. Tracking + Registration). Więc wychodzi na to że max jutro powinienem otrzymać przesyłkę, co jest nie realne bo paczka jeszcze nie została wysłana. Nie wiem czy jest jakiś sens pisać do nich ale po co ździerają kase za szybkie przesyłki które i tak dochodzą kiedy im pasuje. Chyba że u nich nie pracuję się w jakieś dni i stąd te opóźnienia.Sam już nie wiem jak mam to rozszyfrować. Eski. :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.