szprytny33 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Ja mam pytanie do wszystkich którzy zamawiali towar w okresie świątecznym - jak długo czekaliście na swoje paczki? Zamówiłem 14 grudnia. 16-Dec-2009 Hong Kong Item posted. 17-Dec-2009 Hong Kong Processed for departure. 22-Dec-2009 Hong Kong The item left Hong Kong for its destination on 22-Dec-2009 11-Jan-2010 Poland Arrived and is being processed. Dostałem 13 stycznia. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAL Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 "-arek-" Zamówienia złożyłem 3 grudnia, paczka opuściła Hong Kong 23 grudnia i ślad po niej zaginął. Arku, ja z kolei zamówiłem sobie miernik cęgowy, co prawda nie z HK, tylko z eBaya, ale na stronie śledzenia przesyłek mam dokładnie ten sam status - opuściła Hong Kong 23 grudnia, i dalej czekam. Najdłużej czekałem raz 1 miesiąc na przesyłkę listową zwykłą, byłem przekonany, że przepadła, ale w końcu doszła. Oby i tym razem się udało! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-arek- Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Najdłużej czekałem raz 1 miesiąc na przesyłkę listową zwykłą, byłem przekonany, że przepadła, ale w końcu doszła. Czyli nie wszystko stracone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAL Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Czyli nie wszystko stracone. Arku, przed chwilą zapukał listonosz, mam już swój miernik cęgowy. Może Twoja paczka też dotrze na dniach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intel1995 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Witam, ja też dzisiaj dostałem paczke, zamawiałem 05.01.2010r. a dostałem dzisiaj (18.01.2010r.) :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-arek- Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Arku, przed chwilą zapukał listonosz, mam już swój miernik cęgowy. Może Twoja paczka też dotrze na dniach? W końcu dotarła i moja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 I rowniez do mnie dotarla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nergal Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Moja jest juz w Polsce-czyli najgorsze dopiero przed nią! :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Dziś kamień spadł mi z portfela :wink: Listonosz zasapany i spocony dotarł pod drzwi z wielką paczką wysłaną 2.01 br z HC Patron finansów był dla mnie łaskawy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Ja też dzisiaj odebrałem. No i nie miałem tyle szczęścia. Cło a w zasadzie VAT musiałem zapłacić. To już 3 paczka w ostatnich 2 miesiącach i każda z VAT-em. Coś musze zrobić bo do tej pory było wszystko OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nergal Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 To już 3 paczka w ostatnich 2 miesiącach i każda z VAT-em. Niema to jak porządny demotywator na dobranoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 nie straszcie bo czekam jeszcze na 2 paczki z hobby king Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_G Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Czy przesyłki o wartości większej niż bodajże 50 euro zawsze podlegają opłacie Vat, czy raczej odbywa się to metodą na chybił-trafił? Jaką procentowo deklarujcie wartość przesyłki? Czy w przypadku zaniżenia wartości w stosunku do faktury, zmniejszy to zwrot gotówki w przypadku zaginięcia przesyłki? Czy w UC trzeba przedstawiać dokument zakupu z tłumaczeniem od tłumacza przysięgłego, czy samemu można przetłumaczyć? A może wcale nie trzeba tłumaczenia, tylko np. potwierdzenie z PayPal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 1. Waga, objętość i chybił trafił.. 2. Mamy Ci podawać jak okłamywać ?? :wink: 3. Proszą o fakturę i raczej nie pytają ... 4. Samemu tłumaczysz, lepsza faktura - patrz pkt 2 w HC ROZUMIEJĄ nasze problemy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_G Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Odnośnie faktury, to wysyłają ją z HK na moją pisemną prośbę, czy jest gdzieś dostępna do pobrania? Jeśli wysyłają, to jak to wygląda w praktyce? Paczuszka dopiero wyleciała, ale wolę się już przygotować na najgorsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Piszcie więcej .... Celnicy niby nie potrafią czytać ...... Od rozmów Panowie jest klawisz PW - tak dla przypomnienia w ogólnym dobrze pojętym interesie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Temat dla mnie nie istnieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goleo7 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Według statusu moja już od 16stycznia jest w Polsce. Wypatruję listonosza, ale na razie z marnym rezultatem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nergal Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Dziś odetchnąłem z wielką ulgą bo paka doszła cała i pełna! Nawet UC sobie nią nie zawracał głowy mimo sporawych rozmiarów. Podsumowując-wszystko OK! Następne zamówienie będzie już mniej stresujące. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Ktoś się może orientuje jak wygląda zakup czegoś czego nie ma na stoku? Wysyłają później, czy paczka czeka aż będzie kompletna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.