Ładziak Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Ciekawe co jeszcze wymyślą.Wybory! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Ale nie bardzo wiem co powódź ma do rzeczy. Chyba HK spanikował troszkę. Moje 2 paczuszki + regulator z reklamacji już w drodze od wczoraj. Optymistycznie myślę że chociaż jedna dojdzie do piątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Oni pisza to co powinno byc na naszych stronach ( naszej poczty ) Nie widze nic dziwnego ze pisza ze przesylki w polsce z powodu powodzi moga nie byc dostarczane. Jakos nie bardzo wyobrazam sobie listonosza z paczka z HC brnacego w woderach aby dostarczyc przesylke. Wbrew pozorom sporo jest teraz terenow takich w Polscea nawet jesli nie to cala poczta na pewnych terenach dziala "inaczej " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 cala poczta na pewnych terenach dziala "inaczej " I tak to powinno brzmieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Jak nie urok, to sraczka, jak nie to, to za wysokie wytrzymanie Mam nadzieję, że nie będzie większych problemów z przesyłką bo w końcu po 3 miesiącach i tygodniu pakowania moja paczka ruszyła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Nie jest chyba tak źle. Moją wysłali 22.V i dzisiaj już jest w domu (lubuskie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@verick Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Mozecie mi powiedziec czy oni najpierw pobieraja kase z karty za zakupiony produkt mimo, ze go nie maja na stanie a potem trzymaja ją do czasu przybycia produktow czyli np. 30 dni ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Mozecie mi powiedziec czy oni najpierw pobieraja kase z karty za zakupiony produkt mimo, ze go nie maja na stanie a potem trzymaja ją do czasu przybycia produktow czyli np. 30 dni ? Tak dokładnie jest jak piszesz. Wybierasz towary ze sklepu Dostępne Lub Niedostępne. Płacisz i czekasz aż będzie wszystko dostępne. Wtedy wysyłają towar. Eski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Mozecie mi powiedziec czy oni najpierw pobieraja kase z karty za zakupiony produkt mimo, ze go nie maja na stanie a potem trzymaja ją do czasu przybycia produktow czyli np. 30 dni ? To chyba normalne skoro zamawiasz produkt ktorego nie ma na stanie. Zawsze mozesz potrzymac kase u siebie i czekac az towar bedzie dostepny, ale nikt Ci nie zagwarantuje ze np jak przyjdzie 100szt. a tych co juz zamowili jest 90 to zalapiesz sie na te 10 szt. Bo zanim zauwazysz ze towar sie pojawil to juz go nie bedzie ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 do czasu przybycia produktow czyli np. 30 dni ? Te 30dni to fikcja. Na niektóre produkty 90dni to mało. Następnym razem będę zamawiał tylko to co jest w magazynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Na niektóre produkty 90dni to mało Masz chyba jakiegos pecha wielkiego, i raczej to jednostkowy przypadek.Mam juz ponad 40 zamowien i tylko raz czekalem na towar okolo 20 dni ale swiadomie zamawialem choc nie bylo na stanie, ale chcialem miec pewnosc ze jak przyjdzie dostawa to sie zalapie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrekxxd Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 hura:D dziś odebrałem z poczty paczkę z hongkongu:D bez żadnego cła i vatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mushroom Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 witam, kupiłem tydzień temu co nieco w hk i w piątek pojawił się status "arrived". jak długo może jeszcze potrwać doręczanie? emocje rosną w związku z paczką bo kilka osób się poodłączyło i teraz muszę być rzecznikiem prasowym poczty w H-K Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Moja paczka też leży ponad 2 tyg. na poczcie w HK..... mushroom chyba czepił się nas jakiś niefart... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubi120 Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 W przypadku kolegi mushroom - paczka już jest w PL - arrived oznacza przyjęcie na urząd celny w PL Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 witam, kupiłem tydzień temu co nieco w hk i w piątek pojawił się status "arrived". jak długo może jeszcze potrwać doręczanie? emocje rosną w związku z paczką bo kilka osób się poodłączyło i teraz muszę być rzecznikiem prasowym poczty w H-K Będzie szła przez kontrolę celną. Jeśli nikt nie będzie się czepiał zawartości, wartości itp. co ostatnio zdarza się coraz częściej:? to paczka będzie u Ciebie w przeciągu paru (2-4) dni. Z doświadczenia wiem, że jeśli status arrived widnieje dłużej niż 5 dni, tzn, że są w drodze dokumenty z urzędu celnego. Nie jest to jednak reguła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mushroom Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 mówicie, że mam farta? za towar zapłaciłem dokładnie 23 go maja, towar był na stanie magazynowym, historia wysyłki wygląda tak: Posting Date Drop-off Point Origin 26-May-2010 Cheung Sha Wan Post Office Cheung Sha Wan Post Office Date # Location Delivery Status 26-May-2010 Hong Kong Item posted and is being processed. 26-May-2010 Hong Kong In transit. 27-May-2010 Hong Kong Processed for departure. 27-May-2010 Hong Kong The item left Hong Kong for its destination on 27-May-2010 29-May-2010 Poland Arrived and is being processed. myslałem, że "processed" oznacza, że już jest na poczcie polskiej a nie w UC, mam nadzieję, że zakupy za 100$ - w sumie kilka pakietów lipol, dwie ładowarki, nie zrobią wrażenia na celnikach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 myslałem, że "processed" oznacza, że już jest na poczcie polskiej a nie w UC, mam nadzieję, że zakupy za 100$ - w sumie kilka pakietów lipol, dwie ładowarki, nie zrobią wrażenia na celnikach Nie powinny i tego Ci życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mushroom Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 paczuszka wczoraj doszła z rana - trochę pognieciony karton ale towar nienaruszony tak więc jak na razie jestem zadowolony pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikasiak Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 i znowu coś wymyślili http://www.hongkongpost.com/eng/publications/notices/2009/20091229b/index.htm wszystkie paczki z lipolami cofają do nadawcy, niestety moja także się załapała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.