Grzegorz Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 3 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Moje zamówienie złożone 29 kwietnia w trakingu pojawiło się 8 maja, 10go opuściło HK a 13 było w Polsce, a teraz 17 właśnie leży na moim biurku. HK to nie SuperSam na osiedlu, polecam ichniejszy LiveSupport jak coś macie niejasnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Sprawdziłem dzisiaj jeszcze raz przesyłkę klikając na numer i......zdziwiłem się bardzo-wyświetliła się informacja że 14.05 wysłano do Polski: Outward Registered Letter Destination - Poland The item (RB............HK) was posted on 14-May-2010 and is being processed for delivery to the addressee. :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Sprawdziłem dzisiaj jeszcze raz przesyłkę klikając na numer i......zdziwiłem się bardzo-wyświetliła się informacja że 14.05 wysłano do Polski: Outward Registered Letter Destination - Poland The item (RB............HK) was posted on 14-May-2010 and is being processed for delivery to the addressee. :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: Nie wysłano a nadano. Trwają procedury niezbędne do opuszczenia poczty w HK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Ja przed chwila zlozylem zamowienie, ciekawe kiedy przyjdzie, wysylka Air Parcel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 no to mamy wyścig bo też swoje skompletowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 I ja też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Proszę o pomoc. Na koncie hobbycity mam status Shipped [RB...HK]. Wysyłka za 12.12$. Klikam na guzik z numerem przesyłki i przenosi mnie na stronę poczty. Jest okienko do wpisania numeru paczki, ale cały numer razem z RB i HK się tam nie mieści. Co tam wpisać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Nic nie wpisuj, przesyłki nie ma jeszcze w systemie poczty. Musisz poczekać aż poczta zarejestruje Twoją paczkę w systemie, wtedy po wciśnięciu przycisku na stronie sklepu będziesz mógł śledzić paczkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 No więc po części nie kłamią z tym wysyłaniem w ciągu 24h. Nadajnik zamówiony dla kolegi już nadany, a drugie zamówienie z ładowarką i śmigłami jest sprawdzone ale jeszcze nie nadane. Czyli tak 50% prawdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 moje zamówienie na 14 pozycji wysłano w ciągu 48h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 Moje drugie też dzisiaj wysłane. Nawet regulator wysłany 3 tygodnie temu na reklamację się odnalazł :mrgreen: i też już z powrotem idzie. Czyli chyba rzeczywiście coś się poprawiło. Zobaczymy na jak długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrekxxd Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 po 10 dniach ukazała się informacja na stronie hongkong mail:D http://app3.hongkongpost.com/CGI/mt/e_detail.jsp?mail_type=parcel_ouw&tracknbr=CP826492499HK&localno=CP826492499HK teraz tylko czekać aż będzie w polsce:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikasiak Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Chyba nie będzie tak dobrze. Ostatnio zniecierpliwiony długim czekaniem aż paczka pojawi się na poczcie w HK otrzymałem to: Thank you for your mail. Please view below link for your information. http://www.hongkongpost.com/eng/publications/notices/2010/20100517a/index.htm Have a nice day. Także sobie poczekamy na paczuszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Trochę nieciekawe jest to że nawet aktualizacje o statusie paczki w tym czasie kiedy chmurka przechodzi nie są robione... Wygląda to tak jak by poczta nie przyjmowała paczek do europy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrekxxd Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 no to jak teraz to z tym jest?? bo mi się ukazało, że paczka wysłana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 jeszcze nie narazie jest przyjęta i wprowadzona do systemu a do samolotu dopiero trafi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Właśnie mija trzeci miesiąc oczekiwania na paczkę z HK. Po tych trzech miesiącach udało się im w końcu skompletować dwie z czterech brakujące rzeczy (z dwóch zrezygnowałem bo bym się nie doczekał). Teraz z kolei ta nieszczęsna przesyłka jest już ponad tydzień pakowana. Ciekawe jak długo pójdzie. Chyba to będzie jedyne moje zamówienie w tym sklepie. Myślałem, że wiosną zbuduje sobie model na lato a tu kupa :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Olecki75, powiem Ci że masz wyjątkowego pecha. Trochę zamówień już w tym sklepie zrobiłem, i nigdy nie było takich jajców. Raz na ładowarkę trzeba było czekać ponad miesiąc i raz na pakiety, ale to 2/42 ogółu. Reszta bez szwanku. EDIT Wprawdzie numer przewozowy paczki dostajemy gdzieś kilkanaście godzin po zrobieniu zakupów (czyli że niby ten 12 czy tam 24 godzinny system wysyłania działa), ale za to status paczki na stronie HK Post jest niedostępny przez znacznie dłuższy czas niż to miało miejsce zanim tego systemu nie było. Jednym słowem - uważam, że system błyskawicznych wysyłek to fikcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikasiak Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 No to sobie poczekamy na nasze zabawki, najpierw wulkan teraz powódź. Ciekawe co jeszcze wymyślą. http://www.hongkongpost.com/eng/publications/notices/2010/20100524a/index.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.