Piotrek_G Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Dlaczego klikając na nr listu przewozowego w kolumnie Warehouse status wyrzuca mi błąd "To promptly retrieve the record of your item, please key in your Enquiry Reference Number (if available), for example, 05000123A:" ? Czyżby przewoźnik jeszcze nie prowadził go do swojego systemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 właśnie tak wkrótce się pojawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 pierwszy raz śledzę paczkę, wyjaśni ktoś ? http://app3.hongkongpost.com/CGI/mt/e_detail.jsp?mail_type=parcel_ouw&tracknbr=CP813512518HK&localno=CP813512518HK i http://www.pocztex.pl/dokl_inf_telef.php - CP813512518HK 1) na poczcie HK 13 Dec pojawiło sie info że paczka opuści HK 15 Dec nastepnie 20 Dec jest arrived - to znaczy, że paczka 20 dopiero dotarła do Polski ? czy do Urzędu celnegoo... 2) a na stronie pocztexu jest napisane przy 14 grudnia "Edi otrzymanie " że paczka 14 grudnia była już w Polsce ? :/ 3) jest możliwość, aby listonosz paczkę przywiózł bezpośrednio do mnie ? czy zawsze wiezie do UC 4) i co do UC.. paczka tam tylko wchodzi i tego samego dnia wychodzi czy jak ? byłbym wdzięczny za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 15 Dec 2009 to bodajże jest data kiedy paczka wyjdzie z HongKongu a 20sty z dopiskiem Poland Arrived and is being processed. oznacza, że paczka jest już w PL. Czyli teraz musisz czekać ok tygodnia albo i dłużej :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubi120 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Barton3 spokojnie paczkę masz już w PL - niestety zawsze trafia do UC - myśle, że 23 grudnia listonosz do ciebie zawita z paczuszką Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_G Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Dlaczego u mnie jest tylko tyle ? Czy taka rozpiska jak u Bartona3 pojawi się później jak już opuści HK? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 paczka dzisiaj doszła :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Dlaczego u mnie jest tylko tyle ? Czy taka rozpiska jak u Bartona3 pojawi się później jak już opuści HK? Nie pojawi się ponieważ masz wysyłkę jako list polecony (RB...), a nie paczka (CP...). Tracking dostępny jest tylko dla paczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_G Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Tak myślałem, ale wolałem się upewnić. Dzisiaj, szczęśliwie bez cła i podatku, paczuszka dotarła do mnie do domu Zamówienie złożyłem 15 grudnia, więc biorąc pod uwagę święta, dotarła dosyć szybko. Oby tak jak najczęściej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Chciałbym się zapytać o przesyłkę z HC, jeśli wybiorę air parcel to rozumiem że gdyby przyszła paczka a nie było nikogo w domu to zostawi awizo? A czy paczka 1,5kg miała by duże szanse żeby trafić do UC czy niewielkie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 zostawi awizo, ja tak mialem:) A czy paczka 1,5kg miała by duże szanse żeby trafić do UC czy niewielkie? moja ważyła 4 kg i nie była oclona ale to nie zasada, podobno cło nakładaja powyżej wartości paczki 150 EURO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Proszę o uporządkowanie / usunięcie / likwidację tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 no właśnie różnie to bywa 8) niektóre są "wybrane" a niektórym udaje uniknąć się dodatkowych opłat :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intel1995 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 pilot, to w takim razie powiedz mi skoro RB...... jest to list to po co by podawali numer przesyłki skoro nie można jej śledzić ??? Z reszta w tabeli gdzie są napisane koszty wysyłki jest napisane "International (Registered) Air Mail 501-750g $14.99 " Czyli jest rejestrowana. Ja wybrałem ta formę wysyłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Czyli jest polecona. I ubezpieczona. Znaczy listonosz musi dostać kwitek, że doręczył do rąk własnych. Tracking listów poleconych ani paczek wartościowych w Polsce nie jest wcale dostępny. A w Hong Kongu chyba tylko do wyjścia z lotniska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Czyli jest rejestrowana.A czy masz gdzieś napisane, że jest śledzona on-line? Rejestrowana znaczy zupełnie coś innego. Możliwość śledzenia zależy tylko i wyłącznie od możliwości danego operatora pocztowego. Piszę po raz kolejny: nasza ukochana poczta tego nie potrafi. "No skond weznie, jak nie ma?" I przestańcie być tacy w gorącej wodzie kąpani! Przy składaniu zamówienia wyraźnie jest napisane, że przesyłka może iść do 4 tyg. - i nie od złożenia zamówienia, a od wysyłki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Witam. Ładziak masz rację. Moje zamówienie złożone 1grudnia ub.roku, 7 grudnia otrzymało status ,,shipped,, . Dzisiaj przesyłkę otrzymałem. Na pewno duży wpływ na tak długi czas od momentu wysłania do momentu otrzymania miał okres przedświąteczny i Nowy Rok. A następne zamówienie złożone 4 stycznia, już 6 stycznia otrzymało status ,, shipped,, . Zobaczymy jak długo będzie szła przesyłka. Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intel1995 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Dzięki za odpowiedz Ładziak, ja nic nie napisałem że paczka idzie długo, ani nic w tym stylu, ja tylko się zapytałem jak to jest z tym śledzeniem paczki Przy zamawianiu byłem w pełni świadomy jak długo może iść przesyłka, więc czekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 A to nie do ciebie było - nawet oddzieliłem tę część potężnym akapitem - tylko ogólnie na temat poruszany w niniejszym wątku... Jest pełno tematów na forum, poświęconych zakupom w HK, a zwłaszcza formalnościom związanym z płaceniem i wysyłką. Zostało w nich już chyba wszystko opisane po kilkanaście razy. Część tematów została nawet zamknięta, gdy zamiast wartościowych informacji w kółko zaczęły się już tylko pojawiać pytania (i odpowiedzi!) na temat płatności i wysyłki. Ale nie da rady. Dalej powstają takie tematy... Bo po co czytać wątki już istniejące lub przejrzeć informacje na stronie HK i PP, skoro można być wyjątkowym i niepowtarzalnym i zadać takie oryginalne pytanie? :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubi120 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Mnie zastanawia jedno - dlaczego w Polsce nie ma możliwości sprawdzenia paczki z HK. Wczoraj z ciekawości wybrałem się na pocztę w moim mieście i Pani poinformowała mnie, że jeśli była by to przesyłka kurierska nie ma problemu coś by mi powiedziała a tak nie ma żadnej informacji. Na koniec powiedziała jedynie, że trwają pracę nad monitorowaniem przesyłek i na PP więc może jeszcze w 2010r doczekamy się monitoringu Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.